koningin maxima op bezoek

februari 14, 2017
Emma at Work

PERSBERICHT, Amsterdam 14 februari 2017

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagochtend 14 februari een werkbezoek aan non-profit organisatie Emma at Work in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, waar Emma at Work 10 jaar geleden is ontstaan. Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking die via Emma at Work een baan vonden en met (hun) werkgevers. Emma at Work begeleidt jongeren vanaf 15 jaar naar een zelfstandige toekomst door hen te ondersteunen in hun ontwikkeling en te bemiddelen naar werk.KONINGIN MÁXIMA OP WERKBEZOEK BIJ EMMA AT WORK EN IN GESPREK MET JONGEREN EN WERKGEVERS

Tijdens het bezoek ging Koningin Máxima in gesprek met Marlies van Hilten (directeur Emma at Work), Prof. Dr. Hugo Heymans (oprichter van Emma at Work en voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis), Marc Benninga (bestuursvoorzitter Emma at Work) en met directeuren van verschillende bedrijven die kandidaten via Emma at Work in dienst hebben. Ook Commissaris 100.000 banen Aart van der Gaag schoof aan. In dit eerste gesprek werd ingegaan op het belang van het opdoen van werkervaring al vanaf 15 jaar en te kijken naar de mogelijkheden en talenten bij de jongeren van Emma at Work. Ook werd gesproken over de uitdagingen waar de jongeren van Emma at Work mee geconfronteerd worden. Zo vallen niet alle jongeren die zich aanmelden bij Emma at Work binnen de Participatiewet die 1 januari 2015 is ingegaan. Deze jongeren hebben daardoor niet alleen concurrentie van hun gezonde leeftijdsgenoten, maar ook van hun chronisch zieke leeftijdsgenoten die wel binnen de Participatiewet vallen. Emma at Work wil voorkomen dat deze groep tussen wal en schip valt.

Hierna volgde een tweede gesprek waarin Koningin Máxima sprak met verschillende jongeren die bij Emma at Work ingeschreven staan. Sommigen van hen zijn werkzoekend en zij vertellen uit eigen ervaring over hun zoektocht naar werk en hoe Emma at Work hierbij ondersteunt. Ook waren jongeren aanwezig die via Emma at Work een baan hebben gevonden en verschillende werkgevers die deze jongeren in dienst hebben. De begeleiding en persoonlijke aanpak van Emma at Work zorgt voor goede en duurzame matches tussen de bedrijven en jongeren. Het belang van werk hebben en wat het betekent om een kans te krijgen op de arbeidsmarkt, is een onderwerp dat uitgebreid besproken is. Koningin Máxima kijkt terug op een positief werkbezoek en vond het mooi om te horen hoe Emma at Work in staat is jongeren te begeleiden in hun zoektocht naar werk. Ook Emma at Work kijkt terug op een prachtige dag en is erg dankbaar met dit mooie bezoek.KONINGIN MÁXIMA OP WERKBEZOEK BIJ EMMA AT WORK EN IN GESPREK MET VERSCHILLENDE BETROKKENEN.

Over Emma at Work

Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt jongeren vanaf 15 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar een zelfstandige toekomst. Het is belangrijk voor deze jongeren om vanaf jongs af aan werkervaring op te doen om op die manier de kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst te vergroten. Emma at Work bemiddelt deze jongeren naar werk in de vorm van bijbanen, vakantiebanen of vaste banen. Daarnaast biedt Emma at Work onder het label ExperienceLAB begeleiding in de vorm van individuele coaching, worden workshops met focus op CV en solliciteren in groepen georganiseerd en is er voor jongeren de mogelijkheid om zich te laten koppelen aan een mentor, een professional uit het bedrijfsleven, om samen te leren door te ervaren. Binnen het ExperienceLAB werkt Emma at Work samen met een grote pool vrijwillige professionals die tot stand is gekomen met steun van het Oranjefonds.

Bijschrift foto boven: Koningin Máxima op werkbezoek bij Emma at Work en in gesprek met (vlnr) Judy van den Berg – SR. Consultant Emma at Work , Ronald van der Giessen – Directeur Oranjefonds, Leendert van Eck – CEO DEEN Supermarkten, Marlies van Hilten Directeur Emma at Work, Prof. Dr. Hugo Heymans – oprichter Emma at Work en voormalig directeur Emma Kinderziekenhuis, Hare Majesteit Koningin Máxima, Michiel de Brauw – CFO Port of Amsterdam, Rudy van Leudsen – Directeur Beter Arbodienst ABN AMRO, Aart van der Gaag – Commissaris 100.000 banen VNO/MKB/LTO, Dr. Marc Benninga – Bestuursvoorzitter Emma at Work en Kinderarts Emma Kinderziekenhuis.

FOTOGRAFIE BART HOMBURG / ORANJE FONDS

Gerelateerd