PGGM

Jill Bedrijven

Caroline (26) heeft sinds haar 7e diabetes type 1. Caroline heeft niet het gevoel dat ze ziek is, maar diabetes is en blijft een chronische ziekte waar ze 24 uur per dag, zeven dagen per week rekening mee moet houden. Via Emma at Work is Caroline aan het werk bij PGGM als medewerker communicatie van de Maatschappelijke Agenda.
Caroline: ‘Tijdens mijn studie kwam ik er eigenlijk pas achter hoeveel tijd en moeite ik moest stoppen in het managen van mijn diabetes. Er voor zorgen dat mijn bloedglucose de hele dag op peil blijft vergt veel inzet. Ik moet de hele dag rekening houden met wat ik eet, hoeveel ik eet, hoe laat ik eet, hoeveel ik beweeg, of beweeg ik juist niet. Maar ook met factoren die ik niet kan beïnvloeden zoals de temperatuur buiten en m’n hormonen. En zelfs al zou ik elke dag hetzelfde eten op dezelfde tijd en evenveel bewegen dan zou de werking op m’n bloedglucose nog steeds niet hetzelfde zijn.

Na mijn studie ging ik dan ook op zoek naar een functie die bij mijn situatie zou passen. Ik zocht naar een plek waar mensen er begrip voor zouden hebben als ik mij een dag niet goed zou voelen, als ik mijn bloedglucose moet meten tijdens een vergadering of dat ik misschien wat moet eten tijdens een overleg.

Tijdens mijn zoektocht naar vacatures kwam ik terecht op de website van Emma at Work. Dat ik mij niet ziek voel, betekent niet dat ik niet ziek ben dus schreef ik me in. Ik had een intakegesprek met Lonneke. Lonneke was heel vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en gaf al snel aan dat er wel iets voor mij te vinden zou zijn.

Binnen een maand na mijn intakegesprek had ik een sollicitatiegesprek bij PGGM. Omdat diabetes aan de buitenkant niet zichtbaar is vond ik het fijn dat ze bij PGGM al van tevoren wisten dat ik een chronische ziekte heb. Het gaf mij rust om te weten dat ik niet zou worden afgewezen omdat ik diabetes heb.

Ik werk nu bij PGGM als communicatiemedewerker voor de Maatschappelijke Agenda. De Maatschappelijke Agenda zet zich in voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zo zijn we betrokken bij het Deltaplan Dementie en bij WeHelpen.nl. Allemaal hele mooie initiatieven waar ik met groot plezier aan meewerk.