fit20

mvaneijgen Bedrijven

Marieke kleinBij Marieke (23) werd op haar 9e jaar ontdekt dat in haar hoofd teveel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. Marieke heeft HBO fysiotherapie gestudeerd en is nu via Emma at Work werkzaam bij Fit20 Ahold.

Marieke: ‘Sinds op mijn 9e ontdekt werd dat mijn hersenvocht niet goed werd afgevoerd, ben ik in korte tijd drie keer geopereerd. De laatste operatie was succesvol en is dit als het goed is een blijvende oplossing voor het afvoeren van het overtollige hersenvocht.

Na deze operaties bleek dat ik veel moeite heb met dingen onthouden. Daarnaast het ik moeite met het verdelen van aandacht, op meerdere punten te focussen en vind ik het moeilijk om te prioriteren. Ondanks dit heb ik me nooit laten weerhouden om te doen en blijven doen wat ik leuk vind. Ik wilde mijn studie fysiotherapie inclusief stages afronden.

Dit ging niet zonder slag of stoot. Na mijn eerste jaar kreeg ik al een negatief bindend studieadvies. Hier ben ik vervolgens over in gesprek gegaan met de examencommissie waardoor ik toch verder mocht gaan. Ik heb vanuit mijn studie helaas nooit hulp gekregen. Wat dat betreft heb ik wel eens gedacht dat het beter zou zijn om een zichtbare beperking te hebben. Het is voor mensen vaak begrijpelijker als ze iets aan je kunnen zien. Toch heb ik nooit getwijfeld om te stoppen met mijn opleiding.

Toen ik stage ging lopen, bleek dat ik wel tegen dingen aanliep. Ik kreeg namelijk te maken met het behalen van leerdoelen en dit bleek een behoorlijk struikelblok door de gevolgen van mijn hersenletsel. Om hier controle over te krijgen, besloot ik op aanraden van mijn neuroloog ergotherapie te proberen. Hier leerde ik om te plannen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan al je taken op een dag toekomt. Ik verdeel nu alles onder, per uur, per dag, per week. Uiteindelijk heb ik na 1.5 jaar mijn stages afgerond en kon ik mijn studie ook afronden verder met mijn studie.

Toen ik afgestudeerd was, wilde ik uiteraard graag aan het werk. Het vinden van een baan was niet gemakkelijk, want zoveel banen zijn er niet in de fysiotherapie. Via de ergotherapie werd doorverwezen naar het UWV en via hen kwam ik bij Emma at Work terecht.

Ik had meteen een goed gevoel bij Emma at Work. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en had mijn eerste afspraak binnen een week gemaakt. Al snel werd ik voorgesteld bij Fit20 Amsterdam Zuidoost om als personal trainer aan de slag te gaan. Bij Fit20 zagen ze geen problemen en werd ik zelfs als aanwinst gezien door mijn vooropleiding tot fysiotherapeut. Zo had ik mijn eerste baan! Kort erna werd een nieuwe studio in Zaandam geopend, daar werk ik nu vijf dagen per week. Tegelijkertijd kijken we naar mogelijkheden om naast personal trainer ook als fysiotherapeut aan de slag te gaan bij Fit20. Ik ben dus volop in ontwikkeling en zie het als een mooie opstap naar fysiotherapeut!