Bestuurslid Finance gezocht!

Emma at Work zoekt bestuurslid! Zet u uw financiële expertise in om jongeren met een chronische ziekte of fysieke beperking te ondersteunen naar een zelfstandige toekomst? Dit kunt u doen in de rol van penningmeester binnen een bevlogen en informeel (onbezoldigd) bestuur. Onze nieuwe penningmeester heeft de nodige financiële bagage, is constructief kritisch, positief, en heeft een groot zakelijk netwerk. Meer informatie of direct solliciteren kan via info@emma-at-work.nl of 020 5664 773.

Stichting Emma at Work is per januari 2020 op zoek naar een betrokken bestuurslid met financiële achtergrond. Een positie waarin u bijdraagt aan een zelfstandige toekomst voor jongeren met een fysieke aandoening.

Emma at Work
Wij vinden dat alle jongeren recht hebben op een plek in onze maatschappij. Dit is niet vanzelfsprekend voor jongeren met een chronische fysieke aandoening, daarom vecht Emma at Work samen met hen voor deze plek. Met een team van betrokken medewerkers en vrijwilligers geven we deze kwetsbare jongeren de handvatten om zelf de regie te nemen over hun leven. In ons Experience Lab werken jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling door trainingen, workshops en 1 op 1 coaching of mentoring. We doorbreken het taboe rondom jongeren met een beperking en inspireren werkgevers hen een plek te geven op de arbeidsmarkt: op weg naar een inclusieve samenleving, waar iedereen gelijke kansen heeft.

Bestuur
Het bestuur van Emma at Work bestaat uit vier ervaren professionals uit zorg en bedrijfsleven. Met hun kennis en ervaring adviseren zij de directie van Emma at Work bij (strategische) keuzes en kijken zij met een kritische blik naar de bedrijfsvoering, budget en resultaten. Met de groei van Emma at Work heeft het bestuur meer en meer een toezichthoudende rol. Bestuursleden zijn actief ambassadeur van onze missie en signaleren kansen binnen hun netwerk. Gedurende het jaar zijn er vijf bestuursvergaderingen, het bestuur werkt volledig onbezoldigd.
Disciplines in het huidige bestuur: Zorg – Kinderarts HRM – HR Directeur M&C – Marketing & Communicatie specialist Finance – Register Controller (tot 31/12)

Bestuurslid – penningmeester
Het bestuurslid Finance adviseert en ondersteunt Emma at Work bij o.a. financiële vraagstukken. U zet graag uw financiële expertise in om jongeren met een chronische ziekte of fysieke beperking te ondersteunen. De nieuwe penningmeester is constructief kritisch, positief, werkt nauwkeurig en heeft aantoonbare financiële competenties. Kennis van en/of netwerk in de fondswerving sector is een pré. U bent intrinsiek gemotiveerd de missie van Emma at Work uit te dragen binnen uw eigen netwerk en helpt mee onze grote ambities waar te maken. Er is een kleine actieve rol op gebied van betalingen en controle op financiële status.

Taken als penningmeester zijn o.a.:
– Adviseren directie
– Analyse financiële rapportages (maandelijks aangeleverd door administratie)
– Accorderen betalingen (maandelijks, klaargezet door administratie)
– Advies en goedkeuring begroting (jaarlijks)
– Sparringpartner (incidenteel) voor boekhouder
– Inzet eigen netwerk
– Bestuursleden zijn zoveel mogelijk aanwezig bij landelijke events georganiseerd door Emma at Work.

Sluit u zich aan bij onze missie en past deze rol goed, laat het ons weten! We ontvangen graag een CV en inhoudelijke motivatie via jannieke@emma-at-work.nl. Nog even contact over de functie? Neem dan contact op met Marlies van Hilten, Directeur Emma at Work, via 020-5664773.