Waste disposal at Mama Tina Maternity Clinic. Placenta waste and liquid wastes.

Werk maken van je toekomst!

Of dat nou een bijbaan, vakantiebaan is of the real thing. Zit je nog op school en zoek je naar een leuke manier om wat bij te verdienen? Schrijf je in en zoek met ons de gaafste plekken waar je dat kan doen. En waar jij je op je gemak voelt.

Ben jij er klaar voor?

Ben je klaar voor je eerste baan dan gaan we nog een stapje verder. Want jij staat bij ons centraal. Wie ben je? Wat zoek je? Waar zit je kracht? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar zit de uitdaging? Zodra je bij ons binnenstapt zoeken we dat uit. En gaan we samen op zoek naar een baan waar jij je in herkent.

Emma at Work zoekt werk dat je leuk vindt, dat je prikkelt en inspireert. Waar je fluitend naar toe gaat en met energie weer vandaan komt. Waar je een mooi project van de grond krijgt of gelachen hebt met collega’s.

Alles eruit halen wat erin zit

Werk dat past bij jouw (fysieke) mogelijkheden, of dat nou een lichamelijke handicap is of chronische ziekte. En dat is niet alleen goed voor nu, maar ook voor later. Je wilt toch ook zelfstandig en onafhankelijk in het leven staan? Alles eruit halen wat erin zit?
Wij bieden je die kans.

Emma at Work geeft talentvolle en gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar een plek op de arbeidsmarkt. Vast of tijdelijk, tijdens studie of vakantie. Van VMBO niveau tot HBO/universitair.

Durf jij het aan?

Missie

Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. We dichten de kloof tussen deze jongeren en de maatschappij. Met onze GAP Track focussen we op ontwikkeling en training van jongeren vanaf 15 jaar, en samen met ons partner netwerk GAP200 zorgen we ervoor dat deze groep een kans krijgt op de arbeidsmarkt. Emma at Work gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Close the GAP
In Nederland zijn er 500.000 jongeren met een fysieke aandoening die ‘gewoon’ een baan willen. Want werk zorgt ervoor dat je groeit, je je talenten ontwikkelt en dat je onderdeel bent van de samenleving. Er bestaat echter een grote kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt: het is namelijk helemaal niet zo ‘gewoon’ dat deze groep kans maakt op een baan. Emma at Work zet zich in om deze kloof te dichten!

Daarom helpen wij jongeren van 15 tot en met 30 jaar met een fysieke aandoening zich gereed te maken voor de arbeidsmarkt. Met de GAP Track krijgen jongeren een persoonlijk ontwikkelingsplan; ontdekken ze hun potentie en ambitie; ontplooien ze hun talenten en krijgen ze praktijktraining om uiteindelijk een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past en waar ze zelfverzekerd met plezier aan de slag kunnen. Net als de 2500 andere scholieren & jongvolwassenen die wij al met succes verder hebben geholpen.

GAP200
Binnen ons partner-netwerk ‘de GAP200’ werken we samen met (grote) bedrijven en organisaties die het werk en gedachtegoed van Emma at Work steunen. Met hun financiële bijdrage, sociale overtuigingen en coöperatie in het aanbieden van werkplekken maken we samen het verschil. De bijdrage van onze partners is niet alleen levensveranderend voor deze jongeren, ze dragen tegelijkertijd ook bij aan de diversiteit, inclusiviteit en trots van hun eigen bedrijf. Op deze manier kunnen partners hun eigen steentje bijdrage om de huidige kloof te dichten, door het juiste maatschappelijke voorbeeld te geven waarin iedereen dezelfde kansen krijgt.

Nieuwsgierig?

Wij gaan graag met u in gesprek. Mail voor meer informatie naar info@emma-at-work.nl of bel 020 5664 773. Samen pakken we uw vraagstuk aan.

 

Jaarverslagen

Download het jaarverslag (PDF) via onderstaande links:

Jaarrekening 2019
Jaarverslag 2018 Jaarrekening 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013

Prof. Dr. Hugo Heymans, voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis en oprichter Emma at Work, vertelt waarom ‘gewoon meedoen’ belangrijk is voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en vertelt waarom het zo belangrijk is dat Emma at Work zich inzet voor deze jongeren!

