Yousef laat zich door niets tegenhouden om zijn droom waar te maken!

Jill

“Emma at Work heeft mij echt een kickstart gegeven, een droom die ik eigenlijk had opgegeven hebben zij een nieuw leven ingeblazen.”

Meet Yousef Rauf, een van de hoofdpersonen uit onze film. Hij is 28 jaar, woont in Almere en heeft te dealen met een visuele afwijking. Het is zijn droom om advocaat te worden en hij is al flink op weg. Yousef heeft zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid op zak en is net gestart met zijn master. Dit combineert hij met een baan bij een advocatenkantoor waar hij iedere dag van 9 tot 18 te vinden is. Inderdaad, Yousef laat zich door niets tegenhouden. 

“In mijn netwerk zie ik genoeg mensen die een beperking hebben en daardoor niet aan de bak komen. Door mijn rol in de film van Emma at Work hoop ik andermans ogen te openen en mensen bewust te maken dat je ondanks een handicap, prima kunt meedoen, net als iedereen.

Van mijn eigen visuele afwijking heb ik nooit een probleem gemaakt. Ik had een leuke groep vrienden, ik ging gewoon naar school en ik deed m’n studie. Toen ik stage wilde lopen in de advocatuur wist ik niet hoe ik mijn beperking ter sprake moest brengen waardoor ik keer op keer werd afgewezen. Na meerdere afwijzingen zag ik het somber in.

Mijn droom om advocaat te worden had ik inmiddels al opgegeven, tot ik in contact kwam met Emma at Work. Zij gaven mij de tools om mezelf goed te kunnen presenteren. Het Mentor Program bij ING gaf mij meer zelfvertrouwen en liet me inzien dat ik helemaal niet onderdoe aan anderen vanwege mijn handicap. Door écht aan de slag te gaan op mijn stageplek kwam ik erachter dat het werk dat anderen doen, ook gewoon door mij kan worden gedaan. Een droom die ik eigenlijk had opgegeven, heeft Emma at Work weer een nieuw leven ingeblazen. Over een jaar heb ik mijn Master en word ik alsnog gewoon advocaat.

Ga het gesprek aan

Veel werkgevers hebben koudwatervrees. Mijn advies aan hen is om niet te moeilijk te denken. Ga het gesprek aan en je zult zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om iemand in dienst te nemen met een beperking. Geef iemand de kans. Ik vind dat iedereen het recht heeft om zijn boterham zelf te kunnen verdienen.

Mijn tip aan jongeren? Verspil je aandacht niet aan iemand die jou om je aandoening afkeurt. Steek vooral niet teveel moeite in iemand die geen moeite in jou wil steken.”

Wil jij ook gewoon meedoen, zonder dat jouw ziekte dat in de weg staat? Meld je aan en we kijken samen naar de mogelijkheden.