Lucille Werner verrast Emma at Work

januari 29, 2020
Jill

Amsterdam, 27 januari 2020 – VriendenLoterij-ambassadeur Lucille Werner heeft stichting Emma at Work verrast met een cheque van 200.000 euro. Hiermee kan de stichting over een tijdsbestek van vier jaar jongeren (tussen de 15 en 30 jaar) met een chronische fysieke aandoening in heel Nederland bereiken. De stichting begeleidt deze jongeren bij persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar werk. Deelnemers van de VriendenLoterij maken het daarmee mogelijk dat nóg meer jongeren met een fysieke aandoening een (bij)baan kunnen vinden.

Marlies van Hilten, Directeur van Emma at Work: “Wát een verrassing! Met deze fantastische bijdrage kunnen wij meteen van start met onze grootse plannen: álle jongeren in Nederland die onze ondersteuning goed kunnen gebruiken bereiken én hen ondersteunen in hun ontwikkeling en op weg naar werk.”

Blijven meedoen

Margriet Schreuders (hoofd afdeling Goede Doelen VriendenLoterij): “Ruim 500.000 kinderen en jongeren in Nederland hebben te maken met een chronische aandoening. Veel van hen hebben het lastiger op school of hebben moeite om een baan te vinden. Een doemscenario is dat deze jongeren niet naar een zelfstandig bestaan toegroeien en thuis blijven wonen, nauwelijks een sociaal netwerk opbouwen of in de bijstand terechtkomen. Via Emma at Work kan deze kwetsbare groep wél blijven meedoen in de maatschappij. Deelnemers van de VriendenLoterij maken dit mogelijk.”

Ondersteuning op weg naar werk

Emma at Work, in 2006 ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt jongeren met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Betrokken medewerkers en vrijwilligers brengen jongeren en werkgevers samen. De missie van Emma at Work is om jongeren met een chronische fysieke aandoening te ondersteunen op weg naar werk, en in hun ontwikkeling.

Miljoenen voor gezondheid en welzijn in Nederland

De schenking voor Emma at Work is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij, dat op 6 februari plaatsvindt in museum Naturalis in Leiden. Daar maakt de loterij de verdeling van de gelden bekend. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij gaan er dit jaar weer tientallen miljoenen naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid in Nederland.

Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook goede doelen en maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40% van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 46 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Gerelateerd