Bestuur en adviseurs


Emma at Work heeft een stichtingsbestuur:

 • Mevr. Mariken Gruppen, voorzitter
 • Mevr. Dianca Mulders, penningmeester
 • Dhr. Raymond van Hattem, algemeen bestuurslid
 • Mevr. Miriam Pijnenburg, algemeen bestuurslid

Emma at Work heeft tal van adviseurs waar wij een beroep op kunnen doen. In 2018 is er een start gemaakt met een officiële Raad van Advies, leden van deze Raad zijn:

 • Dhr. Paul Doop, CFO NPO
 • Mevr. Dertje Meijer, Directeur Coöperatie i.o. bij Food Center Amsterdam
 • Dhr. Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam
 • Dhr. Hans Spigt, Voorzitter Jeugdzorg NL en lid toetsingscommissie vangnet participatiewet (Ministerie SZW)
 • Dhr. Aart van der Gaag, Commissaris 100000 banen VNO/MKB/LTO
 • Dhr. Misa Dzoljic, Rector Magnificus at Nyenrode
 • Dhr. Gert-Jan Meppelink, CEO Eiffel
 • Dhr. Hans van Goudoever, Hoofd Emma Kinderziekenhuis/Amsterdam UMC
 • Mevr. Robin Kok, AWVN

 

Bestuursleden en de leden van de Raad van Advies werken op vrijwillige basis en zijn onbezoldigd.

Meet the team

Anouk Hillen

Consultant

Anouk@emma-at-work.nl
06-25476781

Rinske Den Boer

Consultant

rinske@emma-at-work.nl
06-11198026

Marion Bouw

Programma Manager

Marion@emma-at-work.nl
06-36306012

Jannieke Hooiveld

Office/Business Manager

Jannieke@emma-at-work.nl
020-5664773

Jill van Kuetsem

Marketing en Communicatie

Jill@emma-at-work.nl
06-15924467

Alice Elshof

Programma Manager

Alice@emma-at-work.nl
06-22377023

Lilian van Heckers

Consultant

Lilian@emma-at-work.nl
06-40187880

Marlies van Hilten

Algemeen directeur

Marlies@emma-at-work.nl
020-5664773

Marloes Klomp

Consultant

Marloes@emma-at-work.nl
06-27909692

Nino van der Stoop

Financiële Administratie

Nino@emma-at-work.nl
020-56640773

Gijs Wintzen

Operationeel Manager

Gijs@emma-at-work.nl

06-20437174

Thomas Broedelet

Relatiemanager

Thomas@emma-at-work.nl

06-10217545

Ook werken bij Emma at Work?

Er zijn op dit moment geen openstaande vacatures. Open sollicitaties zijn altijd welkom, deze kun je sturen naar info@emma-at-work.nl

DNA


Emma at Work is een non-profit organisatie en ondersteunt voor jongeren met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. We begeleiden de jongeren in onze GAP track door middel van één op één coaching, workshops en trainingen. Ook kunnen jongeren gekoppeld worden aan een mentor uit het bedrijfsleven om te leren door te ervaren en hun netwerk te vergroten. Zij willen graag ‘gewoon’meedraaien in de maatschappij, en via ons krijgen zij die (eerste) werkervaring.

In onze werkwijze zetten we bij Emma at Work de jongeren centraal. We hebben veel kennis en ervaring, zijn realistisch en weten daarom hoe we jongeren en werkgevers op maat samen kunnen adviseren. We ontdekken samen met hen hun talenten en mogelijkheden die ingezet kunnen worden in een passende baan.

Dankzij Emma at Work vinden jongeren vaker een betaalde baan, blijven ze langer aan het werk en verbetert hun arbeidsmarktpositie. Daarnaast biedt onze werkwijze meer zelfinzicht en zelfvertrouwen. Samen met de jongeren, werkgevers en samenwerkingspartners werken we hieraan, om hen zo te begeleiden naar een uitdagende en passende baan en daarmee een zelfstandige toekomst. En dit doen we al jaren met groot succes!

Benieuwd naar de waarde van Emma at Work? Lees hier meer over in het impactonderzoek in 2016 uitgevoerd door Pimbaa Onderzoek & Advies.