Rick: “Maak van je beperking een uitdaging”

Jill

Rick is 22 jaar, woont zelfstandig in Alkmaar en heeft een goedaardige hersentumor. Ondanks zijn hersentumor en beperkte zicht, gaat Rick er 100% voor. Na een lange zoektocht en wat tegenslagen op schoolgebied, werkt hij nu met veel plezier als adviseur bij ABN Amro waar hij zich verder kan ontwikkelen.

“Door mijn hersentumor ben ik slechtziend geworden. Mijn slaapritme is verstoord en als gevolg van mijn hersentumor heb ik hersenletsel opgelopen waardoor ik minder energie heb dan gemiddeld. Na mijn mbo niveau 4 opleiding, wilde ik graag doorstuderen en mezelf ontwikkelen. Na twee gestrande pogingen op het reguliere hbo moest ik helaas inzien dat doorstuderen er op deze manier niet in zat voor mij. De stress die ik hiervan kreeg uitte zich fysiek wat ervoor zorgde dat ik de stekker uit mijn opleiding moest trekken.

Aan de slag

Toch wilde ik door. Dan maar geen hbo voor nu. Na lang wikken en wegen besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mensen te benaderen die mij konden helpen. Mijn doorzettingsvermogen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik na een lange zoektocht kon starten bij ABN Amro als Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Om hier aan de slag te kunnen, moest ik een aantal financiële certificaten halen. Opnieuw examen doen, dat bezorgde me stiekem wel even hoofdpijn. Ik bezit helaas geen talent om goed te gokken, dus ik moest hier wel goed voor gaan zitten. Én met succes, inmiddels werk ik er een jaar en zit ik enorm op mijn plek!

Werk geeft mij zelfvertrouwen, toegang tot een groot netwerk en kansen tot ontwikkeling. Ik werk 28 uur in de week, soms thuis en soms op kantoor. Ik pak graag alles aan, wat af en toe ook wel een valkuil kan zijn. Omdat mijn aandoening niet fysiek zichtbaar is, vergeten mensen wel eens dat ik ziek ben waardoor ze snel overschatten wat ik aan kan. Gelukkig heb ik een ontzettend leuk team waar ik op kan bouwen. Ik heb er daarom bewust voor gekozen om op vrijdag te werken zodat ik de vrijdagmiddag borrel mee kan pakken.

Om te komen waar ik nu sta, heb ik verschillende trainingen en workshops gevolgd. Emma at Work heeft me niet alleen een groot netwerk opgeleverd, maar zorgde er ook voor dat ik beter wist hoe ik met mijn energie om kon gaan. Dankzij het Mentor Program bij Hieroo leerde ik goed naar mezelf te kijken en hoe ik het beste om kon gaan met bepaalde situaties. Samen met mijn mentor Dieke ging ik aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling en keken we hoe ik het maximale uit mezelf én mijn energie kon halen. Een goede balans tussen werk en privé is hierbij erg belangrijk!

Ga ervoor!

Ik heb ontzettend veel meegemaakt in mijn zoektocht naar een leuke en leerzame baan. Mijn tips voor jou: wees brutaal. Denk soms wat meer aan jezelf en schroom niet. Creëer een netwerk voor jezelf. Blijf mensen bellen en mailen als je écht iets wilt. Niet geschoten is altijd mis. Je bent wellicht op dit moment niet de alleskunner, maar dat kun je wel van jezelf maken. Maak van je beperking een uitdaging!”