close the gap

emma at work 15 jaar

15 jaar geleden startten we Emma at Work met de opdracht om jonge mensen die opgroeien met een ernstige fysieke aandoening een kickstart te geven naar werk. ‘Iedereen doet mee’, een leus naar mijn hart.

Jongeren met een kwetsbaar zelfbeeld; willen ze me wel, zou ik het kunnen, hoe kijken ze naar me…. soms viel de praktijk mee. Jongeren met een houding van: kom maar op, ik ben er klaar voor…. en viel de praktijk ernstig tegen.

Inclusiviteit was nog een zeldzaam woord. Teksten als: ‘ik zou geld toe moeten krijgen’ of ‘laten we het dan maar proberen’ waren niet zeldzaam. “Gun deze jongere een baan” zeiden we in onze gesprekken met werkgevers. Achteraf schaam ik me er bijna voor, kennelijk was ik zelf ook nog niet zo overtuigd.

Anno 2021 zien we het gelukkig ook echt anders. We zien (eindelijk) de talenten en de motivatie. Het doorzettingsvermogen en de persoonlijkheid. De toegevoegde waarde van verschillende mensen met verschillende achtergronden in een team. Het onverwachte van een andere invalshoek en het plezier van een diverse groep.

Er is evenwel nog een wereld te winnen. Nog niet iedereen hebben we mee. Aan de ene kant de ‘bias’ van mensen, aan de andere kant de euro-gedreven structuren. Er is nog een kloof te dichten. Op naar de volgende 15 jaar Emma at Work #closethegap 

Marlies van Hilten – Directeur Emma at Work

Wat deed jij toen je 15 was?

logo’s van 2006 tot 2021