Directeur Marlies van Hilten vertrekt bij Emma at Work

september 28, 2023
Charlotte Fraterman

Juliette Hasselbach start als nieuwe directeur

Eind september neemt Marlies van Hilten afscheid als directeur bij Emma at Work. Eerder dit jaar kondigde zij, na een periode van 17 jaar, haar vertrek aan bij de stichting die als missie heeft om de kloof tussen jongeren met een chronische aandoening en de arbeidsmarkt te verkleinen.

Marlies van Hilten is sinds de oprichting (2006) van Emma at Work Nauw betrokken. Het initiatief werd destijds opgestart als een project van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam UMC. Al snel werd Emma at Work een zelfstandige stichting en zette Van Hilten zich in voor verdere groei en naamsbekendheid. Met succes, inmiddels is Emma at Work uitgegroeid tot een non-profit organisatie waar jaarlijks honderden jongeren met een fysieke aandoening worden begeleid en grote landelijke partijen zich hebben verbonden als member om zelf ook stappen te zetten op het gebied van inclusief werkgeverschap.

Sociaal ondernemen

Van Hilten: “Sinds de start van Emma at Work heb ik mij met veel gedrevenheid en plezier ingezet om de positie voor jongeren met een chronische beperking op de arbeidsmarkt te verbeteren. De afgelopen jaren staan de onderwerpen diversiteit en inclusiviteit gelukkig hoger op de agenda maar we zijn er nog lang niet. Het blijft nodig om onze missie te verkondigen, zodat bedrijven socialer gaan ondernemen en deze jonge talenten betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Die uitdaging blijft en die draag ik met een gerust hart over aan mijn opvolger.” Bestuurslid Mariken Gruppen vult namens het bestuur van Emma at Work aan: “We danken Marlies voor haar passie en volharding gedurende de afgelopen jaren, waarin ze samen met haar team een zeer stevig fundament heeft ontwikkeld voor de verdere groei van Emma at Work.

Opvolging

Per eind september start Juliette Hasselbach als nieuwe directeur van Emma at Work. Bestuurslid Gruppen vervolgt: “We zien uit naar de komst van Juliette om daarmee jongeren met een fysieke beperking volledig in het vizier van het Nederlandse bedrijfsleven te houden.” Hasselbach heeft veel ervaring op het gebied van diversiteit en inclusie bij onder andere KPN en als adjunct-directeur bij Stichting Nationaal Ouderenfonds. “Kansen creëren voor zowel jongeren als werkgevers, dat is een prachtige missie en ik verheug me erop om samen met het hele team van Emma at Work méér bewustwording te genereren”, aldus Juliette Hasselbach. Marlies van Hilten blijft als adviseur beschikbaar om haar kennis over de organisatie, de samenwerkingsverbanden en de lopende projecten goed over te dragen aan haar opvolger.

Gerelateerd