Vragen? De meeste antwoorden vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Heb je reuma en wil je (weer) aan het werk? Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen vaardigheden, interesses en de ernst van je aandoening. Flexibiliteit op de werkplek en open communicatie met een werkgever is essentieel bij het overwegen van verschillende carrièremogelijkheden met reuma. Een paar job suggesties: kantoorwerk, creatieve beroepen, onderwijs, marketing en communicatie, gezondheidszorg, IT of consultancy. Bekijk meer over werken met reuma.
Je hebt Reuma en gaat (weer) aan het werk of moet juist minder gaan werken. Waar heb je recht op? Als je door jouw klachten niet of minder kunt werken, heeft dit gevolgen voor je inkomen. Afhankelijk van je werkverleden en persoonlijke situatie kom je mogelijk in aanmerking voor een uitkering. Waar kun je terecht?
Bij het UWV:
Het UWV regelt uitkeringen zoals de Ziektewet-, WW-, WIA- en Wajong-uitkeringen. Wil je weten hoe dit is geregeld en hoe je een uitkering aanvraagt? Lees verder op de website van het UWV
Bij de gemeente:
Als je geen recht hebt op een van de bovenstaande uitkeringen, zou je mogelijk in aanmerking kunnen komen voor een bijstandsuitkering. Deze kun je aanvragen bij jouw gemeente.
Je hebt Reuma en vraagt je af; kan ik werken met reuma? Ja, het is zeker mogelijk om te werken als je reuma hebt. Als de symptomen ernstig zijn, kan het zijn dat je in sommige gevallen niet in staat bent om bepaalde taken uit te voeren. In dat geval kan het belangrijk zijn om samen een werkgever naar passende oplossingen te zoeken, zoals aangepast werk of andere vormen van ondersteuning. Emma at Work kan je in dit proces ondersteunen!
Dit zijn jongeren die via ons trainingen hebben gevolgd of werk hebben gevonden, Lieke, Ralph en Yousef. Het zijn onze ambassadeurs die helpen het verhaal van Emma at Work te vertellen. Benieuwd naar hun verhaal? Check de ervaringen van andere talenten met onder andere Crohn, Reuma en Fibromyalgie.
Ja! Naast onze trainingen in de GAP Track, bieden wij ook nog verschillende programma’s voor jongeren met een fysieke aandoening aan waarin jij kennis maakt met het bedrijfsleven om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een passende baan. Wij hebben 3 varianten: het Mentor Program, het Interview Program en Map Match Meet. Alle programma’s zijn GRATIS! In de agenda zie je waar en wanneer er een nieuw programma start. Doe jij ook mee?
De trainingen worden gegeven door een consultant of programma manager van Emma at Work. Zij hebben allemaal ervaring in het geven van (online) trainingen en hebben ervaring met het werken met jongeren die door hun aandoening tegen dingen aanlopen. Sommige trainingen worden gegeven door coaches en trainers die een eigen bedrijf hebben, en deze trainingen vrijwillig geven.
Ja, hier hebben we over nagedacht 😉 Het is handig als je alle trainingen op de ‘normale’ volgorde volgt. Belangrijk: training 1 is écht nodig om deel te kunnen nemen aan training 3 en 4.
Jazeker, dat snappen wij! In overleg met jouw consultant kun jij de trainingen over meerdere dagen of keren verspreiden.
Voor elke training krijg je een uitnodigingsmail toegestuurd met een thuisopdracht. Plan hier ongeveer een uurtje tijd voor in.
Samen met je consultant schrijf je je in voor een trainingsdag. Wanneer je staat ingepland gaan we er vanuit dat je aanwezig bent. Afspraak is afspraak. Wil je je inschrijving wijzigen naar een ander moment? Geen probleem! Laat het dan wel minimaal 48 uur van tevoren weten aan jouw consultant.
We raden je aan om alle trainingen te volgen. Deze bereiden je goed voor op alles wat je wilt weten als je op zoek gaat naar die leuke baan. Jouw consultant kan goed inschatten of je al klaar bent voor deze trainingen. Soms is het ook fijn om eerst nog even met een coach te praten bijvoorbeeld.
Er zijn vier trainingen binnen de GAP Track die minimaal 1 keer per maand worden aangeboden. Training 1 (oriëntatie op jezelf) en training 2 (jij bepaalt) worden op dezelfde dag gegeven. Net zoals training 3 (jouw merk) en training 4 (solliciteren). Binnen 2 dagen heb je ze dus allemaal gehad!
Helaas hebben wij niet de expertise in huis om jongeren met een psychische aandoening te begeleiden. Ken je Autitalent, of NAV al? Zij kunnen jou goed verder helpen!
Goeie vraag! hoe je over je aandoening vertelt, is heel persoonlijk. Tijdens onze training ‘Jij bepaalt!’ leer je dit samen met andere jongeren bespreekbaar maken. Moet je je dus wel even inschrijven.
Laat ten eerste zien wie je bent en wat jij in huis hebt! Als dit goed voelt, kun je meedelen dat je een chronische aandoening hebt. Als je hier open over bent, vertel je kort en feitelijk over de aandoening.
Emma at Work is geen officieel stage-bemiddelingsbureau. Af en toe hebben partners van ons wel stageplaatsen beschikbaar, deze worden dan net zoals de reguliere vacatures gedeeld in de Portal door onze consultants.
