In Nederland zijn er 550.000 jongeren met een chronische fysieke aandoening. Een grote groep hiervan kan niet wachten om te starten op de arbeidsmarkt. Het is aan ons om structureel ruimte te creëren voor deze groep.
Emma at Work ondersteunt organisaties bij hun stappen naar een inclusieve organisatie,
stap 1: gewoon doen! Jonge doorzetters verdienen hun plek in de maatschappij, u krijgt opgeleide jonge talenten aan het werk.
Er bestaat een enorme kloof tussen jongeren met een fysieke aandoening en de arbeidsmarkt, en die kloof moet dicht: ‘close the gap’! Inclusiviteit inbedden in uw organisatie is daarom een must. Emma at Work gaat hier praktisch en concreet mee aan de slag op punten waar u behoefte aan heeft. Onze aanpak werkt vanuit 2 invalshoeken, we werken aan de ontwikkeling van jongeren én training van organisaties.
Werk zorgt ervoor dat je je ontwikkelt, dat je een onderdeel bent van de samenleving. Je ontwikkelt relaties met collega’s, ontmoet nieuwe mensen, stimuleert je creativiteit en je leert dagelijks. Kortom, je doet mee! Dit is helaas niet zo vanzelfsprekend voor 550.000 jongeren die opgroeien met een chronische fysieke aandoening.
Participatiewet, doelgroepregister, SROI of quotumheffing. Er bestaan veel termen en verschillende regelingen en die voor u van belang kunnen zijn. We zetten de belangrijkste zaken even op een rij.
Maak kennis met jongeren met een fysieke aandoening, maak het mogelijk dat zij groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en hiermee hun (sociale) achterstand inhalen. Werk samen met Emma at Work aan de toekomst van uw organisatie.