Een dag uit het leven van Inge, Consultant bij Emma at Work 

Het is 9.00 uur en ik stap ons kantoor in Amsterdam binnen.  Ik begin met het openen van mijn mail en zie een bericht van een jongere die volgende week gaat starten bij zijn nieuwe werkgever. Hij is benieuwd of alle gegevens compleet zijn en wanneer zijn eerste salaris gestort gaat worden. Ik bel gelijk maar even onze samenwerkingspartner die ons hierbij ondersteunt om te horen of dit in orde is. Dit blijkt het geval, hij kan dus zonder problemen starten. Dat is mooi!

Zo meteen heb ik een afspraak met een potentiële nieuwe werkgever die ik een paar weken geleden ontmoette op een netwerkborrel. Nadien hadden we nog contact en daar is nu deze afspraak uitgerold. Uiteraard heb ik de kennismaking goed voorbereid en ik kijk er dan ook naar uit om te vertellen over alle mogelijkheden die een bedrijf heeft in een samenwerking met Emma at Work. Het zou mooi zijn als er een aantal jongeren geplaatst kunnen worden, maar deelname aan het mentorprogramma of een lidmaatschap van de Club van 1000 zijn ook goede opties.

Na dit  gesprek waarin ik waardevol advies heb kunnen geven, vertrek ik terug naar kantoor. Mijn collega Lonneke is er vanmiddag samen met een vrijwilliger die een CV-workshop verzorgt. Dan kan ik mooi meteen controleren of de jongeren die ik aangeraden had deze workshop te volgen ook daadwerkelijk gekomen zijn.

Tot slot nog een laatste blik in mijn mail. Ik lees het bericht dat een aantal jongeren zich heeft aangemeld bij Emma at Work. Meteen maar even bellen om een intakegesprek in te plannen waarin ze hun wensen en mogelijkheden rondom werk met me zullen bespreken. Na de telefoongesprekken pak ik mijn jas terwijl ik in mijn hoofd meteen bedenk of één van de jongeren die ik net sprak aan de slag zou kunnen bij één van de bedrijven uit mijn netwerk. Er schiet wel meteen wat te binnen. Morgenochtend gelijk maar even contact opnemen met deze bedrijven!