handige links

solliciteren

Een motivatiebrief en cv, daar begint het mee. Maar je kunt ook een video-pitch toevoegen, of een hele creatieve vorm zoeken voor je cv. Hoe? Dat lees je hier!

maak een sterk cv en pakkende motivatie

Klik op onderstaande buttons voor inspiratie en voorbeelden:

waarom ook alweer?

videopitch…

  • Het werkt onderscheidend. De meeste kandidaten, jouw concurrenten, leveren hun cv aan als tekst. Met een video-cv kun je net dat beetje extra van jezelf laten zien
  • Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Je laat je ten slotte pas echt zien als je letterlijk in beeld bent
  • Sommige dingen kun je niet beschrijven. Heb je een fijne stem? Of een goede uitstraling? Show, don’t tell.
  • Op basis van je lef en creativiteit kan je wél worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl dat op basis van een gewoon cv misschien niet was gelukt. Kijk hieronder naar het voorbeeld van Rosalie:

Video pitch rosalie

Maak je eigen videopitch

Maar hoe pak je dat dan aan? Klik op de buttons voor de 5 video’s die wij samen met Broerz hebben gemaakt, met stap voor stap uitleg hoe je je eigen video maakt:

extra

CV Tips

  • Profielpitch: Hierin vertel je wie je bent, wat je doet/kan en waar je naar op zoek bent. Maak een stukje tekst dat aanspreekt en nieuwsgierig maakt naar jou. Je kunt hier eventueel ook je beschikbaarheid benoemen. Dit stukje tekst is 5-8 regels. Houd het kort en onthoud: less is more!
  • Opleidingen: Ook wanneer je een opleiding niet hebt afgemaakt kan je deze aan je CV toevoegen. Dit is afhankelijk van het aantal maanden dat je de opleiding gedaan hebt en of het iets toevoegt aan je CV of de functie. Stel je hebt een paar maanden verpleegkunde gedaan maar dit was niks voor jou: zet het op je CV en ligt in je motivatie kort toe wat je er van hebt geleerd.
  • Nevenactiviteiten: Dit zijn activiteiten zoals vrijwilligerswerk, commissies, besturen die je hebt gedaan. Hiervoor gelden dezelfde tips als voor ‘werkervaringen’
  • Hobby’s / interesses: voeg enkele dingen toe die je graag doet. Zijn dat er heel veel? Maak dan een selectie van dingen die jou echt typeren en die misschien ook wel interessant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Hou je van theater en cabaret? Dan sluit dit goed aan als je op creatieve functies solliciteert. Hou je van gamen? Komt goed uit als je op meer technische functies solliciteert.
  • Heb je al wat werkervaring? Maak dan 1 standaard format en pas deze per sollicitatie aan. Sommige werkervaringen zijn voor de ene functie waarvoor je solliciteert relevant, maar voor een andere functie niet of minder.
  • Wanneer je interessante extra vakken/minors hebt gedaan kan je deze aangeven als ze interessant zijn voor de baan waarop je solliciteert. Bij bijzondere resultaten zoals een speciaal afstudeerproject dat je hebt gedaan of als je cum laude bent afgestudeerd, kan je deze vermelden bij je opleidingen.
  • Programma’s: heb je kennis van specifieke programma’s of software? Voeg deze toe. Talen: voeg extra talen toe wanneer je deze beheerst. Je kunt een onderscheid maken tussen: moedertaal, goed en redelijk.
  • Laat je CV altijd checken door iemand uit je omgeving of door een coach van Emma at Work. Zo voorkom je spelfouten: ik word schrijf je namelijk met een d niet met dt.
  • Is je cv gecheckt en ben je tevreden? Sla het dan als pdf-bestand op. Hierdoor kan er niets meer verspringen in de opmaak en ben je klaar ‘m te versturen!

vacature sites

Bij Emma at Work hebben we regelmatig nieuwe vacatures, zit daar niets voor je bij? Kijk dan ook even op deze vacature sites: Young Capital / Bijbanaan / Studentenvacature / Studentjob / Indeed / Thuiswerkvacatures / Stagemarkt / Studentenbureau