Meet the team: Thomas en Alice

Thomas en Alice geloven in een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Bij Emma at Work zetten zij zich al een aantal jaar in om de kloof tussen jongeren met een fysieke aandoening en de arbeidsmarkt te dichten. In het nieuwe jaar switchen ze van functie. Een uitgelezen kans om Thomas, Alice én hun functies beter te leren kennen. 

Thomas kwam 3,5 jaar geleden terecht bij Emma at Work en begon als projectleider van het Experience Lab. Binnen dit project konden jongeren onder andere trainingen volgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een professioneel ontwikkelingsprogramma, de GAP Track. 

Thomas, kan je hier wat meer over vertellen? 

“Binnen de GAP Track volgen jongeren (online) trainingen, kunnen ze in gesprek met een coach of meedoen aan verschillende Mentor Programs. Op deze manier geven we hen handvatten om een baan te vinden die bij hen past en worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. 

Naast de GAP Track voor jongeren, hebben we de GAP200. Dit partnernetwerk van werkgevers staat achter onze missie en visie. Samen met ons maken ze zich sterk om de kloof (GAP) tussen jongeren met een chronische fysieke aandoening en de arbeidsmarkt te dichten. Dit doen ze door middel van sponsoring, het bieden van werkplekken en het afnemen van Mentor Programs. In het nieuwe jaar vervul ik de rol van relatiemanager en wil ik dit partnernetwerk verder uitbreiden, zodat we de GAP Track voor nog meer jongeren mogelijk kunnen maken.”

Alice, wat doe jij binnen Emma at Work? 

“Ik werk al meer dan 20 jaar met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, en sinds een paar jaar bij Emma at Work. Ik zet jongeren graag in beweging. Mijn visie is: iedereen doet mee en iedereen verdient een plekje. De afgelopen 9 maanden heb ik met veel plezier een dubbelrol gehad binnen Emma at Work. De rol van relatiemanager en die van programmamanager. 

Omdat ik met veel plezier heb meegewerkt aan de ontwikkeling van de GAP Track, en mijn kwaliteiten meer liggen op het gebied van leren, ontwikkelen en adviseren, wordt het tijd om me volledig te focussen op de rol van programmamanager. Binnen deze functie zorg ik ervoor dat jongeren een op maat gemaakt ontwikkelplan krijgen en uiteindelijk gekoppeld kunnen worden aan een werkgever. Als je hobbels heb te overwinnen (zoals onze jongeren), is het extra spannend. Daar wil ik me hard voor maken.” 

En waarom switch jij van rol Thomas?  

“Ik vind het super tof om met jongeren bezig te zijn en te zien hoe ze groeien. Door de Mentor Programs die ik organiseerde kwam ik in aanraking met veel organisaties. Ik merkte dat ik ontzettend veel energie krijg van de samenwerking met verschillende bedrijven. Ik word er ‘druk-vrolijk’ van. De jongeren die zich bij ons aanmelden zijn intrinsiek gemotiveerd. Het is niet dat ze moeten, ze willen zelf met hun ontwikkeling aan de slag. Omdat ik eerder meer aan de ‘jongeren-kant’ zat, kan ik het verhaal richting werkgevers nu juist zo goed vertellen. Gemotiveerde jongeren  staan te trappelen om aan de slag te gaan. Ik voel enorm de drang om hierin (nog) meer voor hen te betekenen.”

Zien jullie verschil met hoe we begonnen zijn en waar Emma at Work nu mee bezig is? 

Alice: “We hebben de afgelopen tijd mooie stappen gezet. We hebben er als team keihard aan gewerkt om ons verder te ontwikkelen in ons specialisme. We maken nu veel meer impact, voor zowel jongeren als voor bedrijven. Dankzij de GAP Track krijgen jongeren veel meer leerrendement en kunnen ze zelfverzekerd de arbeidsmarkt op. Maar ook bedrijven die zich bij ons aansluiten krijgen veel meer body ten aanzien van inclusiviteit.”

En welk verschil zie jij Thomas? 

“Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar ik zie ook veel overeenkomsten. We zijn altijd een organisatie met een persoonlijke aanpak geweest en hebben altijd hét verschil voor jongeren willen maken. Met ons vernieuwde aanbod zorgen we er nu voor dat iedereen een plekje in de maatschappij krijgt. We gaan echt voor duurzame samenwerkingen.”

Waarom werk je bij Emma at Work? 

Alice: “Werken bij Emma at Work is ontzettend afwisselend. Door de korte lijnen binnen de organisatie en de vrijheid die ik krijg, heb ik het gevoel dat ik echt wat kan betekenen. Mijn doel is dan ook om iedere jongere, wat voor aandoening hij of zij ook heeft, op de juiste startplek te zetten.”

Thomas: “Daar sluit ik me volledig bij aan. Geen dag is saai. Werken bij Emma at Work maakt me trots. Ik heb daarom ook enorm veel zin om nieuwe mensen te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan.”

Meer weten? Bekijk ons aanbod op de pagina’s van de GAP200 en de GAP Track