Voor bedrijven

Wilt u sociaal ondernemen? Iets goeds doen voor een nieuwe generatie? Werken aan een betere wereld terwijl het tevens bijdraagt aan uw bedrijfsdoelstelling? Emma at Work helpt u daarbij.

Met de wortels in het Emma Kinderziekenhuis en onze ruim tien jaar ervaring is Emma at Work specialist op het gebied van Recruitment en Matching voor jongeren met een chronische fysieke aandoening en werkgevers. Zowel in bijbanen en vakantiebanen als parttime en fulltime banen. Bent u op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor uw bedrijf en bent u bereid om deze jongeren met zoveel potentie de kans te geven die ze verdienen?

Waar te beginnen

Bij Emma at Work zijn we van mening dat het aannemen van deze jongeren een goed idee is. U als werkgever breidt niet alleen uw team uit met een gemotiveerde medewerker, maar vergroot ook de diversiteit op de werkvloer en het gevoel van trots en saamhorigheid bij het hele team.

Weet u niet waar te beginnen? Geen zorgen. Emma at Work als partner neemt alle zorg uit handen. Van de matching tot begeleiden van de jongeren die binnen uw bedrijf aan het werk gaan. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht op gebied van wet- en regelgeving en zijn wij een kritische partner in het gehele proces, om de match duurzaam en succesvol te maken. Kunt u zich focussen op uw eigen doelstellingen.

Samen met andere werkgevers en Emma at Work begeleiden we deze jongeren naar een werkplek die echt bij ze past, waar hun talenten naar boven komen en waar ze hun steentje kunnen bijdragen. Winst voor iedereen!

U doet toch ook mee?

Wij bellen u terug!

Vult u hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bij geen gehoor sturen wij u een e-mail.

Slimme tips

1. De beste strategie

Het duizelt u misschien een beetje… MVO beleid, Sociaal Ondernemerschap, SROI verplichtingen? Schroom niet om contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij u en uw bedrijf past. Emma at Work denkt graag met u mee!

2. Creëer draagvlak

Als u besluit een talent van Emma at Work bij uw bedrijf te plaatsen zorg dan dat uw directie gecommitteerd is en uw werknemers openstaan voor een collega met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Vertel ze wat het voor de afdeling inhoudt en vooral hoe leuk en bijzonder het is: iedereen verdient een kans op een mooie toekomst!

3. Een veilige plek

Een nieuwe start is altijd spannend, zeker voor iemand met een (fysieke) beperking. Een open instelling doet al wonderen. Ga het gesprek aan, luister, kijk naar de mogelijkheden en bespreek eventuele aanpassingen die nodig zijn om het beste te kunnen werken. Duidelijke verwachtingen van beide kanten scheppen een mooie basis voor een positieve werksfeer.


4. Een oogje in het zeil

Onze begeleiding stopt niet als één van onze talenten ergens aan de slag gaat: de consultant van Emma at Work onderhoudt contact met de jongere en zijn of haar leidinggevende om te horen hoe het gaat op de werkvloer. We doen het dus samen en steunen en begeleiden waar we kunnen.

5. Wees trots

Dat mag ook wel eens gezegd worden: met het plaatsen van een talent van Emma at Work werkt u en uw bedrijf aan de toekomst van jongeren die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben. Daar mag u best trots op zijn.

 

Hulp nodig hierbij?

We denken graag met u mee!

Bel 020 566 4773 of Mail ons!

Handige links

De Normaalste Zaak is een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen een kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het netwerk is een initiatief van MVO Nederland, AWVN en Start Foundation.

De online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor nieuwe medewerkers of medewerkers recent in dienst getreden. De site linkt door naar organisaties waar u de subsidie of regeling kunt aanvragen.

Chronisch Werkt! is gespecialiseerd in het begeleiden van werkgevers en hun werknemers met een chronische aandoening, met als doel hen plezierig aan het werk te houden of te krijgen.

CAP100 is een initiatief van de Lucille Werner Foundation. Cap100 maakt zich sterk om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke handicap

Op www.aanstellingskeuringen.nl vindt u informatie over wat een aanstellingskeuring is, hoe, door wie en wanneer het uitgevoerd mag worden.


Hoofd CSR KPMG Jolanda van Schaik:
Over onze ervaring met Emma at Work