Ruud: “Grijp iedere kans die je aangeboden wordt, je wordt er alleen maar beter van”

Jill

Ruud Pletting is 25 jaar, woont in Assendelft en kreeg eind 2018 te horen dat hij een hersentumor had. Inmiddels is hij schoon verklaard, deed hij mee aan het Mentor Program bij ING en staat hij te popelen om weer aan de slag te gaan.

Het Mentor Program is opgezet om jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Een eerste stap naar die leuke (bij)baan. Jongeren worden gekoppeld aan een mentor en gaan samen aan de slag met persoonlijke doelen. Het Mentor Program bij ING waar Ruud aan deelnam, is opgezet in samenwerking met ING Onbekend Talent en heeft als doel meer collega’s met een handicap of een chronische ziekte aan te nemen en zo bij te dragen aan een meer divers en inclusief ING. 

Wereld op z’n kop

“In 2016 kreeg ik klachten, ik voelde me niet goed en had veel hoofdpijn. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, het duurde uiteindelijk twee jaar voordat ik wist wat ik had. Eind 2018 stond mijn wereld op z’n kop, een hersentumor. Ondanks mijn diagnose wilde ik door met school, ik studeerde namelijk voor autotechnicus waar ik juist zoveel energie van kreeg. De geplande behandelingen in Groningen gooiden echter roet in eten. Ook was het niet meer haalbaar om het beroep als autotechnicus later uit te kunnen oefenen, het was gewoon fysiek te zwaar.

Inmiddels gaat het goed met me, ik ben schoon verklaard. Dat is ook de reden dat ik weer in mezelf wilde gaan investeren. Vanaf 2018 zat ik namelijk thuis, dus ik stond te popelen om weer aan de slag te gaan. Maar daarbij kon ik wel wat begeleiding gebruiken. Ik moest wat anders gaan doen en me daarbij ook laten omscholen. Mijn vriendin zorgde ervoor dat ik in contact kwam met Emma at Work om te ontdekken wat ik nou écht wilde en wat mijn mogelijkheden waren.

Een frisse start

Afgelopen jaren heb ik best beperkt geleefd, ik heb niet veel kunnen doen. Ik startte daarom met het Mentor Program bij ING om weer in contact te komen met mensen en op deze manier aan mijn toekomst te werken. Ik werd gekoppeld aan mijn mentor Erik. Al snel praatten we over wat ik leuk vond om te doen en kwamen we bij mijn passie voor ICT terecht. Ik besloot om me aan te melden voor een ICT opleiding waar ik eind augustus mee begin. Met deze opleiding wil ik mijn kennis van de techniek combineren met mijn nieuwe opleiding binnen de ICT. Een hele uitdaging maar daar ben ik wel voor in.

Om me zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn nieuwe opleiding heb ik me tijdens het Mentor Program vooral bezig gehouden met netwerken. Ik heb veel mensen ontmoet die al ervaring hebben in de ICT en die mij meer konden vertellen over het ICT vakgebied. Mijn mentor en ik hebben zelfs kunnen regelen dat ik straks na de coronacrisis mee kan lopen bij een bedrijf dat software aan ING levert, super vet!

‘Wees niet bang’

Dankzij het Mentor Program weet ik wat ik in de toekomst wil. Ik kijk ernaar uit om eind augustus met mijn nieuwe opleiding te starten en een lekker ritme op te bouwen. Natuurlijk moest ik een drempel over om iets nieuws te beginnen. Maar wat ik heb geleerd is dat je niet bang moet zijn om een nieuwe stap te zetten en te investeren in jezelf. Grijp iedere kans die je aangeboden wordt, je wordt er alleen maar beter van!”

Mentor Program ING

Niet alleen Ruud is blij met zijn deelname aan het Mentor Program bij ING, ook Maarten van Beek (HR Directeur ING Benelux) is enthousiast over het Mentor Program:

“Het is mijn droom voor ING dat iedereen bij ING iets bijdraagt aan de maatschappij door anderen te coachen, mentoren of les te geven. Ik ben heel blij met het resultaat van dit programma. We moeten dit blijven doen. Een volgende keer met nog meer collega’s. Laten we dat samen proberen te bereiken. Ik denk dat ING daar mooier van wordt. Ik vond de inzichten en eerlijkheid erg inspirerend. Wat je zoal kunt leren en hoe zo’n journey gaat.”