Mooie samenwerking: DEEN Supermarkten en Emma at Work

DEEN Supermarkten opende haar deuren in 1933 en is inmiddels uitgegroeid tot een modern distributiecentrum met bijna 7.500 mensen in dienst. Een mooi en dynamisch bedrijf en daarnaast ook maatschappelijk bewust. Zo vindt DEEN het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om werkervaring op te doen. In samenwerking met Emma at Work zijn daarom sinds eind 2013 acht kandidaten bij verschillende vestingen van Deen aan de slag gegaan in functie van kassamedewerker, verkoopmedewerker of vakkenvuller.

Volgens de kandidaten die via Emma at Work aan de slag zijn bij Deen hebben zij vanaf dag één een hele leuke en gezellige indruk van de werkvloer. Ook het contact met collega’s bij Deen wordt als erg positief ervaren ‘Ze vinden me aardig en vragen altijd hoe het met me gaat.’ Aldus één van de jongeren.

Naast dat het een leuke en gezellige tijd is op het werk bij Deen, weten de jongeren dat er ook gewerkt hoort te worden. Naast hun eigen zakcentje verdienen op deze manier, leren ze ook een hele hoop. Wat ze bijvoorbeeld bij Deen geleerd hebben is om klantvriendelijk te zijn. Daarnaast leren ze zaken als de kassa te bedienen en hoe het is om samen te werken met collega’s.

We kunnen spreken van een mooie en prettige samenwerking en we hopen dat er nog veel meer jongeren via Emma at Work aan de slag gaan bij Deen. Gratis tips van de Emma at Work collega’s voor deze jongeren: ‘Blijf altijd jezelf en laat zien wat je kan en wees altijd blij met een grote glimlach’ en ‘Als je ziekte niet zichtbaar is bij je, wees dan niet bang om je collega’s te vertellen wat je hebt en als iets niet lukt, vraag dan om hulp. Laat vooral zien dat je het wilt!’

Marja: ‘Fantastisch om te zien hoe Deen en de medewerkers zich inzetten voor de jongeren van Emma at Work. Het “Gewoon Werken” staat bij Deen centraal en dat is juist wat we graag willen en waar jongeren het meest van kunnen leren. De goede sfeer bij de winkels van DEEN zijn een goede voedingsbodem voor ontwikkeling (en niet alleen voor de jongeren van Emma at Work). Emma at Work is enorm blij met deze mooie samenwerking.’