Alex

Werken met een fysieke beperking

april 6, 2021
Emma at Work

Alex heeft in 2015 de opleiding E-musician aan het Conservatorium in Haarlem afgerond. Hij is nu werkzaam als producer, drummer en muziekdocent. Dit houdt in dat hij voor zichzelf en voor anderen muziek produceert en opneemt. Ook treedt hij op met zijn drum live act “OneArmed” en geeft hij les in het produceren van muziek. Goed om te weten: Alex moet door de diagnose botkanker zijn linkerarm missen.

“In 2008 kreeg ik de diagnose botkanker, waardoor ik mijn linkerarm moest missen. In het ondernemen merk ik hierin weinig tot geen fysieke beperkingen, behalve het feit dat ik niet elk instrument kan bespelen. Ik heb vaak ideeën voor gitaarpartijen die ik niet zelf kan opnemen, terwijl ik vanaf mijn 7e gitaar heb gespeeld.”

Mijn fysieke beperking is ook mijn kracht

“Mijn fysieke beperking is ook mijn kracht geworden. Als artiest/live act moet je al snel opvallen, wil je boven de massa uitkomen. Ik denk dat het feit dat ik drum met één arm hierin wel als voordeel werkt. Het wordt ook gezien als mijn handelsmerk.”

“Mijn fysieke beperking is mijn kracht geworden”

Alex

Werken met een fysieke beperking

“Ik ben ooit gaan ondernemen, omdat de tijden dat je nog in dienst bent van een muziekstudio zo goed als voorbij zijn (door de terugloop van Cd-verkoop). Daarnaast vind ik het leuk om jong en oud te leren hoe ze muziek moeten produceren. Toen ik net begon met ondernemen vond ik het moeilijk om aan klussen te komen. In de muziekwereld gaat het echt om een goed netwerk. Met vlagen komen klussen binnen en die onzekerheid is soms wel eens vervelend. Voor extra inkomsten en een stuk vastigheid combineer ik dit wel met een baan bij een bedrijf die zich bezighoudt met audio en muziek voor radio- en tv-commercials.”

Tips voor ondernemers

“Het klinkt misschien heel cliché, maar denk outside the box. Ik kan mij volledig focussen op artiest zijn, maar hier kan ik (nog) niet van leven. Kijk om je heen naar klussen en vacatures waar je ook blij van kan worden. Ga uitdagingen aan en bovenal: Geef niet op. Ondernemer zijn is niet makkelijk, maar blijf altijd vooruit kijken.”

Toekomstdroom

“Mijn ultieme droom en doel is om succesvol te zijn als artiest en producer. Hierin heb ik nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat het gaat lukken. Met succesvol bedoel ik niet wereldberoemd, maar als ik gelukkig ben door muziek te maken en hiervan kan leven, dan is mijn doel behaald.”

Gerelateerd