Emma at Work krijgt Info Desk in het Prinses Máxima Centrum

Amsterdam, 25/5/2018

Emma at Work zal vanaf 4 juni 2018 een vaste Info Desk bemannen op de LATER-poli in het Prinses Máxima Centrum. Patiënten en survivors van kanker kunnen hier terecht voor al hun vragen in relatie tot werk en persoonlijke ontwikkeling. Bij de Info Desk kunnen patiënten op een laagdrempelige manier informatie krijgen over hoe om te gaan met hun ziekte en krijgen ze persoonlijk advies. Emma at Work begeleidt deze jongeren en jong volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling en ondersteunt hen in hun zoektocht naar werk teneinde hun kans op deelname op de arbeidsmarkt te vergroten. Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur, Prinses Máxima Centrum en Marlies van Hilten, Directeur Emma at Work zien de samenwerking als een mooie kans om naast medische óok maatschappelijke zorg te kunnen aanbieden aan hun patiënten.

Prof. dr. Marry van den Heuvel-Eibrink, clinical director LATER-poli:”Het Prinses Máxima Centrum is blij met dit mooie initiatief van Emma at Work. In het Prinses Máxima Centrum staan het kind en de survivor centraal. Het dagelijkse leven en de ontwikkeling van het kind moeten zoveel mogelijk doorgaan, ook tijdens de ziekte. Met dit initiatief gaat Emma at Work hierin een waardevolle bijdrage leveren.”

Samenwerking
Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Vanaf dan is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één topcentrum. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker, met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Daarvoor is naast de directe zorg een LATE effecten polikliniek opgestart waar 13.000 survivors van kinderkanker voor controle komen om deze late effecten op te sporen. Op deze poli zijn medewerkers van Emma at Work vanaf 4 juni 2018 dagelijks te vinden.  Van Hilten: “Kinderen met kanker moeten de kans krijgen zich net zo te ontwikkelen als hun leeftijdsgenootjes. Als je lang ziek bent geweest, veel school hebt gemist of veel in het ziekenhuis hebt gelegen, kun je een sociale achterstand oplopen. Bij Emma at Work ondersteunen we jongeren zo vroeg mogelijk om deze achterstand in te halen, bijvoorbeeld met het vinden van een bijbaan, of deelnemen aan workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling.”

– EINDE BERICHT –

Over Emma at Work
Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt jongeren vanaf 15 jaar tot 30 jaar met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Voor deze jongeren is het belangrijk om van jongs af aan werkervaring op te doen om hun kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst te vergroten. Emma at Work bemiddelt deze jongeren naar werk in de vorm van bijbanen, vakantiebanen of vaste banen. Daarnaast biedt Emma at Work onder het label Experience Lab begeleiding in de vorm van individuele coaching en workshops met focus op CV en solliciteren. Ook is Emma at Work een netwerkprogramma gestart waar jongeren gekoppeld worden aan een professional uit het bedrijfsleven, om hen op weg te helpen met hun eerste stappen in de arbeidsmarkt.

Over Prinses Maxima Centrum
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum zijn de hoog complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Jill van Kuetsem, PR en Communicatie Emma at Work

jill@emma-at-work.nl                                   | 06 15 924 467

Emma at Work algemeen                            | 020 566 4773

 

Jeanette Scholten, persvoorlichter Prinses Máxima Centrum,
pers@prinsesmaximacentrum.nl            | 06 50 12 49 69

Handige links: