Heleen, 29 jaar

Mijn naam is Heleen Knottnerus en ik woon samen met mijn vriend Thijs in De Meern. Sinds 1996 heb ik Juveniele Idiopathische Artritis (jeugdreuma) en in 2015 werd bij mij ook Diabetes Type 1 gediagnosticeerd. In mijn vrije tijd bezoek ik graag kunstmusea, ga ik graag op citytrip naar het buitenland en kijk ik graag films en series. Ook verzamel ik kunst en houd ik van mode en design.

In 2009 heb ik het VWO afgerond. Daarna ben kunstgeschiedenis gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, waar ik in 2013 een BA degree heb behaald. Als vervolg daarop ben ik begonnen aan een Master Architectuurgeschiedenis. Helaas zorgde mijn gezondheidsklachten ervoor dat ik die Master niet kon afronden. Na gestopt te zijn met mijn studie, heb ik me ingeschreven bij Emma at Work waar ik een heel leuk gesprek had, maar ik vond uiteindelijk zelf een baan als Marketing Assistent. Helaas werd na een jaar mijn contract niet verlengd en moest ik op zoek naar een andere baan.

Gelukkig stond Emma at Work gelijk weer klaar om te helpen zoeken. Al snel kwamen we uit bij ABN AMRO. Zij boden mij de unieke kans om aan de slag te gaan op de afdeling Kunst- en Historisch Bezit waar ik 2 jaar met heel veel plezier gewerkt heb. Inmiddels ben ik alweer een tijdje aan de slag bij PGOsupport waar ik het online jongerenplatform ALL OF ME coördineer. Een ontzettend leuke baan waarbij ik me inzet voor andere jongeren met een chronische aandoening.

Sinds juni 2015 zit ik in het jongerenpanel van Emma at Work, dat in het leven is geroepen om beter te weten te komen wat er speelt bij jongeren met een beperking en wat zij van Emma at Work verwachten. Toen ik gevraagd werd om ambassadeur te worden van Emma at Work was ik vereerd en heel enthousiast. Natuurlijk wil ik me inzetten voor Emma at Work. Mijn missie is om te laten zien dat je als jongere met een beperking niet anders bent dan een gezonde jongere. Je doet en kan dezelfde dingen als andere jongeren, soms met iets meer moeite of een kleine aanpassing, maar wel altijd met 100% inzet en motivatie. En dat wil ik aan de hele wereld laten weten!