Abbvie rent voor Emma at Work

AbbVie medewerkers steunen Emma at Work door deel te nemen aan verschillende hardloopevents in Nederland. Ze doen mee aan de Zwolse halve marathon, de Dam-tot-Damloop, de 7-Heuvelenloop en de halve marathon van Rotterdam. AbbVie schenkt voor elke gelopen kilometer vijf euro aan Emma at Work. Een mooi initiatief waar veel collega’s aan mee doen.

AbbVie is de drijfveer achter de fit for work coalitie met Centrum Werk en Gezondheid. De keuze voor de sponsoring van Emma at Work is dan ook een logische, vertelt Olga Hesselink (Director Communications & Patient Relations bij AbbVie). ‘Veel mensen met een chronische aandoening kunnen en willen graag werken. Soms hebben ze alleen een beetje ondersteuning nodig. Daarom sluit het werk van Emma at Work perfect aan bij fit for work.

Het is de missie van AbbVie, een jong biofarmaceutisch bedrijf in de zorg, om mensen gezond te laten zijn én tevens fit voor werk en gezinsleven. Speerpunt daarbij is het aan het werk houden van mensen met een chronische aandoening. Olga: ‘Zowel Emma at Work als AbbVie denken allebei in talenten in plaats van beperkingen en in mensen in plaats van patiënten.’ AbbVie zal zichzelf ook actief inzetten op dit vlak; hopelijk levert dat een match op tussen AbbVie en een werkzoekende van Emma at Work. Olga: “Zo kunnen we hopelijk als AbbVie nog meer doen”.

De volgende loop die op de planning staat is de Dam tot Dam loop op zondag 20 september. Namens Emma at Work alvast heel veel succes!