Solliciteren bij AbbVie

december 16, 2021
Jill

Wat nou als je een eerste indruk even kunt oefenen? Of een compleet sollicitatiegesprek? Dat is gelukt met 32 jongeren die vanuit Emma at Work aan 15 professionals van AbbVie zijn gekoppeld. Zij hebben dit jaar meegedaan aan de proefsollicitaties van Emma at Work, om te oefenen met solliciteren, en elkaar wat beter te leren kennen. Close the gap!

AbbVie en Emma at Work werken al jaren samen om jongeren met een fysieke aandoening een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Deze samenwerking is eind 2020 bezegeld met het GAP200 membership. Afgelopen maand werden we verrast met nog een aanvullende donatie, met geld dat intern in de organisatie is opgehaald voor Emma at Work. Het membership focust op ontmoeting, 2 werelden samenbrengen om referentiekaders te vergroten, en te kunnen leren van elkaar. Een goed voorbeeld hiervan zijn de proefsollicitaties, waar we dit jaar voor het eerst mee startten.

Marion Bouw, Programma Manager bij Emma at Work: “Een proefsollicitatie brengt jongeren nieuwe inzichten. De theorie die jongeren opdoen in de GAP-Track trainingen van Emma at Work, kan nu in de praktijk worden gebracht. Door de proefsollicitaties krijgt iemand een realistisch(er) beeld wat er tijdens een sollicitatiegesprek wordt verwacht, en kan deze ervaring extra zelfvertrouwen geven. Door de professionele en opbouwende feedback kunnen jongeren hun eigen verhaal en presentatie aanscherpen en bijschaven.”

Almir Lourens, HR Directeur bij AbbVie Nederland: “Naast dat we hopen de jongeren een stukje op weg te helpen, brengt de samenwerking ons ook veel. Binnen AbbVie is het vergroten van diversiteit en inclusie één van de kernwaarden die we wereldwijd uitdragen.  De proefsollicitaties geven ons een breder perspectief. Daarnaast vergroot het ons bewustzijn van kansen die er nog liggen om het gat te dichten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door ziekte of een handicap.”

Jongeren zijn ook enthousiast, door in een professionele setting hun sollicitatie te oefenen is de eerste spanning eraf. En dat werpt zijn vruchten af: Mandy, Jolien, Nina, Renko, Titus en Vincent hebben na hun proefsollicitatie meteen een baan binnen gesleept.

We kijken met veel plezier naar volgend jaar, professionals bij AbbVie staan al te trappelen voor een volgende ronde, en jongeren vanuit Emma at Work stellen zich graag aan hen voor, om aan die eerste indruk te werken!

Meer weten over de gap200, check: Voor organisaties – Emma at Work (emma-at-work.nl)

Gerelateerd