Niets! Fijn he? Al onze diensten zijn gratis, een positieve houding vinden onze collega’s wel altijd leuk 🙂
Als je ooit bent ingeschreven, blijf je verbonden aan Emma at Work, ook na je 31e. Wil je je aanmelden na je 31ste? Dan verwijzen we je door naar onbeperktaandeslag.nl, zij kunnen je goed verder helpen!
Ja, hoor! In jouw intakegesprek met jouw consultant kun jij heel gericht aangeven wat jij zoekt. Het begeleidingstraject wordt dan ook wat minder intensief. Schrijf je hier in.
Wat leuk dat jij je hebt aangemeld! Welkom bij onze community! Binnen een week wordt er contact met jouw opgenomen door één van onze consultants. Zij plant een online kennismakingsafspraak in, waarin jullie elkaar leren kennen en waarin jij aan kan geven wat jouw wensen en behoeften zijn. Onze consultant vertelt jou ook over onze GAP Track (ontwikkelprogramma) en kijkt welke trainingen en/of vacatures bij jou passen.
Wat leuk dat jij overweegt om je aan te melden bij ons! Dat kan wanneer jij een chronische ziekte of fysieke beperking hebt, tussen de 15 en 39 jaar oud bent en graag wilt werken en/of een training wilt volgen! Meld je hier aan.
Wat goed dat je contact opneemt. Je kunt bij je consultant terecht. Als dat niet veilig voelt, dan kun je Donja bellen of mailen. Donja is onze vertrouwenspersoon voor als je te maken kreeg met een vorm van ongewenst gedrag (bijvoorbeeld pesten, agressie, machtsmisbruik). Donja biedt een luisterend oor, denkt mee over vervolgstappen en kan je doorverwijzen. Uiteraard kan je ook altijd contact opnemen met de directie.
donja@emma-at-work.nl
Nee, wij zijn geen werving- en selectiebureau. Wel kun je als member van Emma at Work jonge talenten vinden op onze vacaturebank. Of je doet mee aan een ontmoetingsmiddag Emma Meets.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een keurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen én is specifiek gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen. Wij, bij Emma at Work, ademen sociaal inclusief ondernemen en dat bewijst ons PSO keurmerk. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO
Dit verschilt per situatie. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of er voor jouw organisatie financiële voordelen zijn. Maar weet je, die financiële voordelen vallen in het niet bij de impact die je hebt op de levens van jongeren. Het GAP200 netwerk onderstreept een urgente missie: de kloof tussen jongeren en de arbeidsmarkt moet dicht! Zodra je dit verschil gaat zien in de gezichten van onze talenten, ben je enorm trots. Beloofd!
Nee, niet allemaal. Onze jongeren zijn een afspiegeling van de samenleving. Van VMBO-T/GL tot en met WO. Emma at Work ondersteunt een brede doelgroep dus ook jongeren zonder indicatie banenafspraak. Juist deze groep jongeren valt vaak tussen wal en schip vallen en moet concurreren met gezonde jongeren én jongeren met een indicatie banenafspraak. Zij hebben onze hulp hard nodig, en uw hulp ook!
Ja, dat is bij uitzondering mogelijk. Neem hiervoor contact op met een van onze relatiemanagers. Maar let op: dit programma is erg gewild, en GAP200 members hebben altijd voorrang.
Vanuit de achtergrond dat Emma at Work is opstart in het Emma Kinderziekenhuis, richten wij ons op jongeren vanaf 15 jaar en (jong)volwassenen t/m 39 jaar met een chronische ziekte of fysieke aandoening. Wij begeleiden hen bij hun ontwikkeling en het vinden van passend werk, zodat zij hun plek op de arbeidsmarkt kunnen veroveren. Vanaf 39 jaar hebben de meeste volwassenen andere behoeften, daarom verwijzen wij hen altijd door naar andere partijen die hen beter kunnen helpen. Een goed voorbeeld hiervan is Onbeperkt aan de slag
Emma at Work heeft al ruim 2500 jongeren ondersteund in hun ontwikkeling of bij het vinden van werk. Met de introductie van (online) ontwikkelingsprogramma de GAP Track en ons online platform, kunnen we vanaf 2020 nog meer jongeren per jaar ondersteunen.
Eind 2020 zijn we gestart met de GAP200, het doel: 200 members die onze missie ondersteunen. Hier zijn we nog niet, maar de teller loopt snel op! Op deze pagina vind je alle members.
Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om Emma at Work te steunen. Lees hierover meer bij ‘Steun ons‘.
Inclusiviteit gaat niet over één nacht ijs. We werken samen aan de inclusiviteit van jouw organisatie en je krijgt van ons commitment voor drie jaar nauwe samenwerking. Het netwerk van leden ondersteunt onze missie en zo bieden we jonge talenten met een fysieke aandoening een eerlijke kans op een duurzame start op de arbeidsmarkt.
Emma at Work is inderdaad een non-profit organisatie, maar als u diensten afneemt van Emma at Work, moet u hier wel belasting over betalen. Mocht u een donatie willen doen aan Emma at Work, en hier geen tegenprestatie voor ontvangen, dan hoeft u natuurlijk geen belasting te betalen. Klik hier voor meer info over doneren.