Voor jongeren

Mentor Program

Maak kennis met bedrijven, leer van professionals en werk aan je netwerk!

Een kickstart naar werk

Het Mentor Program is opgezet om jou kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Een eerste stap naar die leuke (bij)baan! Jij kunt onderdeel worden van een groep jonge mensen die ieder met een eigen mentor aan de slag gaat. Je breidt je netwerk in één klap uit en bereid je voor op een (nieuwe) baan.

Je wordt gekoppeld aan een mentor die samen met jou aan je persoonlijke doelen gaat werken. Welk doel dat is? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld werken aan je zelfvertrouwen of oefenen met sollicitaties. Via het netwerk van jouw mentor kom je ook weer in contact met andere mensen die wat voor je kunnen betekenen.

Door het Mentor Program voel ik me eindelijk weer een beetje mens, in plaats van patiënt.

Chantal – deed mee aan ‘Jouw Netwerk Werkt’

Inmiddels zijn er 10 Mentor Programs met succes afgerond, zowel offline als online! Organisaties zoals Schiphol Group, ING, Unilever, Pfizer, Hieroo, Ministerie Justitie & Veiligheid en het Openbaar Ministerie deden eerder al mee.

Wat ga je doen?

Het Mentor Program duurt 6 maanden (totaal +/- 20 uur) waarin je aan je persoonlijke ontwikkeling en leerdoelen werkt. Je gaat aan de slag met:

  • Solliciteren (cv, brief, gesprek)
  • Presenteren
  • Zelfvertrouwen
  • Ontdekken van kwaliteiten en valkuilen
  • Grenzen (h)erkennen
  • Studie- en loopbaankeuze

Jouw netwerk werkt!

Via jouw mentor leer je veel mensen kennen, je loopt (online) mee op het kantoor van jouw mentor. Kom erachter wat je écht leuk vindt en wat fysiek haalbaar is voor jou. Jouw mentor introduceert jou in zijn of haar netwerk om uiteindelijk dat sollicitatiegesprek te regelen dat jij verdient!

“Met hulp van Bas (Schiphol) heb ik veel geleerd in het proces van het vinden van mijn passie: doe wat je gelukkig maakt en je energie geeft!”

Chloé – deed mee aan Mentor Program Schiphol

Corona-proof: De bijeenkomsten en afspraken vinden online plaats. Mocht het in de toekomst mogelijk zijn om elkaar in het echt te ontmoeten, dan is dit weer bij de mentorbedrijven op locatie.

NEW NEW NEW: PITCH PROGRAMS!

Weet jij hoe je jouw verhaal het best kunt vertellen? En lukt dat ook in 2 minuten? Ook tijdens een sollicitatiegesprek, wat best spannend kan zijn? Onze tip: oefenen!! In september starten er weer nieuwe Pitch Programs. Je gaat met professionals aan de slag met het oefenen van jouw pitch en je leert van andere jongeren hoe zij het doen:

  • 3 tot 5 meetings met je mentor
  • 2 groepsmeetings om te leren van elkaar
  • 1 pitch!

Wil jij gekoppeld worden aan een mentor en samen aan de slag met jouw pitch? Meld je aan via gaptrack@emma-at-work.nl of neem contact op met jouw consultants of onze programma managers hieronder.

Meer info via:

“Samen maken we er werk van!”

Ruben van den Boer
Consultant
“Kijk naar wat (je) allemaal kan!”

Marloes Klomp
Consultant
“Waar de ene deur dicht gaat, gaat er een nieuwe open. Geef ‘m zelf een zetje!”

Marion Bouw
Programma Manager
“Samen stappen zetten”

Berdien Griffioen
Programma Manager

Ervaringen

meteen aan de slag?

Genoeg gelezen? Mentor Programs zitten snel vol. Dus schrijf je in en ga meteen aan de slag met jouw toekomst!