Marketing communicatie en PR adviseur

augustus 20, 2023
Charlotte Fraterman

** 32 uur per week, Amsterdam Zuid-Oost, hybride **

BEN JIJ EEN WERELDVERBETERAAR, HEB JE VOLOP IDEEËN EN LOOP JE OVER VAN ENERGIE OM DEZE TE REALISEREN?

Ga dan aan de slag als (senior) marketing en communicatie adviseur om Emma at Work verder op te kaart te zetten! Een baan waarin je onze naamsbekendheid vergroot en zo het verschil maakt voor meer jongeren in de doelgroep. Je doet dit samen met ons, een gezellig, jong en betrokken team in Amsterdam Zuid-Oost. Ons hoofdkantoor bereik je makkelijk met OV, fiets én de auto.

 • Waar wij het verschil maken

Emma at Work zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Wij maken ons sterk voor ruim 500.000 jongeren (15-39 jaar) die opgroeien met een chronische ziekte of een fysieke aandoening, zoals een spierziekte, hart- of nieraandoeningen, kanker of jeugdreuma. Het is onze ambitie dat ook deze jongeren gewoon mee kunnen doen in de maatschappij en een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt. Wij geloven in een samenleving waar plek is voor iedereen.

 • Onze ambitie

Met ons aanbod bedienen we twee doelgroepen: aan de ene kant bieden we training, coaching en vacatures aan deze jongeren, en aan de andere kant verbinden we werkgevers met een aantrekkelijk aanbod aan onze missie. Zo bouwen we, samen met werkgevers, structureel aan een mooie loopbaan voor onze young professionals.

Onze ondersteuning is onmisbaar voor de jongeren. Zij ervaren dagelijks dat het vaak niet meevalt om een fijne werkgever te vinden waar plek is voor hun ambities én hun aandoening. Met onze aanpak helpen we hen effectief op weg naar werk en breken we gelijk een lans voor inclusief werkgeverschap. Want wij geloven in een samenleving waar iedereen aan de slag kan. Daar geven we zelf ook invulling aan.

 • Wat verwachten we van jou?

Als onze marketing en communicatie adviseur draag jij het merk Emma at Work naar buiten uit om de zichtbaarheid en vindbaarheid van de organisatie te vergroten onder jongeren uit de doelgroep, hun ouders en artsen én geïnteresseerde werkgevers.

 • Jij maakt het strategische marketing en communicatie plan en voert dit uit

Emma at Work heeft een duidelijke missie. Jij, als specialist, bent verantwoordelijk voor het opstellen van het strategisch en tactisch marketing en communicatieplan. In jouw plannen besteed je aandacht aan: branding van Emma at Work, jongerenwerving (rechtstreeks gericht op de jongeren en via hun ouders en artsen) en onze dienstverlening richting bedrijven. Bij het opstellen van het plan werk je nauw samen met de directie; je bent voor hen een sparringpartner. Nadat de plannen zijn gemaakt, zet jij deze, samen met jouw collega op MarCom, om in actie. Voor meer slagkracht, betrek je de rest van de collega’s natuurlijk ook.

 • Als ‘brand ambassador’ vergroot jij de zichtbaarheid van emma at work

Om de impact van Emma at Work te vergroten, is het cruciaal dat mensen ons weten te vinden. We horen te vaak van jongeren: “had ik maar eerder van jullie gehoord’. En veel werkgevers zijn zich helemaal niet bewust van de moeilijke positie van onze jongeren op de arbeidsmarkt.

Als marketing en communicatie adviseur ben je de ‘brand ambassador’ van Emma at Work. Jij zorgt ervoor dat de online en offline zichtbaarheid van Emma at Work wordt vergroot en dat Emma at Work beter wordt gevonden.

Door de jongeren uit onze doelgroep, hun ouders en artsen en door de werkgevers, die zich hard willen maken voor inclusiviteit. Jij zorgt voor een continue toestroom van jongeren en je bent in staat bedrijven te boeien, waardoor ze verbonden blijven aan Emma at Work. Ervaring in het positioneren van een merk (van idee, naar concept tot de uitvoering) is dan ook een absolute pré.

 • Ondersteunend aan fondswerving

Een deel van de inkomsten van Emma at Work komt uit sponsoring en (de komende jaren ook nog) uit fondsen. Vanuit deze rol draag je hierin een (gedeelde) verantwoordelijkheid met andere teamleden.

 • Jij bent de kartrekker voor onze events

Een paar keer per jaar hebben wij een event. Het afgelopen jaar waren dit bijvoorbeeld een groots jubileum event, de Masterclass Nyenrode en Emma at Work is ook het goede doel van de Finance Run. Als team zetten wij onze schouders eronder om iets moois neer te zetten voor de members en jongeren. Wel is marketing en communicatie eindverantwoordelijk voor een strakke en professionele organisatie. Nieuwe events, samenwerkingsverbanden en verrassende en impactvolle oplossingen om het merk Emma at Work steviger op de kaart te zetten juichen we toe.

 • Om dit te bereiken ben je een teamspeler, die creatief en ondernemend is

Emma at Work heeft grote ambities en een klein team. Om onze doelen te bereiken moeten we creatief zijn (zowel met geld, tijd en ideeën) en werken we veel samen. Van MarCom wordt dit helemaal verwacht, omdat de afdeling cruciaal is in het bereiken van de ambities.

Ons aanbod voor jou

We zijn een groeiende stichting met ambitieuze medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn om voor deze jongeren een plek op de arbeidsmarkt te creëren. We werken zelfstandig en slim aan de realisatie van onze doelen. We bieden een goede werksfeer en fijne collega’s. We werken graag samen in een informele sfeer: online en offline, zodat privé en werk altijd matcht. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuid-Oost. Ook in Rotterdam hebben wij een kantoor. Wat bieden wij nog meer:

 • In deze functie ontvang je een marktconform maandsalaris
 • 8,64% pensioenbijdrage
 • Salaris is afhankelijk van ervaring en geleverde prestaties
 • Uiteraard krijg je een laptop en telefoon van ons

Koffie?

Maak jij graag het verschil? En ben jij voor minimaal 32 uur per week beschikbaar? Lijkt het je geweldig om de zichtbaarheid van Emma at Work verder te vergroten? Stuur dan direct jouw cv en motivatie naar info@emma-at-work.nl en dan drinken wij binnenkort graag een kop koffie met je!

Gerelateerd