“Samenwerking met Emma at Work geeft goede energie op de werkvloer”

Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam, werkt al sinds 2010 samen met Emma at Work en heeft zich als eerste aangesloten bij partnernetwerk GAP200. Met de GAP200 wil Emma at Work de kloof (de ‘gap’) dichten tussen jongeren met een chronische fysieke aandoening en de arbeidsmarkt. Koen Overtoom licht toe waarom dit juist nu zo belangrijk is, én vertelt over de positieve invloed van werken met jongeren met een chronische fysieke aandoening op zijn organisatie.

“Via een jaarlijks diner van de havensector zamelden we al jaren geld in voor het Emma Kinderziekenhuis. In 2010 kwam Emma at Work langs. Toen realiseerden we ons dat het initiatief van het Emma Kinderziekenhuis dat we al financieel steunden, nog mooier kon zijn in combinatie met werken,” vertelt Koen. “Hun missie (red: om jongeren met een fysieke aandoening ‘gewoon’ mee te kunnen laten doen) is zo inspirerend, daar wil je daar als organisatie gewoon iets mee. Je kunt financieel ondersteunen, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van deze jongeren en zorgen dat zij werkervaring kunnen opdoen.”

Port of Amsterdam reserveert altijd drie werkervaringsplekken , bijvoorbeeld bij de receptie. “Het zijn plekken waar het werk gemakkelijk in eigen tijd en flexibel gedaan kan worden. Als het werk een week stil ligt, is dat geen probleem. En we zorgen altijd dat er iemand is om het over te nemen. Met het GAP200 lidmaatschap van de komende jaren zorgen we dat, naast deze 3 plekken, meer jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen werken en die eerste stap naar werk kunnen zetten.”

Meer saamhorigheidsgevoel

“Jongeren die chronisch ziek zijn, hebben vaak al een hele strijd geleverd, maar zijn niet kleinzielig of zeurderig. Daardoor plaats je je eigen zorgen in perspectief. Ook ontstaat in je bedrijf meer saamhorigheidsgevoel als je ziet hoe hard sommigen moeten werken voor iets wat voor anderen heel normaal is. Mensen zijn dan sneller bereid iets te doen voor een ander. Stel dat je een collega hebt met een chronische ziekte en die komt een dag niet op zijn werk. Door de binding die je hebt, vind je het logisch om het werk over te nemen.” Ook is het leerzaam voor zowel vaste medewerkers als de medewerkers via Emma at Work, merkt Koen. Hij geeft een voorbeeld: “Een vaste medewerker die behoorlijk extravert is, kan een mentorrol vervullen voor een jongere die in het begin misschien nog wat onzeker is. Maar dan zie je ook dat die man met de grote mond veel leert van iemand die een grote innerlijke kracht heeft.”

Ontwikkeling op weg naar werk

Emma at Work heeft sinds kort een nieuw ontwikkelingstraject voor jongeren, de GAP Track. Koen legt uit waarom hij dit van harte ondersteunt. “Jongeren die worden opgeleid krijgen hierdoor  inzicht in zichzelf en kunnen zich ontwikkelen op verschillende gebieden. Daarna gaan ze aan de slag in een bedrijf.” Koen merkte dat jongeren die in het verleden bij hen werkten soms nog moesten ontdekken waar ze goed in zijn, hoe ze zich konden ontwikkelen enzovoort. “Dat gebeurde dan vooral ‘on the job’. Dat vonden wij niet vervelend, maar sommige jongeren hadden daardoor zelf het gevoel dat ze te veel op hun tenen moesten lopen. Met de nieuwe methodiek komen ze beter beslagen ten ijs.”

Betrokken bij de toekomst van jongeren

“Veel organisaties laten graag zien dat ze betrokken zijn bij de maatschappij. Ze steunen initiatieven, vaak alleen met geld en buiten hun organisatie. Maar er is zoveel mogelijk binnen je organisatie. Jongeren via Emma at Work verrijken je bedrijf; dat hoor ik veel van onze medewerkers.” Koen geeft een voorbeeld: “Een chronisch zieke jongen liep stage bij mij. Ik zag hem een paar maanden niet. Toen hij er weer was, vertelde hij dat hij drie maanden rust had genomen vanwege zijn ernstige ziekte en intensieve behandelingen in het ziekenhuis. En na drie maanden pakte hij zijn leven op alsof er niets gebeurd was, zonder zelfmedelijden. Toen dacht ik, wat ben jij een krachtig persoon. Hij heeft daarna een HBO- en Universitaire-opleiding gedaan en liep beide keren stage bij ons. Uiteindelijk is hij bij een ander logistiek bedrijf gaan werken, omdat dat beter paste. Maar ik had hem heel graag in vaste dienst genomen vanwege de kracht die hij uitstraalde.”

Port of Amsterdam draagt met het GAP200 membership van Emma at Work bij aan een zelfstandige toekomst voor jongeren met een fysieke aandoening. Deze jongeren willen ‘gewoon’ meedoen, en met het GAP Track van Emma at Work kunnen zij aan hun persoonlijke ontwikkeling werken zodat zij klaar zijn voor hun (eerste) stappen op de arbeidsmarkt.

 

Klik hier voor meer informatie over de GAP200 of bel 020 5664 773.