Voor jongeren

CHRONISCH ZIEK? ZIEK GOED BEDOEL JE!

Leer jezelf kennen, werk aan je persoonlijke ontwikkeling en maak kennis met het bedrijfsleven in de GAP Track.

Inschrijven

Wat is de GAP Track?

De GAP Track is een programma waarin we jou helpen voorbereiden op een (eerste) baan. Iedereen van 15-39 jaar met een chronische ziekte of fysieke aandoening kan zich bij ons inschrijven. Waarom die naam? Onze missie is om de kloof, ‘the gap’, te dichten tussen jongeren zoals jij en de arbeidsmarkt. We zorgen dat we de eerste drempels en vooroordelen wegnemen, en introduceren jullie aan elkaar.

Jij werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, zorgt dat je goed voorbereid bent om aan de slag te gaan, en dan wordt die kloof vanzelf kleiner. Ondertussen zorgen wij dat het bedrijfsleven zelf ook goed voorbereid is, laat dat maar ons ons over! Binnen onze GAP Track krijg jij alle mogelijkheid om te leren, te netwerken en te doen. Met coaching, training en tips&tricks helpen we jou met die eerste stappen naar werk. Nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt doen? Check hieronder hoe het werkt!

Illustratie wat wil ik eigenlijk
Stap 1

Wat wil ik eigenlijk

Je hebt je ingeschreven, en nu? Je ontvangt in je mail meteen de sollicitatie tips&tricks die je goed kunt gebruiken als je direct een baan zoekt. Ook ga je met jouw consultant in gesprek over wat je wilt en kunt. Je maakt samen een profiel om goed te kijken wat je bij ons wilt leren en met wie je dat kunt doen. Op basis daarvan krijg je een plan op maat met trainingen en begeleiding om jou zo goed mogelijk te helpen.

Stap 2

Werk aan ontwikkeling

Emma at Work biedt het hele jaar trainingen aan. Alle trainingen organiseren we samen met professionals uit het bedrijfsleven en zijn gericht op jouw ontwikkeling en het vinden van een (eerste) baan. Samen met andere jongeren word je in één dagdeel bijgespijkerd over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld een sollicitatietraining, of leren grenzen aangeven, jouw consultant weet goed wat er bij jou past.

Heb jij werkgerelateerde vragen waar je graag wat dieper op ingaat? Ga in gesprek met één van onze professionele coaches. Hier bespreek je punten waar jij tegenaan loopt of waar je vragen over hebt. Het kan bijvoorbeeld gaan over grenzen aangeven, voeren van goede sollicitatiegesprekken, het achterhalen van je kwaliteiten of uitzoeken welk werk goed bij je past.

Bekijk de trainingen
Training 1
elke maand

Oriëntatie op jezelf

Het doel van deze training is om helder te krijgen wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kunt. En hoe zorg je ervoor dat je dit ook terugziet op de werkvloer? Door deze training ontwikkel je een realistisch(er) zelfbeeld. Je krijgt zicht op je vaardigheden en kwaliteiten en de waarden die jij belangrijk vindt.

Training 2
elke maand

Jij bepaalt!

Je gaat aan de slag met uitdagingen die je tegenkomt ten aanzien van praten over je beperking of ziekte. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer, aan wie en hoe vertel ik over mijn ziekte/aandoening?
  • Wat heb ik nodig op mijn werkplek om mijn werk goed te kunnen doen en hoe begin ik hierover?
  • Welke woorden zijn handig om te gebruiken en welke kan ik beter vermijden?
Training 3
elke maand

Pitchen

Hoe presenteer je jezelf sterk? In je persoonlijke pitch benadruk je wat jou uniek maakt. Wat is jouw verhaal en hoe presenteer je jezelf naar buiten toe? Als je dit helder hebt, trek je makkelijker de  juiste mensen, baan of klussen aan. Brainstorm hierover met de trainer en andere kandidaten en oefen jouw persoonlijke pitch.

Training 4
elke maand

Solliciteren

Je leert alles over het sollicitatieproces van A tot Z. Je gaat in deze training in op het vinden van de juiste vacature en het analyseren daar van. Je leert wat er nodig is aan voorbereiding op een sollicitatie, bijvoorbeeld een CV en motivatiebrief maar ook welke vragen je kunt stellen tijdens gesprekken en welke vragen je kunt verwachten.

Training 5
Doorlopend

Video pitch training

Bij een sterk profiel hoort een goeie pitch! Lastig? Je leert een pitch over jezelf schrijven, én hoe je hier een goede promofilm van maakt!

Stap 3

WERK EN NETWERK

Jij wilt aan het werk, ben je er al klaar voor? We koppelen je aan professionals uit het bedrijfsleven om alvast kennis te maken met het echte werk. Zo kan jij binnenkijken bij bijvoorbeeld Schiphol, Unilever, Het Openbaar Ministerie, Coca- Cola en andere werkgevers.

We bieden je verschillende programma’s om je maximaal voor te bereiden op de ideale baan. Een baan die past bij je talent en ruimte biedt voor je aandoening. In ons Interview Program leer je om je netwerk in te zetten en oefen je met lastige sollicitatievragen. In ons Pitch Program werk je aan je presentatie skills. In onze Mentor Programs wordt je begeleid bij je persoonlijke werkdoelen door werknemers van interessante bedrijven. Zoals de Postcodeloterij, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en Pfizer.

Programs

werken bij:

Coaches

“You will achieve what you believe”
Bob
Coach
“Jouw kracht is jouw verhaal! “
Rosalie
Coach
“Met het ontdekken van jouw talenten, het meedenken in mogelijkheden en het pakken van kansen, kom jij terecht op de plek die bij jou past! “
Katrientje
coach
Bekijk het hele team

Meteen aan de slag?

Genoeg gelezen? Schrijf je in en ga meteen aan de slag met jouw toekomst.