1000e jongere aan het werk via Emma at Work!

Amsterdam, 18 november 2016

Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, bemiddelt in haar jubileumjaar 1000e jongere naar een baan. Emma at Work is voor jongeren met een chronische fysieke aandoening dé partij voor als zij op zoek zijn naar werk.

Waarom Emma at Work?

Tien jaar geleden ontstaat Emma at Work vanuit de gedachte dat kinderen die opgroeien met een ernstige ziekte steeds vaker de volwassen leeftijd bereiken. De medische wetenschap gaat immers enorm vooruit en steeds vaker worden ziektes behandelbaar. Een op de tien van de jongeren in Nederland groeit op met een chronische ziekte. Het is voor hen enorm belangrijk om niet alleen hun ziekte onder controle te hebben, maar ook om gewoon mee te kunnen doen in de maatschappij.

Werken aan je toekomst via Emma at Work

Werk is een essentieel onderdeel in ieders leven en van groot belang om een zelfstandige toekomst tegemoet te gaan. Door vanaf jongs af aan werkervaring op te doen, wordt de kans voor deze jongeren het grootst om dit te bereiken. Daarom ondersteunt Emma at Work jongeren vanaf 15 jaar bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Doel is dat zij door deze werkervaring op te doen uiteindelijk zelfstandig kunnen participeren als volwaardige arbeidskrachten. Inmiddels heeft Emma at Work na 10 jaar een prachtige mijlpaal bereikt: de 1000e jongere is via Emma at Work aan het werk gegaan!

1000e jongere vindt via Emma at Work werk bij Triodos Bank

1000e plaatsing Emma at Work

Noortje en Reinier

Reinier is de 1000e jongere die via Emma at Work aan de slag gaat. Reinier gaat als administratief medewerker starten op de HR afdeling van Triodos Bank. Triodos Bank en Emma at Work zijn pas onlangs met elkaar in gesprek geraakt en Reinier is de eerste jongere die via Emma at Work bij Triodos wordt geplaatst. Noortje Damen, Manager Compensation & Benefits bij Triodos Bank: ‘ We vinden het heel erg leuk dat de 1000e jongere via Emma at Work juist bij ons aan de slag gaat. De ambitie van Emma at Work sluit goed aan bij onze eigen missie om een inclusieve werkgever te zijn. Reinier is de eerste kandidaat die via Emma at Work hier gaat werken en dat geeft ons een mooie kans om samen te leren wat we in de toekomst voor deze groep jongeren kunnen doen. Het is in ieder geval een vliegende start van onze samenwerking!’ Ook Reinier kijkt positief naar zijn nieuwe functie bij Triodos Bank: ‘Ik heb bijna een jaar in de ziektewet gezeten en zo’n gat in je cv schrikt veel werkgevers af. Daarom is het fijn dat ik via Emma at Work op deze manier de draad weer voorzichtig kan oppakken bij de Triodos Bank.’

Over Emma at Work

Non-profit organisatie Emma at Work heeft als missie jongeren van 15 tot 30 jaar met een chronische fysieke aandoening te ondersteunen in hun ontwikkeling en te bemiddelen naar werk. Via Emma at Work kunnen jongeren hun eerste werkervaring opdoen in de vorm van een vakantiebaan, bijbaan of eerste ‘echte’ baan. Doel is om jongeren te bemiddelen naar een werkplek die echt bij ze past en hun talenten naar boven brengt. Dit doet Emma at Work momenteel met 12 bevlogen en maatschappelijk gedreven mensen vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Meer informatie: www.emma-at-work.nl | 020-5664773 |info@emma-at-work.nl.