Mandy: “Dit is pas het begin”

Jill

Mandy is 24 jaar, woont in Oss en zit in een rolstoel. Ondanks haar fysieke beperking, probeert ze zoveel mogelijk uit haar leven te halen. Zo deed ze mee aan het Mentor Program Jouw netwerk werkt, is ze gestart met een vervolgopleiding tot kindercoach en maakt ze mooie plannen voor de toekomst. 

“Ik heb nooit kunnen staan of lopen. Ik heb Spina Bifida, wat aangeboren is. Dit houdt in dat alles vanaf onder mijn navel, verlamd is. Ik ben misschien wel afhankelijk van mijn rolstoel, maar dat betekent niet dat mijn rolstoel mijn ambities in de weg moet zitten.  

Toch merkte ik dat ik wel wat ondersteuning kon gebruiken in mijn zoektocht naar werk. Ik heb me daarom opgegeven voor het Mentor Program Jouw netwerk werkt om mezelf klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Een spannende stap, maar wel de juiste. 

MENTOR PROGRAM

November 2019 was het zo ver, het Mentor Program ging van start. Ik werd gekoppeld aan mijn mentor en ging samen met haar aan de slag met mijn persoonlijke doelen. Mijn hoofddoel? Het vinden van een baan in de secretariële sector, aangezien ik hier al een diploma van op zak heb. Al snel schoof dit doel wat naar de achtergrond en ben ik me volledig gaan focussen op het behalen van mijn thuisstudie Creatieve Therapie. Hier krijg ik namelijk pas echt energie van.

Vanwege de coronacrisis was het natuurlijk lastig om ‘live’ af te spreken met mijn mentor en andere mentees. Gelukkig zagen we elkaar tijdens online bijeenkomsten. Het contact met de andere mentees was voor mij echt van toegevoegde waarde, zo werd er bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een quiz georganiseerd om het weekend in te luiden en stonden we voor elkaar klaar wanneer nodig. 

 

Tijdens het Mentor Program heb ik natuurlijk niet alleen maar ‘lol’ gemaakt met de andere mentees. Ik ben ook bezig geweest met mijn professionele ontwikkeling. Zo heb ik meegedaan aan verschillende trainingen om erachter te komen waar mijn ambities en prioriteiten liggen en heb ik diverse netwerkgesprekken gevoerd. In de tussentijd deed ik voor mijn huidige opleiding werkervaring op in mijn eigen omgeving. Ik gaf, en geef nog steeds, vrijwillig huiswerkbegeleiding en ik organiseer(de) middagen vol activiteiten voor jeugd met een beperking. Een mooie toevoeging voor mijn studie Creatieve Therapie. 

TOEKOMSTDROMEN

Inmiddels heb ik mijn thuisstudie Creatieve Therapie succesvol afgerond en ben ik gestart met mijn nieuwe opleiding tot kindercoach. Ik heb het namelijk altijd al leuk gevonden om me in te zetten voor kinderen. Een eigen praktijk waar ik hen kan begeleiden met  hun hulpvraag is mijn ultieme toekomstdroom.

De afgelopen maanden heb ik gigantisch veel geleerd over mezelf, wat ik kan en waar ik blij van word. Het Mentor Program is inmiddels dan wel afgerond, maar dat betekent niet dat ik stil ga zitten. Ik heb enorm veel zin om mooie vervolgstappen te zetten. Dit is pas het begin!”