Voor jongeren

Programma's

Maak kennis met bedrijven, leer van professionals en werk aan je netwerk!

We bieden je verschillende programma’s om je maximaal voor te bereiden op de ideale baan. Een baan die past bij je talent en ruimte biedt voor je aandoening. In de verschillende programs maak je kennis met het bedrijfsleven. We hebben 3 varianten: het Mentor Program, het Pitch Program en het Interview Program. Alle programma’s zijn GRATIS! In de agenda zie je waar en wanneer er een nieuw programma start. Meedoen? Meld je aan!

“Ik heb van Bas (Schiphol) veel geleerd in het proces van het vinden van mijn passie. Doe wat je gelukkig maakt en energie geeft!”

Chloé – deed mee aan Mentor Program bij Schiphol

Agenda programma’s in 2024Kom er achter wat je écht leuk vindt

MENTOR PROGRAM

In het Mentor Program word je gekoppeld aan een mentor uit het bedrijfsleven. Samen werken jullie aan je persoonlijke doelen: bijvoorbeeld oefenen met sollicitaties, je netwerk vergroten, die ene baan vinden, zelfvertrouwen opdoen, je eigen bedrijf opzetten. Via het netwerk van jouw mentor kom je ook weer in contact met andere mensen die wat voor je kunnen betekenen. Misschien zelfs dat sollicitatiegesprek regelen waar jij van droomt!

Inmiddels zijn er meer dan 10 Mentor Programs met succes afgerond, zowel offline als online! Organisaties zoals Schiphol Group, ING, Unilever, Pfizer, Hieroo, Ministerie Justitie & Veiligheid en het Openbaar Ministerie deden eerder al mee.

Wat ga je doen?

Het Mentor Program duurt 6 maanden, totaal 20 uur, waarin je aan je persoonlijke ontwikkeling en leerdoelen werkt. Je gaat aan de slag met:

 • Solliciteren (cv, brief, gesprek)
 •  Presenteren
 • Zelfvertrouwen
 • Ontdekken van kwaliteiten en valkuilen
 • Grenzen (h)erkennen
 • Studie- en loopbaankeuze
 • Werkplek oriëntatie
Werken aan een sterke pitch

PITCH PROGRAM

Weet jij hoe je jouw verhaal het best kunt vertellen? En lukt dat ook in 2 minuten? En kan je dit ook nog tijdens een sollicitatiegesprek? Onze tip: oefenen! Elke maand starten er weer nieuwe Pitch Programs. Je gaat met professionals aan de slag met het oefenen van jouw pitch en je leert van andere jongeren hoe zij het doen:

Wat ga je doen?
 • 3 tot 5 meetings met je mentor
 • 2 groepsmeetings om te leren van elkaar
 • 1 pitch
Bereid je voor op jouw droombaan

INTERVIEW PROGRAM

De enige manier om beter te worden in solliciteren, is door dit te oefenen. Daarom bieden wij je de unieke kans om zo realistisch mogelijk sollicitatiegesprekken te oefenen. Dit helpt je om je verhaal scherp te krijgen en geeft je zelfvertrouwen. Want oefening baart kunst!

Je gaat eenmalig naar een bedrijf toe voor een proefsollicitatie en je krijgt achteraf feedback. Dit kan natuurlijk ook online. Je kunt zo vaak oefenen als je wilt. Het Interview Program bied je de ideale voorbereiding voor jouw droombaan. Go for it!

Wat ga je doen?
 • Een sollicitatiegesprek oefenen
 • Online of bij het bedrijf
Bekijk programma

Meer info via:

“Kijk naar wat (je) allemaal kan!”
Marloes Klomp
Consultant
“Waar de ene deur dicht gaat, gaat er een nieuwe open. Geef ‘m zelf een zetje!”
Marion Bouw
Programma Manager
“Samen stappen zetten”
Berdien Griffioen
Programma Manager
“Vooruit is niet altijd rechtdoor”
Merijn
Merijn Dalstra
Consultant

Ervaringen

meteen aan de slag?

Genoeg gelezen? Mentor Programs zitten snel vol. Dus schrijf je in en ga meteen aan de slag met jouw toekomst!