Emma at Work heeft mijn leven veranderd

Jill

Bas (27): “De stap om me te melden bij Emma at Work heeft mij het zetje naar een baan gegeven. Ik heb niet-aangeboren hersenletsel, maar leek daar nooit echt last van te hebben, tot het zoeken naar een baan in de journalistiek gewoon niet lukte. Via Emma at Work kwam ik op het symposium ‘Luchtvaart Inclusief’ met KLM in contact. Hier konden hoogopgeleide ‘Air Potentials’ zich pitchen voor diverse bedrijven op en rond Schiphol.

Meedoen aan Luchtvaart Inclusief was een impulsieve actie, nadat consultant Inge mij bij de intake voor het blok zette. Ze wilde direct weten of ik mee wilde doen, omdat het symposium al snel zou zijn. Vanuit de gedachte dat ik ‘alles te winnen’ had, heb ik ja gezegd. Mijn pitch ging enorm goed; Schiphol, Microsoft en KLM wilden alle drie met mij in gesprek. Uiteindelijk werd KLM het snelste concreet en boden zij mij een volwaardige functie aan als tekstschrijver bij het HR Shared Service Center.

Ik schrijf teksten die voor alle KLM’ers begrijpelijk moeten zijn. Dat is een uitdaging, maar als journalist ga ik die niet uit de weg. Mijn contract is na zes maanden verlengd, met nog eens zes maanden. Dat dit gebeurde, had ik niet verwacht; het is een enorme blijk van waardering. Wat de toekomst binnen KLM brengt, weet ik nog niet. Maar zonder Emma at Work was ik nooit bij KLM geweest, dat is zeker.”