Vrijwilliger Wet- en Regelgeving

maart 17, 2022
Jill

Wil jij met jouw kennis of ervaring je steentje bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt? Help dan talentvolle jongeren van Emma at Work een stukje op weg op de arbeidsmarkt! Heb je kennis van wet en regelgeving m.b.t. uitkeringen en het doelgroepenregister? En spreek je de taal van het UWV en de gemeente? Je kunt jouw kennis delen en talentvolle jongeren ontmoeten die staan te popelen om de arbeidsmarkt op te gaan.

(vrijwillig 1,5 – 3 uur per maand)

Wie zoeken wij?
Emma at Work begeleidt jongeren met een (chronisch) fysieke aandoening die ‘gewoon’ een baan willen. Net als jij en ik. Deze jongeren zijn talentvol, gedreven en brengen vaak een levenswijsheid mee waar je nog wat van kan leren. In de voorbereiding en de zoektocht naar het vinden van werk zijn er voor deze groep extra uitdagingen, die soms groot kunnen voelen. Eén daarvan is het verdiepen in wet- en regelgeving m.b.t. uitkeringen en het doelgroepenregister. 

We zijn daarom op zoek naar vrijwillige adviseurs wet- en regelgeving die jongeren willen helpen met o.a. de volgende topics:  

 • Wat betekent het voor mij als ik in de ziektewet of Wia kom?
 • Kom ik in aanmerking voor een Wajong uitkering en wat houdt dit in? Hoe vraag ik dit aan?
 • Wat houdt de indicatie banenafspraak in en kom ik in aanmerking voor het doelgroep register?
 • Ik krijg een uitkering maar kan nu (parttime of tijdelijk) aan het werk, hoe regel ik dit het beste met het UWV?
 • Ik heb een afspraak bij het UWV om mijn situatie te bespreken, hoe bereid ik me het beste voor?
 • Ik wil bezwaar maken tegen de uitkomst van een uitkeringsaanvraag, hoe pak ik dat aan?

Wij geloven in de zelfredzaamheid van mensen en dus ook van jongeren. We vragen daarom niet van je dat jij al het papierwerk overneemt. We vragen wel iemand die ondersteuning biedt en tips geeft, een vraag beantwoordt, en als het echt nodig is een goede mail opstelt of lastig telefoontje pleegt.

Wie zijn wij?
Emma at Work is ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis. Wij ondersteunen jongeren van 15-30 jaar met een chronische ziekte of fysieke aandoening. Emma at Work gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen. In Nederland zijn er 500.000 jongeren met een fysieke aandoening die ‘gewoon’ een baan willen. Want werk zorgt ervoor dat je groeit, je talenten ontwikkelt en dat je onderdeel bent van de samenleving. Het is echter helemaal niet zo ‘gewoon’ dat deze groep kans maakt op een baan. Emma at Work zet zich in om de kloof te dichten tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt. 

Met ons GAP Track ontwikkelingsprogramma krijgen jongeren een persoonlijk ontwikkelplan; ontdekken ze hun potentie en ambitie en krijgen ze trainingen en coaching. Via het GAP-200 partner netwerk van Emma at Work komen ze in contact met werkgevers met als doel een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past en waar ze zelfverzekerd met plezier aan de slag kunnen. Ze worden hierin begeleid door één van onze consultants.

Check hier onze inspirerende jongeren: https://www.youtube.com/watch?v=MaWaRnmDXtQ

Wat verwachten we van jou?
We zijn op zoek naar vrijwilligers met het volgende profiel:

 • Beschikbaarheid: 1,5 – 3 uur per maand
 • Juridische achtergrond en/of kennis van verschillende regel- en wetgeving t.a.v. uitkeringen en indicatie doelgroepenregister
 • Je verstaat de taal van het UWV en gemeenten
 • Jij krijgt zaken voor elkaar, linksom of rechtsom
 • Affiniteit met doelgroep van Emma at Work
 • Pre: werkervaring bij de gemeente of het UWV
 • Je bent bereid online contact te hebben en ook face to face (wanneer mogelijk) 
 • Je bent geduldig en kan je inleven in de wereld van een ander

Wat kan je van Emma at Work verwachten?

 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst van +500 jongeren per jaar. We bieden je een omgeving, waarin je impact kan maken en een waardevolle bijdrage kan leveren aan een inclusievere arbeidsmarkt.  
 • Je doet belangrijke ervaring op m.b.t. coaching en begeleiding van jongeren. 
 • Je krijgt een kijkje in de keuken bij een groeiende non-profit organisatie met een groot netwerk. We hebben een betrokken en ambitieus team met korte lijnen. Je zal in contact staan met onze programmamanagers en consultants. 
 • Eens per half jaar een intervisie of workshop voor alle betrokken coaches en trainers.

Ben je enthousiast geworden om een steentje bij te dragen aan onze missie? Solliciteer dan en stuur je CV en korte motivatie via gaptrack@emma-at-work.nl of neem contact op met Marion Bouw (+316 36 30 60 12). 

Gerelateerd