Ashley over haar succes bij Bevolkingsonderzoek Midden-West

Jill

Ashley is 27 jaar en woont in Amsterdam. Ongeveer 7 jaar geleden kwam ze terecht bij Emma at Work. Inmiddels werkt ze met veel plezier bij Bevolkingsonderzoek Midden-West en is haar tijdelijke functie ingeruild voor een écht contract.

“Voor mijn hbo studie Facilitair Eventmanagement verhuisde ik naar Amsterdam. Een baan naast mijn studie om mijn vaste lasten te kunnen betalen was zeker geen overbodige luxe. Zodra je begint met studeren, ontvang je namelijk nog maar 25% van je WAJONG-uitkering. Emma at Work vond binnen een maand werk voor mij bij een PR bureau waar ik parttime aan de slag ging. Ik migreerde en onderhield websites en schreef nieuwsberichten.

Een sprong in het diepe

Na mijn afstuderen kwam ik terecht in de evenementenbranche. Al snel merkte ik dat het communicatievak beter bij mij paste dan het werk waar ik oorspronkelijk voor had gestudeerd. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar een baan richting communicatie en PR. Ik heb een jaar lang zonder werk gezeten. Een sprong in het diepe, maar uiteindelijk wel de juiste keuze. Op het moment dat ik dacht geen baan meer te vinden, kwam Emma at Work met een functie bij Bevolkingsonderzoek Midden-West. Een tijdelijke functie ter vervanging van iemand met zwangerschapsverlof.

‘Welkom Ashley, leuk dat je ons een half jaartje komt versterken. Misschien kunnen we dit verlengen, we zien wel hoe het loopt.’ Het was best een beetje spannend om weer aan het werk te gaan. Het ontmoeten van collega’s, het vroege opstaan, het was allemaal nieuw. Ik ging aan de slag als Communicatiemedewerker voor 24 uur en hield me bezig met het schrijven en plaatsen van nieuwsberichten en artikelen, het organiseren van medewerkersbijeenkomsten en andere werkzaamheden.

Je moet je kwaliteiten ‘extra’ bewijzen

Natuurlijk heb ik te maken met vooroordelen. Ik merk al snel aan mensen of ze mij ‘raar’ vinden door mijn aandoening. Mensen spreken het alleen nooit echt uit, maar ik voel het meestal wel aan. Je merkt het aan de reacties die je krijgt. Ik probeer dit te negeren en presenteer me niet anders dan dat ik ben. Omdat je er soms net even anders uitziet dan anderen, denken veel mensen dat je niet veel kunt of niet hebt gestudeerd. Je moet je kwaliteiten ‘extra’ bewijzen als je een aandoening hebt. Toen ik aan de slag ging bij Bevolkingsonderzoek Midden-West had ik er na mijn eerste dag al geen last meer van. Iedereen wordt hier gelijk behandeld.

Een jaarcontract en dat in deze tijd!

Toen mijn half jaar contract afliep, bleek dat verschillende collega’s hadden gevraagd of ik kon blijven. Leuk om te horen, maar het biedt geen zekerheid. De coronacrisis kwam intussen ook nog om de hoek kijken. Je kwaliteiten laten zien en het opbouwen van relaties met collega’s gaat vanuit huis een stuk lastiger. Ik was bang dat ik mijn contractverlenging wel kon vergeten. Werken betekent voor mij niet alleen financiële onafhankelijkheid, maar ook zelfstandigheid. Ik zat er niet echt op te wachten om weer terug de WAJONG in te gaan. Gelukkig kwam mijn manager Mieke met het goede nieuws dat ze mij een jaarcontract wilden aanbieden!”

Maak je organisatie rijker, mooier, beter én inclusiever

Ook Mieke (Manager Bedrijfsbureau; leidinggevende) is blij met de komst van Ashley:

“Ashley is snel van begrip, vraagt zo nodig door en is altijd goedgemutst. Ashley knikt een keer en gaat aan de slag. Ze is echt van toegevoegde waarde voor het team.

Inmiddels hebben we vijf goede medewerkers via Emma at Work bij ons aan het werk. Ik vind dat een organisatie zoals die van ons de ruimte heeft voor jongeren met een chronische aandoening. Ik gun hen een volwaardige werkplek. Op zoek naar jong talent? Denk dan eerst eens aan de jongeren van Emma at Work. Je organisatie wordt er rijker, mooier, beter én inclusiever van.”