Inclusief werkgeverschap

Maak jij het verschil?

Ben jij een gemotiveerde werkgever…

  • Die werk maakt van inclusief werkgeverschap en MVO?
  • Die wil weten hoe je omgaat met werknemers met een fysieke aandoening?
  • Die vindt dat jonge talenten met een chronische fysieke aandoening een plek verdienen op de arbeidsmarkt?
  • Die kijkt naar kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen?

Help dan deze talenten in hun ontwikkeling richting werk.
Doe mee! jouw bijdrage verandert levens.

Doe mee!

In Nederland zijn er 550.000 mensen tussen de 15 en 39 jaar met een chronische fysieke aandoening. Zij hebben bijvoorbeeld reuma, cerebrale parese, kanker, fybromyalgie of de ziekte van Crohn. Door hun aandoening en beperking – en de vooroordelen die hier vaak bij komen kijken – hebben zij een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onder deze mensen zijn jonge talenten die heel graag aan het werk willen. Maar het vinden van een baan is voor hun niet vanzelfsprekend. Er is een gap – een kloof – tussen deze talenten en de arbeidsmarkt. Zij verdienen een plek op deze arbeidsmarkt. Werk zorgt er namelijk voor dat ze zich ontwikkelen en een zelfstandig leven kunnen leiden.

Bij Emma at Work ontdekken de jonge talenten hun ambitie, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en krijgen training in netwerk- en sollicitatievaardigheden. Met als doel een werkplek te vinden waar ze zelfverzekerd en met plezier aan de slag kunnen.

Waarom member worden?
IMPACT MAKEN

Jouw organisatie draagt bij aan de ontwikkeling van jonge gemotiveerde talenten die graag willen werken, maar moeite hebben een baan te vinden.

BETROKKENHEID
medewerkers

Inclusie leidt tot meer tevreden en productievere medewerkers. Ze zijn meer betrokken en ‘ziek’ zijn wordt bespreekbaar.

ONTMOETING

Je gaat in gesprek met talenten tijdens Emma Meets. En je krijgt toegang tot de portal waarin jij talenten kunt vinden en talenten jouw organisatie.

INCLUSIE

Emma at Work ondersteunt jouw organisatie zodat je weet wat er nodig is om deze talenten een plek te bieden.
.

Inclusief werkgeverschap

Met het membership werk je aan de diversiteit en inclusiviteit van je organisatie.  Tegelijkertijd kun je het leven veranderen van talenten met een chronische fysieke aandoening.

Meer over inclusief werkgeverschap

Ervaringen

Lees alle ervaringen

Wetgeving

Welke wetgeving en regelingen kunnen belangrijk zijn als je een inclusieve organisatie wilt zijn? Denk aan de Participatiewet, doelgroepregister, SROI of quotumheffing.

Workshop Inclusief – Tussen de regels door

Hoe ga je om met wet- en regelgeving in jullie organisatie? In de workshop ‘Tussen de regels door’ ga je aan de slag met Banenafspraak, ondersteuningsmogelijkheden, WIA, Wajong, Participatieweg, subsidies, de rol van UWV en gemeente, etc.

Lees meer over workshops

Deze organisaties doen mee

FAQ

  • Ik wil member worden van Emma at Work, hoe werkt dit?
    Alle informatie over het membership vind je hier. Een membership is maatwerk, daarom begint het altijd met een persoonlijk gesprek met een van onze relatiemanagers. Laat je gegevens achter via dit formulier of neem zelf contact op, dan plannen we snel een afspraak.
  • Waarom is het membership van Emma at Work voor minimaal 3 jaar?
    Inclusiviteit gaat niet over één nacht ijs. We werken samen aan de inclusiviteit van jouw organisatie en je krijgt van ons commitment voor drie jaar nauwe samenwerking. Het netwerk van leden ondersteunt onze missie en zo bieden we jonge talenten met een fysieke aandoening een eerlijke kans op een duurzame start op de arbeidsmarkt.
  • Welke bedrijven zijn er al member bij Emma at Work?
    Eind 2020 zijn we gestart met de GAP200, het doel: 200 members die onze missie ondersteunen. Hier zijn we nog niet, maar de teller loopt snel op! Op deze pagina vind je alle  members.
  • Zijn er financiële voordelen aan het samenwerken met Emma at Work?
    Dit verschilt per situatie. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of er voor jouw organisatie financiële voordelen zijn. Maar weet je, die financiële voordelen vallen in het niet bij de impact die je hebt op de levens van jongeren. Het GAP200 netwerk onderstreept een urgente missie: de kloof tussen jongeren en de arbeidsmarkt moet dicht! Zodra je dit verschil gaat zien in de gezichten van onze talenten, ben je  enorm trots. Beloofd!
  • Wat is de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
    De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een keurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen én is specifiek gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen. Wij, bij Emma at Work, ademen sociaal inclusief ondernemen en dat bewijst ons PSO keurmerk. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO

CLOSE THE GAP

Maak kennis met jongeren met een fysieke aandoening, maak het mogelijk dat zij groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en hiermee hun (sociale) achterstand inhalen. Werk samen met Emma at Work aan de toekomst van uw organisatie.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Group 2