Welkome sfeer bij Havenbedrijf Amsterdam

Jill

Foto Nadia en Fendi.Mijn naam is Nadia John en ik wil jullie wat vertellen over mijn ervaring bij het Havenbedrijf Amsterdam. Ik ben hier terecht gekomen via Emma at Work. Emma at Work is een stichting die jongeren met een lichamelijke beperking of een chronische zieke helpt met het vinden van bijbanen, vakantiebanen en normale banen. Ik heb de gelegenheid gekregen om via deze stichting een werkervaringsplek te kunnen krijgen. Mijn consultant bij Emma at Work is Marja Witteman, en zij heeft mij in contact gebracht met Fendi Haidar van het Havenbedrijf Amsterdam. En dat was de eerste stap voor het voorbereiden om bij het Havenbedrijf Amsterdam aan de slag te kunnen.

Mijn werkervaringsplek liep van 17 augustus tot en met 15 januari, met een terugkomdag waar ik dinsdag op school moest zijn. Ik studeer bedrijfsadministratie op het mbo niveau 3. En vanwege mijn studie ging ik in het team BFZ (afgekort voor Bedrijfseconomische en Financiële Zaken). De afdeling bestaat uit drie onderdelen:

  1. Financiële administratie
  2. Financiële controle
  3. Bedrijfscontrole

Van deze drie afdelingen zat ik in deel 1 financiële administratie en zij zijn ook in drie onderdelen gesplitst:

  1. Team verkoop
  2. Team inkoop
  3. Team groetboek

Ik had wel veel bezigheden met de drie teams, maar voornamelijk met team inkoop waar ik onder de begeleiding zat van Danny Bhoekhan. Ik heb hier veel geleerd hoe je met mensen om moet gaan in het bedrijfsleven en ook hoe belangrijk het is om goede afspraken binnen het team te hebben. In het algemeen heb ik veel over het poortleven geleerd bijvoorbeeld: Ik wist nooit dat je moest betalen om in Amsterdam binnen te varen. Dat vond ik wel interessant. Ik heb ook de gelegenheid gekregen om een kwartaal afsluiting mee te maken. Het is een heel drukke tijd voor het bedrijf want dan gaan ze alles afronden voor het kwartaal om de boeken zo goed mogelijk in orde te hebben.

Het Havenbedrijf Amsterdam heeft de meest welkome sfeer die ik ooit heb mogen ervaren. Je komt binnen en je krijgt gewoon het gevoel dat je nooit meer weg wil. Iets wat ik ook leuk vind is dat er koffie rondes zijn, ze zijn niet verplicht maar omdat de sfeer zo goed is gebeurt het gewoon automatisch. Mijn eerste keer was ik zo zenuwachtig, ik dacht bij mijzelf ‘Wat als ik de koffie laat vallen? Wat als ik iets vergeet?’ Maar het ging best goed en ik had alles goed onthouden. Mijn collega’s waren super lief en vrolijk. Wat ik probeer te zeggen is dat het Havenbedrijf team BFZ niet alleen collega’s zijn, maar ook vrienden. Wat ik ook heb opgemerkt is dat het team goed met conflicten om kan gaan. Ze geven het aan als iets niet goed gaat een proberen het zo snel en respectvol op te lossen. Wil je een goede plek waar je veel kan leren? En vind je het belangrijk om goed te kunnen communiceren met je begeleiders of je collega’s? Solliciteer dan bij het Havenbedrijf Amsterdam is mijn advies.