Heleen, 27 jaar

Mijn naam is Heleen Knottnerus en ik woon in Breukelen. Ik heb een zus, Maartje, van 24 jaar en een hond, Lotje, van 12 jaar. Sinds 1996 heb ik symmetrische poly-articulaire Juveniele Idiopathische Artritis (jeugdreuma in meer dan vijf gewrichten aan beide kanten) en sinds een jaar heb ik ook Diabetes Type 1.  In mijn vrije tijd bezoek ik graag diverse kunstmusea, maak ik zo vaak als het kan citytrips naar het buitenland (New York, Rome en Florence zijn favoriet), ga ik regelmatig los tijdens concerten (het liefst rock) en kijk ik graag films en series. Ook verzamel ik kunst en hou van mode en design.

Ik heb het VWO gedaan en ben daarna kunstgeschiedenis gaan studeren aan de Universiteit Utrecht en daar heb ik in 2013 een Bachelor of Arts degree behaald. Als vervolg daarop ben ik begonnen aan een Master Architectuurgeschiedenis. Helaas bleek na een aantal maanden dat het niet lukte. Ik dacht dat het lag aan de weinige energie die ik had door de reuma, maar een jaartje later werd er diabetes en een langzaam werkende schildklier geconstateerd en dat bleek de oorzaak van de vermoeidheid te zijn. Na gestopt te zijn met mijn studie, heb ik me ingeschreven bij Emma at Work waar ik een heel leuk gesprek had met Marita (inmiddels niet meer werkzaam bij Emma at Work), maar uiteindelijk had ik zelf een baantje gevonden als Marketing Assistent bij Sunny Cars (waar ik vroeger een bijbaantje had). Helaas werd na een jaar mijn contract niet verlengd en moest ik op zoek naar een andere baan.

Gelukkig stond Emma at Work gelijk weer klaar om te helpen zoeken. Al gauw kwam Marita met een vacature bij Beter, de arbodienst van ABN AMRO. Toen de vacature binnenkwam lag ik nog in het ziekenhuis maar ben de week erna alsnog op sollicitatie gegaan. Het was een leuk gesprek en er werd gevraagd wat ik nou echt zou willen doen als ik zelf mocht kiezen. Ik antwoorde dat ik dan graag iets met kunst zou doen, ik ben tenslotte kunsthistorica. Algauw werd ik teruggebeld met de mededeling dat ik het helaas niet geworden was. Maar er was ook goed nieuws, de HR-manager waarmee ik de sollicitatie had gehad zou contact opnemen met de afdeling Kunst & Historisch Bezit bij de ABN AMRO om te vragen of ze daar nog iemand nodig hadden. En ja hoor, ik mocht komen solliciteren en een paar weken later had ik de baan. Dus nu werk ik dankzij het CAP 100 programma van de ABN AMRO met veel plezier 24 per week als office medewerker op de afdeling Kunst & Historisch bezit. En dat allemaal dankzij Emma at Work!

Sinds juni 2015 zit ik in het jongerenpanel van Emma at Work, dat in het leven is geroepen om beter te weten kunnen komen wat er speelt bij jongeren met een beperking en wat zij van Emma at Work verwachten. Toen ik in november een mailtje kreeg van Marthe of ik ambassadeur wilde worden van Emma at Work was ik vereerd en heel enthousiast. Natuurlijk wil ik me inzetten voor Emma at Work. Mijn missie is om te laten zien dat je als jongere met een beperking niet anders bent dan een gezonde jongere. Je doet en kan dezelfde dingen als andere jongeren, soms met iets meer moeite of een kleine aanpassing maar wel altijd met 100% inzet en motivatie. En dat wil ik aan de hele wereld laten weten!