Sharon

Werk en Fibromyalgie

april 7, 2021
Emma at Work

Sharon heeft de chronische ziekte Fibromyalgie. Sinds 2016 werkt ze bij de provincie Utrecht, waar ze het ontzettend haar haar zin heeft. Iedereen weet wat ze heeft, waardoor ze gewoon zichzelf kan zijn.

Werken met Fibromyalgie

“Ik werk nu sinds november 2016 bij de provincie Utrecht. Ik heb Fibromyalgie en iedereen weet dat, waardoor ik mezelf kan zijn, ook als het een dag minder gaat. Mijn collega’s begrijpen het inmiddels veel beter en vragen wel eens hoe het voor mij voelt of hoe het met me gaat. Ik werk 20 uur per week en 5 uur per dag.”s

‘Ik heb Fibromyalgie en iedereen weet dat, waardoor ik mezelf kan zijn, ook als het een dag minder gaat.’

Sharon

Zelfvertrouwen vergroten

“Mijn verjaardag was op 13 maart. Toen ik op mijn werkplek kwam zag ik dat het helemaal versiert was. Ook moest ik de hele dag met een feestmuts oplopen. Ik heb iedereen getrakteerd op een plak cake. Ik heb me die dag ook echt jarig gevoeld. Het zijn de kleine dingen die er toe doen. De complimenten dat ik mijn werk goed doe: ‘Fijn dat jij het allemaal kan, fijn dat jij er bent’, dat zijn zulke fijne woorden die je dan te horen krijgt. Het gevoel hebben dat ik gewaardeerd wordt en mijn (werk)plekje nu echt gevonden heb. Dat doet het zelfvertrouwen van een mens goed!”

Gerelateerd