vacature

Stichting het gehandicapte kind

Medewerker Informatielijn SamenSpeelNetwerk 

(12-16 uur per week)

Spelen is leuk, samen spelen is leuker! Helaas spelen nog heel veel kinderen met een handicap alleen en zijn negen van de tien speelplekken nog niet toegankelijk voor kinderen met een beperking. Daar moet wat aan gebeuren! Daarom zijn het Gehandicapte Kind en Jantje Beton, samen met een groot aantal andere organisaties het SamenSpeelNetwerk gestart.

Het SamenSpeelNetwerk zorgt ervoor dat alle informatie over samen spelen voor kinderen met en zonder beperking beter vindbaar is en dat alle partijen die bezig zijn met dit onderwerp elkaar weten te vinden. Hiervoor hebben we de website www.samenspeelnetwerk.nl opgezet, worden er (online) netwerkbijeenkomsten georganiseerd, is een nieuwe richtlijn voor samen-speelplekken ontwikkeld en hebben we sinds kort ook een informatielijn voor alle hulpvragen over samen spelen.

Iedereen die een vraag heeft over samen spelen kan de informatielijn bellen. Dat kunnen ouders zijn van een kind met een beperking, maar ook een speelplekontwerper of een vrijwilliger van een speeltuinvereniging. De vragen gaan bijvoorbeeld over hoe je een speelplek toegankelijk maakt of hoe je activiteiten organiseert waaraan elk kind kan meedoen.

Wat ga je doen?

Als informatielijn-medewerker van het SamenSpeelNetwerk:

  • Geef je antwoord op de vragen die binnenkomen. Om goed antwoord te kunnen geven op de vragen, kun je bij zowel je collega’s als bij de andere partners van het SamenSpeelNetwerk terecht. De vragen worden geregistreerd in een digitaal systeem zodat we een goed overzicht houden van de vragen die binnenkomen en de afhandeling daarvan;
  • Schrijf en plaats je informatie op de website. Zoals nieuwsberichten op de homepage, nieuwe samenspeelplekken op de landkaart of een oproep op het prikbord;
  • Ondersteun je organisaties die zich willen aansluiten bij het SamenSpeelNetwerk. Ook zoek en benader je interessante partijen die iets willen gaan doen om samen spelen te bevorderen. Zoals een gemeente die speelplekken toegankelijk wil maken voor kinderen met een beperking.

Het Gehandicapte Kind en Jantje Beton zijn gezamenlijk projectleider van het SamenSpeelNetwerk en je zult nauw met beide organisaties samenwerken. Je komt in dienst bij het Gehandicapte Kind.

Wat breng je mee?

  • Je hebt affiniteit met kinderen (met en zonder beperking);
  • Je vindt het leuk om telefonisch contact te hebben met mensen;
  • Je hebt minimaal MBO 4 werk- en denkniveau;
  • Je bent bereid om de 12-16 uur over meerdere dagen te verdelen, zodat de informatielijn op meerdere dagen bereikbaar is;
  • Je kunt zelfstandig werken;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed;
  • Je werkt nauwkeurig.

We zoeken een enthousiaste collega – met of zonder handicap.

Wat krijg je ervoor terug?

Een veelzijdige functie binnen een betrokken en gemotiveerd team. Wij bieden een marktconform salaris passend bij je ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken. Je krijgt voorafgaand een training en coaching-on-the-job. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met de intentie tot verlenging.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Marloes Klomp via 06-27909692 of marloes@emma-at-work.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 20 september 2021 op kantoor van het Gehandicapte Kind in Amsterdam, dus stuur je motivatie zsm! De startdatum is zo snel mogelijk.