Voor bedrijven

Wilt u sociaal ondernemen? iets goeds doen voor een nieuwe generatie? Werken aan een betere wereld terwijl het tevens bijdraagt aan uw bedrijfsdoelstelling? Emma at Work kan u daarbij helpen!

Samenwerken aan de toekomst

Emma at Work zet zich op vele fronten in voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Enthousiaste, gemotiveerde mensen met een flexibele instelling van elk niveau: van VMBO tot universitair. Voor parttime of fulltime werk.

Met de wortels in het Emma Kinderziekenhuis staan wij al tien jaar garant voor Recruitment en Matching op dit specifieke gebied! Daarnaast biedt Emma at Work Consultancy op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, bieden we traineeships op maat en stimuleren we zelfstandig ondernemerschap met broedplaats JOP.

Een pool aan talent

We zijn er van overtuigd dat we de juiste match voor u en uw bedrijf kunnen vinden. Wij bieden een pool aan talent en u een plek in de arbeidsmarkt. In een gesprek vertellen we u graag over de jongeren van Emma at Work en hoe zij eventueel bij u aan het werk kunnen.

U kunt bijvoorbeeld de jongere(n) zelf in dienst nemen. Of via een uitzendconstructie zodat u geen risico loopt in het geval van ziekte. In alle gevallen zorgen wij voor de juiste begeleiding en zorg. Daarnaast informeren we u graag over de financiële voordelen, loondispensatie of de voordelen van een no risk polis.

Wellicht niet nu, maar wel later

Als u op het moment geen plek in uw bedrijf heeft maar het leuk vindt om te op een andere manier te helpen, kunt u de jongeren van Emma at Work ook coachen op het gebied waar uw expertise ligt. Erg inspirerend en het hoeft maar een paar uur per jaar te kosten.

Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden om het talent van Emma at Work een mooie onafhankelijke toekomst te bieden.

Helpt u ons mee?

Wij bellen u terug!

Vult u hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bij geen gehoor sturen wij u een e-mail.

Slimme tips

De beste strategie

Het duizelt u misschien een beetje… MVO beleid, Sociaal Ondernemerschap, SROI verplichtingen? Schroom niet om contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij u en uw bedrijf past. Emma at Work denkt graag met u mee!

Creëer draagvlak

Als u besluit een talent van Emma at Work bij uw bedrijf te plaatsen zorg dan dat uw directie gecommitteerd is en uw werknemers openstaan voor een collega met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Vertel ze wat het voor de afdeling inhoudt en vooral hoe leuk en bijzonder het is: iedereen verdient een kans op een mooie toekomst!

Een veilige plek

Een nieuwe start is altijd spannend, zeker voor iemand met een (fysieke) beperking. Een open instelling doet al wonderen. Ga het gesprek aan, luister, kijk naar de mogelijkheden en bespreek eventuele aanpassingen die nodig zijn om het beste te kunnen werken. Duidelijke verwachtingen van beide kanten scheppen een mooie basis voor een positieve werksfeer.

Een oogje in het zeil

Onze begeleiding stopt niet als één van onze talenten ergens aan de slag gaat: de consultant van Emma at Work onderhoudt contact met de jongere en zijn of haar leidinggevende om te horen hoe het gaat op de werkvloer. We doen het dus samen en steunen en begeleiden waar we kunnen.

Wees trots

Dat mag ook wel eens gezegd worden: met het plaatsen van een talent van Emma at Work werkt u en uw bedrijf aan de toekomst van jongeren die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben. Daar mag u best trots op zijn.

 

Hulp nodig hierbij?

We denken graag met u mee!

Bel 020 566 4773 of Mail ons!

Handige links

De Normaalste Zaak is een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen een kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het netwerk is een initiatief van MVO Nederland, AWVN en Start Foundation.

De online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor nieuwe medewerkers of medewerkers recent in dienst getreden. De site linkt door naar organisaties waar u de subsidie of regeling kunt aanvragen.

Chronisch Werkt! is gespecialiseerd in het begeleiden van werkgevers en hun werknemers met een chronische aandoening, met als doel hen plezierig aan het werk te houden of te krijgen.

Onbegrensd Talent adviseert en ondersteunt werkgevers bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

CAP100 is een initiatief van de Lucille Werner Foundation. Cap100 maakt zich sterk om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke handicap

Op www.aanstellingskeuringen.nl vindt u informatie over wat een aanstellingskeuring is, hoe, door wie en wanneer het uitgevoerd mag worden.


Hoofd CSR KPMG Jolanda van Schaik:
Over onze ervaring met Emma at Work