Wil jij je netwerk vergroten binnen het Openbaar Ministerie? Doe mee met het OM Mentorprogramma!

Heb jij tijdens je studieloopbaan en misschien al tijdens je zoektocht naar werk obstakels ervaren vanwege je chronische fysieke aandoening? Zou jij het wat vinden om een sparringpartner te hebben bij het OM die jou wegwijs kan maken op de arbeidsmarkt en jou van feedback kan voorzien? Ben je op zoek naar coaching die rekening houdt met jouw belevingswereld? Geef je dan nu op voor het OM Mentorprogramma 2017-2018!

Het OM organiseert in samenwerking met ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid en Emma at Work vanaf november 2017 een gaaf en leerzaam Mentorprogramma (deelname is gratis!). Het doel van dit programma is tweeledig: de mentoren hopen jou op een informele manier te helpen bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant denken zij ook veel van jóu te kunnen leren. We hopen dat zowel mentoren als mentees met dit initiatief wederzijdse kennis en inspiratie opdoen en jij een succesvolle overgang maakt naar de arbeidsmarkt.

Om mee te kunnen doen aan het programma dien je te voldoen aan een aantal eisen:

  • Je bent gemotiveerd en enthousiast en op zoek naar een baan in het bedrijfsleven
  • Je bent een student met chronische ziekte of lichamelijke beperking
  • Je bent een student (HBO/WO) in de laatste fase van je studie of net (maximaal 6 maanden) afgestudeerd (bij voorkeur met een juridische achtergrond, maar geen vereiste)

Opzet Mentorporgramma

Tijdens het Mentorprogramma word je gekoppeld aan een mentor, een OM Professional. Met je mentor bespreek je onderwerpen die jou bezig houden, bijvoorbeeld je ambities en twijfels omtrent de overgang naar het werkende leven. Het is jouw leermoment, dus jij bepaalt wat centraal staat. Dat vergt wel enige voorbereiding van jouw kant, want we gaan ervan uit dat je er het maximale uit wil halen.

Meedoen

Wil jij meedoen en ben je beschikbaar in de periode november 2017-juni 2018, meld je dan aan vóór 2 oktober 2017 via het aanmeldingsformulier. Voor informatie kun je contact opnemen met Pam Wierda via 06-21380345 of pam@emma-at-work.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus reageer snel. Studenten die binnen een half jaar afstuderen of net afgestudeerd zijn maar nog geen baan hebben, krijgen voorrang.

Programma

Kennismakingsbijeenkomst: 5 oktober 2017 van 15.00-17.00

Voorafgaand aan het mentorprogramma wordt een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd voor kandidaten die zich aanmelden voor het mentorprogramma. Deze bijeenkomst organiseren we, omdat wij alle kandidaten graag persoonlijk willen ontmoeten en een beter beeld willen krijgen van de motivatie en behoeften, zodat wij dit kunnen meenemen in de selectie. Tijdens de bijeenkomst krijg je meer informatie over wat je kunt verwachten van het Mentorprogramma en wat er van jou als potentiële mentee wordt verwacht. Ook wordt een workshop geboden die jou kan ondersteunen bij deelname aan dit traject en krijg jij uiteraard de gelegenheid om vragen die je hebt te bespreken.

Kickoff bijeenkomst: 9 november 2017 van 15.00-17.00

Tijdens de startbijeenkomst bespreken we het mentorprogramma, de ‘spelregels’, ontmoeten de mentor/menteekoppels elkaar en worden de eerste afspraken ingepland.

Intervisiebijeenkomst: datum wordt nader bekend gemaakt

Tijdens de intervisiebijeenkomst wordt een workshop verzorgd die inspeelt op de behoefte van de mentoren/mentees. De intervisiebijeenkomst voor mentees wordt ingericht naar behoefte van de mentees, bijvoorbeeld een workshop personal branding.

Slotbijeenkomst: datum wordt nader bekend gemaakt

Het mentorprogramma wordt afgesloten met een slotbijeenkomst en certificaatuitreiking.

Individuele bijeenkomsten mentor/mentee

Tussen de plenaire bijeenkomsten door dien je minimaal 1 individuele afspraak per maand in te plannen met jouw mentor. Tijdens die gesprekken worden onderwerpen besproken die jou bezig houden, bijvoorbeeld ambities en twijfels omtrent de overgang naar het werkende leven. De verantwoordelijkheid ligt hierbij vooral bij jou, waarbij jouw mentor vooral ondersteuning en begeleiding op maat biedt.