Voor organisaties

IEDEREEN KAN MEEDOEN

In Nederland zijn er 550.000 jongeren met een chronische fysieke aandoening. Een grote groep hiervan kan niet wachten om te starten op de arbeidsmarkt. Het is aan ons om structureel ruimte te creëren voor deze groep.

Emma at Work ondersteunt organisaties bij hun stappen naar een inclusieve organisatie,
stap 1: gewoon doen! Jonge doorzetters verdienen hun plek in de maatschappij, u krijgt opgeleide jonge talenten aan het werk.

meer info
Meteen meedoen
Voordelen voor u
JONGEREN ZIJN DOORZETTERS

Jongeren met een chronische fysieke aandoening hebben hun grootste gevecht al geleverd. Ze hebben leren knokken voor het hoogste haalbare, hun leven. Zij zijn enorm gemotiveerd om weer ‘mee te kunnen doen’ en deze ervaring nemen ze mee naar de werkvloer.

DUURZAME INVESTERING in talent

Investeren in jong talent betekent een duurzame investering voor uw organisatie. In een tijd van vergrijzing zijn jonge talenten hard nodig. Hoe jonger we starten met hun opleiding en werkervaring, en organisaties hier op inrichten, hoe beter u bent voorbereid op de toekomst.

DIVERSITEIT ZORGT VOOR NIEUW INZICHT

Een divers personeelsbestand zorgt voor meer inzicht, een frisse blik en trots van medewerkers. Diversiteit binnen het bedrijf maakt een organisatie rijker. Jongeren met een (chronische) fysieke aandoening leren je anders kijken, brengen nieuwe inzichten mee.

ALGEMEEN ZIEKTEVERZUIM DAALT

Als werknemer zónder beperking realiseer je je dat kleine gezondheidsproblemen erg relatief zijn in vergelijking met de collega die ondanks zijn ziekte elke dag keurig op kantoor verschijnt. Medewerkers letten beter op elkaar, ‘ziek zijn’ wordt bespreekbaar.

BETROKKEN MEDEWERKERS

Projecten van Emma at Work bieden uw medewerkers de kans zich te ontwikkelen en worden op deze manier direct ambassadeur van uw MVO-beleid. Dit leidt tot betrokken (nieuwe) medewerkers, wat leidt tot een toename in productiviteit, tevredenheid, loyaliteit en omzetgroei.

INVULLING VAN UW SROI VERPLICHTING

Een partnerschap met Emma at Work waarin we jongeren ontwikkelen en kennis laten maken met het echte werk in uw organisatie kan in veel gevallen een juiste invulling van uw SROI verplichting betekenen.

Neem contact op voor advies op maat.

SOCIAAL INCLUSIEF ONDERNEMEN

Het kan best een worsteling zijn om ESG doelen, handen en voeten te geven en concreet te maken. Laat staan om resultaten te behalen. Wij als, leider in sociaal inclusief ondernemen en werkgelegenheid voor kwetsbare groepen, helpen je daarbij.

meer over inclusie

GAP200

Er bestaat een enorme kloof tussen jongeren met een fysieke aandoening en de arbeidsmarkt, en die kloof moet dicht: ‘close the gap’! Inclusiviteit inbedden in uw organisatie is daarom een must. Emma at Work gaat hier praktisch en concreet mee aan de slag op punten waar u behoefte aan heeft. Onze aanpak werkt vanuit 2 invalshoeken, we werken aan de ontwikkeling van jongeren én training van organisaties.

NAAR GAP200

Deze organisaties doen mee

Ervaringen

Lees alle ervaringen

MISSIE

Werk zorgt ervoor dat je je ontwikkelt, dat je een onderdeel bent van de samenleving. Je ontwikkelt relaties met collega’s, ontmoet nieuwe mensen, stimuleert je creativiteit en je leert dagelijks.  Kortom, je doet mee! Dit is helaas niet zo vanzelfsprekend voor 550.000 jongeren die opgroeien met een chronische fysieke aandoening.

Lees meer

Wetgeving

Participatiewet, doelgroepregister, SROI of quotumheffing. Er bestaan veel termen en verschillende regelingen en die voor u van belang kunnen zijn. We zetten de belangrijkste zaken even op een rij.

Lees meer

FAQ

  • Ik wil GAP200 member worden, hoe werkt dit?
    Alle informatie over de GAP200 vind je hier. Een GAP200 membership is maatwerk, daarom begint het altijd met een persoonlijk gesprek met een van onze relatiemanagers. Laat uw gegevens achter bij ‘meedoen‘ of neem zelf contact op, dan plannen we snel een afspraak.
  • Waarom is het GAP200 membership voor minimaal 3 jaar?
    Inclusiviteit gaat niet over één nacht ijs. We werken samen aan de inclusiviteit van uw organisatie en u krijgt van ons commitment voor drie jaar nauwe samenwerking. Het netwerk van GAP200 leden ondersteunt onze missie en zo bieden we jongeren met een fysieke aandoening een eerlijke kans op een duurzame start op de arbeidsmarkt.
  • Welke bedrijven zijn er al GAP200 member?
    Eind 2020 zijn we gestart met de GAP200, het doel: 200 members die onze missie ondersteunen. Hier zijn we nog niet, maar de teller loopt snel op! Op deze pagina vindt u alle GAP200 members.
  • Zijn er financiële voordelen aan het samenwerken met Emma at Work?
    Dit verschilt per situatie. We gaan graag met u in gesprek om te kijken of er voor u financiële voordelen zijn. Maar weet u, die financiële voordelen vallen in het niet bij de impact die u heeft op de levens van jongeren. Het GAP200 netwerk onderstreept een urgente missie: de kloof tussen jongeren en de arbeidsmarkt moet dicht! Zodra u dit verschil gaat zien in de gezichten van onze talenten, bent u enorm trots. Beloofd!
  • Wat is de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
    De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een keurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen én is specifiek gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen. Wij, bij Emma at Work, ademen sociaal inclusief ondernemen en dat bewijst ons PSO keurmerk. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO

CLOSE THE GAP

Maak kennis met jongeren met een fysieke aandoening, maak het mogelijk dat zij groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en hiermee hun (sociale) achterstand inhalen. Werk samen met Emma at Work aan de toekomst van uw organisatie.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Group 2