Havenbedrijf Amsterdam wint Okura Emma at Work Award 2015

Okura-EaW 2015-2 kleinVandaag werd in Hotel Okura Amsterdam voor de derde maal de Okura-Emma at Work Award uitgereikt. Havenbedrijf Amsterdam won de award die werd uitgereikt door de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart. Volgens juryvoorzitter Hugo Heymans verdient Havenbedrijf Amsterdam de award omdat het Havenbedrijf een nauwe betrokkenheid heeft laten zien bij de maatschappelijke integratie van jongeren met een arbeidsbeperking. Zij bieden individuele steun aan jongeren op de werkvloer bij hun eerste arbeidservaring en daarnaast ook nog grote financiële ondersteuning. Het is geweldig dat zo een groot bedrijf gemotiveerd is om deze individuele begeleiding te leveren zodat het eerste succes, dat van zo groot belang is voor deze jongeren, eigenlijk al verzekerd is.

Dertje Meijer, President-directeur bij Havenbedrijf Amsterdam: “Wij zijn erg blij dat we deze award in ontvangst mogen nemen. Wij zijn al ontzettend lang betrokken bij Emma at Work en vinden het vooral erg mooi om te zien dat het mes aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant bloeien jongeren bij ons op, ze krijgen respect en tellen mee als mens, niet als zieke. Anderzijds worden andere medewerkers extra gemotiveerd door deze jongeren. Ze zijn een prachtige aanvulling op ons team.”
De Okura-Emma at Work Award is een initiatief van Hotel Okura Amsterdam en arbeidsbemiddelingsbureau voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking Emma at Work. Het evenement werd dit jaar voor de derde maal georganiseerd om een Award uit te reiken aan het bedrijf dat heeft laten zien dat deze jongeren heel goed zijn te integreren in het arbeidsproces. ABN AMRO en Fit20 Amsterdam Zuidoost waren de twee andere finalisten.