(Junior) Programmamanager gezocht!

Ben jij spontaan, mensgericht, heel goed in plannen en organiseren en wil je het verschil maken voor jongeren met een chronische fysieke aandoening? Dan is de rol als junior programmamanager bij Emma at Work (startersfunctie) misschien wel wat voor jou!

In ons werk voor jongeren met een chronische fysieke aandoening, horen wij veel verhalen. De verhalen van jongeren over hun zoektocht naar een baan, over de wens om ‘gewoon mee te kunnen doen’, blijven indrukwekkend. Jongeren van eind 20 geven aan: ‘had ik jullie maar eerder gevonden’. Tieners van 15 beseffen zich nog niet eens wat wij allemaal voor hen kunnen betekenen. Dat de begeleiding van jongeren met een chronische fysieke aandoening ontzettend belangrijk is, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden.

Emma at Work helpt jongeren van 15 tot en met 30 jaar met een fysieke aandoening zich gereed te maken voor de arbeidsmarkt. Met het GAP-programma krijgen jongeren een persoonlijk ontwikkelingsplan; ontdekken ze hun potentie en ambitie; ontplooien ze hun talenten en krijgen ze praktijktraining om uiteindelijk een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past en waar ze zelfverzekerd en met plezier aan de slag kunnen. Onze medewerkers brengen jongeren en werkgevers samen en zijn expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en werk, matching, coaching en begeleiding.

Wij zijn per direct op zoek naar een junior programmamanager.

Als (junior) programmamanager zorg je ervoor dat Emma at Work jongeren een opleidings/trainingsprogramma op maat kan bieden. Jaarlijks doorlopen ca 500 jongeren dit programma in hun ontwikkeling naar de arbeidsmarkt. De programmamanager bewaakt de methode en de inhoud van het programma. De activiteiten in de methode worden deels door medewerkers van Emma at Work en deels door externe professionals uitgevoerd. De programmamanager coördineert de samenwerking met en tussen alle betrokkenen in het programma. Ook heb je tijdens het programma regelmatig contact met de jongeren. Naast het aanbod voor jongeren ben je als programmamanager ook verantwoordelijk voor het aanbod voor bedrijven. Een programma dat organisaties ‘ready maakt’ om met onze jongeren aan de slag te gaan.

Jouw missie als junior programmamanager

Je bent samen met  je collega programmamanagers verantwoordelijk voor de juiste inhoud van het programma en voor een vlekkeloze organisatie daarvan. Je zorgt ervoor dat zo veel mogelijk jongeren deel kunnen nemen en dat er voldoende professionals zijn om de jongeren te ondersteunen. Heldere planning, (interne) communicatie en samenwerking zijn belangrijk voor het succes van de methode en vallen onder de verantwoordelijkheid van de programmamanager.

Werkzaamheden

 • Het programma plannen en faciliteren (samen met in- en externe professionals)
 • Bewaken van de kwaliteit van de activiteiten en het programma als geheel
 • Werving en coördinatie van vrijwilligers (coaches/trainers)
 • Nauwe samenwerking met consultants aangaande jongeren
 • Administratie activiteiten
 • Evaluatie activiteiten

Wat vragen we?

Voor deze ideale startersfunctie zoeken wij een gedreven medewerker die goed overzicht kan behouden en een ster is in plannen, organiseren en faciliteren. Spontaan, mensgericht, zelfstandig en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie!

 • HBO opleiding richting Learning & Development
 • Werkervaring in soortgelijke rol is een pré
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Ervaren in plannen en organiseren

Wat bieden we?

 • Een zelfstandige en veelzijdige functie voor 32 uur per week
 • Standplaats Amsterdam
 • Een functie waarin je een zeer waardevolle bijdrage levert aan een inclusieve samenleving en jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking daadwerkelijk ondersteunt naar een zelfstandige toekomst.
 • Een klein, hecht team in een ambitieuze, dynamische en groeiende organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Salaris tussen 2.700 en 3.700 euro bruto per maand , excl 8% vakantiegeld en 8% pensioenbijdrage (op basis van full time)

Solliciteren

Neem bij vragen gerust contact op met Jannieke Hooiveld, per mail info@emma-at-work.nl of telefoon 020 5664 773. Je motivatiebrief met cv kun je tot uiterlijk woensdag 27 mei per e-mail sturen naar info@emma-at-work.nl.