Nora: Ik ben hartstikke blij dat Emma at Work mij in contact gebracht heeft met DAS en dat DAS mij deze kans gegeven heeft!

Jill

Nora (26): ‘In mei 2015 heb ik mijn master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht afgerond. Omdat ik op dat moment erg veel last had van neurologische klachten kwam ik thuis te zitten. Een nachtmerrie, want ik wilde ontzettend graag aan het werk. Ik kon haast niet wachten om alles wat ik geleerd had in de praktijk toe te gaan passen, maar moest eerst nog werken aan mijn herstel. Dit heb ik gedaan en toen ik qua gezondheid een punt had bereikt waarop ik langzaamaan weer aan de slag zou kunnen ben ik via via in contact gekomen met Emma at Work. Tijdens mijn intake werd ruim de tijd genomen om te praten over wie ik was, wat ik leuk vond, wat ik wilde qua werk en waar rekening mee gehouden moest worden door een werkgever. Een superfijn gesprek, waarin ik weer een beetje op weg geholpen werd doordat het mij meer mogelijkheden liet zien dan ik daarvoor voor ogen had. Voor mijn ziekte had ik mij alleen maar georiënteerd op fulltime banen en traineeships. Hierdoor wist ik niet zo goed wat mijn mogelijkheden nu waren, aangezien ik om te beginnen ongeveer 15 à 20 uur per week kon werken. Het liefst wilde ik natuurlijk ook een baan op die goed aansloot op mijn studie.

Een aantal weken na mijn intake kreeg ik het bericht dat ik mocht gaan solliciteren bij DAS Amsterdam, voor een werkervaringsplek op de Legal Operations afdeling. Ik zou dan voornamelijk personen- en familierecht zaken mogen behandelen. Precies één van mijn favoriete rechtsgebieden, waar ik ook tijdens mijn studie veel mee heb gedaan. Daarnaast sloot het aantal uren ook goed aan. Kort daarop vond het sollicitatiegesprek plaats, samen met een consultant van Emma at Work. En met succes: Ik kon beginnen bij DAS in Amsterdam!

Het werken bij DAS is mij hartstikke goed bevallen. Ik kwam terecht in een leuk team en kon altijd terecht bij mijn begeleiders en collega’s als ik vragen had. Ook hadden zij altijd veel begrip voor mijn ziekte en zeker niet onbelangrijk: ik mocht interessant juridisch inhoudelijk werk doen. Al op mijn eerste dag mocht ik zelf met cliënten bellen en kreeg ik mijn ‘eigen’ zaken toegewezen. Heel erg leuk en leerzaam dat ik vanaf het allereerste moment zoveel verantwoordelijkheid kreeg. In het begin vond ik dit nog een beetje spannend, maar ik merkte al snel dat ik meer kon dan ik aanvankelijk dacht. Gaandeweg kreeg ik weer meer vertrouwen in wat ik kon, ondanks mijn ziekte, en leerde ik beter kennen waar mijn beperkingen nu (nog) liggen. Hierdoor weet ik beter waar ik op moet letten. Omdat ik zo ontzettend lang niet heb kunnen werken door mijn ziekte moest ik mijn grenzen weer opnieuw ontdekken, ook omdat deze nu anders zijn dan voorheen én ook omdat ik steeds meer kan. Gelukkig! DAS ging hier ontzettend flexibel mee om, wat ongelofelijk fijn was!

Inmiddels is mijn werk bij DAS afgelopen en heb ik zelf een andere baan gevonden. Ik kijk zeker met veel plezier terug op mijn tijd bij DAS en heb waardevolle werkervaring opgedaan. Niet alleen op juridisch gebied. Door mijn drie maanden bij DAS heb ik ook weer een enorme stap vooruit gemaakt qua herstel. Ik ben hartstikke blij dat Emma at Work mij in contact gebracht heeft met DAS en dat DAS mij deze kans gegeven heeft! Dit kwam precies op een goed moment en ik ben erg blij dat ik mede door deze ervaring nu terecht ben gekomen op mijn huidige werkplek.’