Werkgeluk voor jongeren met een fysieke aandoening centraal

Werkgeluk voor jongeren met een fysieke aandoening centraal in partnerschap Emma at Work en Driessen Foundation

Amsterdam, 20/6/2019

Vanaf deze zomer is Stichting Emma at Work nu ook in Brabant actief. Door het opstarten van een mentorproject ‘Jouw netwerk werkt’ in Zuidoost-Brabant kunnen jongeren met een chronische fysieke aandoening in Brabant terecht voor ondersteuning in hun persoonlijke ontwikkeling en naar werk. Dit start met de zoektocht naar mentoren uit het bedrijfsleven. Driessen Foundation, gevestigd in Helmond, is partner in dit traject. Marlies van Hilten, Directeur Emma at Work: “Dit partnerschap met Driessen Foundation betekent dat we nu echt stappen kunnen maken in Brabant en onze jongeren daar nog beter kunnen helpen. We vullen elkaar aan waar nodig en trekken samen op om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.”

Eerdere projecten bij onder andere Schiphol Group bleken enorm waardevol voor jongeren en mentoren (professionals uit het bedrijfsleven). Jongeren leren zichzelf goed kennen en voelen zich gesterkt in hun zoektocht naar werk, mentoren zien met eigen ogen wat deze jongeren in huis hebben en vergroten hiermee hun referentiekader. Tot op heden werkte Emma at Work vanuit drie locaties in de Randstad. Uitbreiding naar andere regio’s is hard nodig: alle jongeren met een chronische fysieke aandoening in Nederland verdienen deze ondersteuning!

Werkgeluk voor jongeren met een fysieke aandoening
Emma at Work gelooft in een wereld waarin iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. Van Hilten: “Net als Driessen Foundation geloven wij dat ieder mens streeft naar een gelukkig bestaan en dat werk hierin een wezenlijke rol speelt. Het samen mogelijk maken van werkgeluk voor mensen en organisaties zoals Driessen Foundation dit nastreeft sluit naadloos aan op de missie en visie van Emma at Work. Voor de groep jongeren die opgroeien met een ziekte of beperking is nog een extra hobbel te nemen voordat werkgeluk aan de orde is. Zij hebben geknokt tegen de ziekte en worstelen met de gevolgen, maar willen gewoon meedoen en zijn op zoek naar dat werkgeluk. Door onze krachten te bundelen kunnen we nu ook jongeren in Brabant bereiken, en dat voor hen mogelijk maken!”

Paulien Thissen, voorzitter projectgroep Driessen Foundation: “Door onze krachten te bundelen in de vorm van een partnership kunnen we op een duurzame manier als vliegwiel fungeren voor Emma at Work. Onze roots liggen in Brabant. Daar hebben we een breed netwerk van werkgevers die we maar al te graag kennis laten maken met talentvolle jongeren. Op deze manier dragen we bij aan het creëren van inclusief werkgeluk en kunnen we de impact vergroten.”

Emma at Work zal vanaf juli jongeren en mentoren werven in Brabant. Onder het project ‘Jouw Netwerk werkt’ zullen er 15 teams van jongeren en mentoren starten om samen te werken aan persoonlijke ontwikkeling van de jongeren en hun professionele netwerk uit te breiden. Ziet u mogelijkheden binnen uw organisatie, of wilt u op persoonlijke titel iets betekenen voor jongeren met een chronische aandoening, neem dan contact op met Emma at Work via info@emma-at-work.nl / 020 5664 773

– EINDE BERICHT –

Over Emma at Work
Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt jongeren vanaf 15 jaar tot 30 jaar met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Voor deze jongeren is het belangrijk om van jongs af aan werkervaring op te doen om hun kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst te vergroten. Emma at Work bemiddelt deze jongeren naar werk in de vorm van bijbanen, vakantiebanen of vaste banen. Daarnaast biedt Emma at Work onder het label Experience Lab begeleiding in de vorm van individuele coaching en workshops met focus op CV en solliciteren. Ook is Emma at Work een netwerkprogramma gestart waar jongeren gekoppeld worden aan professionals uit het bedrijfsleven, om hen op weg te helpen met hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Over Driessen Foundation
Werkgeluk mogelijk maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is: dat is wat de Driessen Foundation doet. De Driessen Foundation zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die barsten van het talent maar niet de juiste kans krijgen om dit talent binnen een organisatie te laten zien. Omdat je samen sterker staat en nog meer kunt betekenen voor mensen die net dat beetje extra hulp kunnen gebruiken ondersteunen wij verschillende organisaties in Nederland met dezelfde passie: delen van inclusief werkgeluk.

Wij ondersteunen hen niet alleen met financiële middelen maar leveren ook een concrete bijdrage aan projecten die er voor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten kunnen laten zien.