WORD TRAINER BIJ EMMA AT WORK

augustus 11, 2021
Jill

Jij wilt graag impact maken, op persoonlijk niveau met een jonge en gemotiveerde groep mensen. Dit doe je met datgene waar je goed in bent: trainen en motiveren. Jij kunt een verhaal met energie en overtuiging overbrengen. En dit doe je het liefst voor langere tijd als vrijwilliger, bij een professionele en gezellige organisatie. Nou, lees dan even verder..

Wie zijn wij?

Emma at Work is ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis. Wij ondersteunen jongeren van 15-30 jaar met een chronische ziekte of fysieke aandoening. Emma at Work gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen. In Nederland zijn er 500.000 jongeren met een fysieke aandoening die gewoon een baan willen. Want werk zorgt ervoor dat je groeit, je je talenten ontwikkelt en dat je onderdeel bent van de samenleving. Het is echter helemaal niet zo ‘gewoon’ dat deze groep een eerlijke kans krijgt voor die baan. Emma at Work zet zich in om de kloof te dichten tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt.

Met ons GAP Track ontwikkelingsprogramma krijgen jongeren een persoonlijk ontwikkelplan, ontdekken ze hun potentie en ambitie en krijgen ze trainingen en coaching. In dit programma is ons streven dat alle jongeren dezelfde 4 interne trainingen volgen. Trainingen waarvan wij geloven dat deze essentieel zijn in de voorbereiding naar het vinden van werk. Hierdoor krijgen jongeren handvatten om deze toe te passen in de praktijk en kennis te maken met ons bedrijven netwerk. Binnen  verschillende programma’s kunnen zij o.a. oefenen met presenteren, netwerken en solliciteren.

Check hier onze inspirerende jongeren: KLIK HIER

Trainingen

In de voorbereiding en de zoektocht naar het vinden van werk komt iedereen hobbels tegen. Iedereen ervaart deze anders maar één ding is zeker: een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt zeker ook voor onze jongeren, voor wie werk vinden een grote uitdaging kan zijn. De 2-uur durende trainingen gaan in op de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe zien anderen mij?
 • Welke werkomstandigheden zijn voor mij belangrijk?
 • Hoe zorg ik voor een aantrekkelijk en goed CV? Wat zet ik in een motivatiebrief?
 • Hoe verkoop ik mezelf en geef ik een goede pitch aan een werkgever?
 • Hoe kan ik mijn netwerk het beste inzetten in het vinden van een baan?
 • Hoe bereid ik mij goed voor op een sollicitatiegesprek?


Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar vrijwillige trainers waarin we het volgende vragen:

 • Aantoonbare ervaring met training geven.
 • Je bent minimaal eens per kwartaal een dag(deel) beschikbaar op woensdag of vrijdag. De trainingen duren 2 uur.
 • Het geven van zowel online als ‘live’ trainingen.  
 • Affiniteit met de doelgroep van Emma at Work.
 • Je weet rust en veiligheid in een training te creëren én tegelijkertijd zet je aan tot actie en durf je op een prettige manier te confronteren.
 • Het is een pré als je over een netwerk beschikt waar een jongere iets aan kan hebben (bijvoorbeeld voor een stage, meeloop-dag, netwerkgesprek of een baan)


Wat kan je van Emma at Work verwachten?

 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst van 500+ jongeren per jaar. We bieden je een omgeving, waarin je impact kan maken en jongeren met jouw aanpak kan motiveren om nieuwe stappen te zetten.
 • Je doet belangrijke ervaring op m.b.t. trainen en coachen met een fantastische doelgroep, die jou weten te raken en inspireren.  
 • Je krijgt een kijkje in de keuken bij een groeiende non-profit organisatie met een groot netwerk. We hebben een betrokken en ambitieus team met korte lijnen. Je zal in contact staan met onze programma managers en consultants.
 • Eén keer per kwartaal een intervisie of workshop voor alle betrokken coaches en trainers.


Ben je enthousiast geworden om een steentje bij te dragen aan onze missie? We kijken er naar uit van je te horen! Solliciteren kan via het insturen van je CV en korte motivatie (het liefst via een korte video) naar gaptrack@emma-at-work.nl of neem contact op met Marion Bouw.

Contact

“Waar de ene deur dicht gaat, gaat er een nieuwe open. Geef ‘m zelf een zetje!”

Marion Bouw
Programma Manager

Gerelateerd