PATHÉ WINNAAR EMMA AT WORK AWARD 2019

juni 28, 2019
Jill
28/06/2019

Pathé kreeg gisteren in Hotel Okura Amsterdam de 7e Emma at Work Award uitgereikt uit handen van Irene Moors en Marlies van Hilten, directeur Emma at Work. De prijs is in het leven geroepen voor werkgevers die jongeren met een fysieke aandoening gelijke kansen geven op de arbeidsmarkt, en daarin echt het verschil maken voor deze groep. Naast Pathé waren YOU University en PGOsupport genomineerd voor de Award. Wat de drie genomineerden gemeen hebben is hun extreme betrokkenheid bij deze groep jongeren en in alle drie de organisaties staat de mens centraal.

Pathé ontvangt deze prijs omdat zij in 2018 een duidelijk verschil hebben gemaakt voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Stichting Emma at Work zet zich al sinds 2006 in voor deze jongeren en ondersteunt hen in het vinden van een (bij)baan en in hun persoonlijke ontwikkeling. Pathé zorgt er met goede begeleiding en aanpassingen op de werkvloer voor dat jongeren vanaf 15 jaar uit hun isolement komen en gewoon mee kunnen doen.

Gelijke kansen
Gwenda David, HR Manager bij Pathé: ‘Inclusief werkgeverschap is voor ons belangrijk omdat we vinden dat iedereen gelijke kansen moet krijgen op de arbeidsmarkt. Onze waarden zijn: bijzonder, attent, vertrouwd en vernieuwend, allemaal waarden die op onze samenwerking met Emma at Work van toepassing zijn en die ook belangrijk zijn voor de jongeren. De extra aandacht die we willen geven aan deze doelgroep om het werken ‘gewoon’ te maken voor hen, daar staan wij voor en daar voelen we ons verantwoordelijk voor.”

Juryvoorzitter Prof. Dr. Hugo Heymans: “Het zijn hele uiteenlopende werkgevers, met allemaal een intrinsieke motivatie om jongeren te helpen, een kans te bieden. Dat maakt het voor de jury ook een lastige keuze. Wat de doorslag gaf was de lange relatie tussen het Emma Kinderziekenhuis en Pathé. Tijdens de de bouw van de Pathé Arena in Amsterdam werd er een extra bioscoopzaaltje gerealiseerd in het Emma Kinderziekenhuis. Een mooi initiatief voor de patiënten op de kinderafdeling, is door de samenwerking met Emma at Work uitgegroeid tot een ware springplank tot de arbeidsmarkt voor jongeren in heel Nederland.”

Over de Award
De Emma at Work Award werd dit jaar voor de 7e keer uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. De award is een initiatief van het vijfsterren Superior hotel en Stichting Emma at Work en werd in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren Emma at Work te steunen. Bedrijven die met bijzondere betrokkenheid laten zien dat jongeren met een chronische fysieke aandoening heel goed kunnen functioneren op de arbeidsmarkt komen in aanmerking voor de award. Organisaties Fruitful Office, Havenbedrijf Amsterdam, ABN AMRO, PGGM, Stadsarchief Amsterdam en Provincie Utrecht wonnen eerder de prijs. De uitreiking werd mede mogelijk gemaakt door partners Hotel Okura Amsterdam en ABN AMRO.

Photo credits: www.maritphotography.nl

Gerelateerd