Wij, bij Emma at Work, ademen sociaal inclusief ondernemen en dat bewijst onze verlenging van de PSO-certificering. Dit geeft aan dat we erkend worden als leider in sociaal inclusief ondernemen en werkgelegenheid voor kwetsbare groepen.
Verantwoord ondernemen wordt vaak gevat in ESG (Environmental, Social and Governance) doelen. Het kan best een worsteling zijn om ESG doelen, handen en voeten te geven en concreet te maken. Laat staan om resultaten te behalen. Wij kunnen je hierbij helpen! Door samen te werken met ons geef je invulling aan de ESG doelen rondom waardig werk voor iedereen en je wens om sociaal inclusief te ondernemen.
Wij, bij Emma at Work, ademen sociaal inclusief ondernemen en dat bewijst het PSO keurmerk. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een keurmerk dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen én is specifiek gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen.
Laat dat nu precies onze missie zijn: een inclusieve werkvloer waar plek is voor iedereen. Logisch dus dat we ook zelf hieraan voldoen. Bij Emma at Work werken collega’s die dagelijks dealen met een chronische fysieke aandoening én gewoon goed zijn in hun vak.
Wij hebben sinds 1 april 2022 het PSO certificaat en op 1 april 2024 is de PSO certificering met weer 2 jaar verlengd. Het certificaat zegt zoveel als dat er onafhankelijk is vastgesteld dat wij sociaal inclusief ondernemen en behoren tot de koplopers als het gaat om werkgelegenheid voor kwetsbare doelgroepen. Daarnaast kopen we waar mogelijk bij PSO gecertificeerde organisaties in om zo andere sociale ondernemers met kwetsbare werknemers te ondersteunen.
Wanneer (Semi)publieke opdrachtgevers opdrachten verstrekken, zit hier vaak Social Return on Investment (SROI) component in. Dit betekent dat zij moeten zorgen voor werk en ontwikkelmogelijkheden voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt. En laat dit zou precies zijn wat PSO in kaart brengt; de mate van arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen in de organisatie.
Organisaties die PSO gecertificeerd zijn, laten zien dat zij structureel werk maken van Social Return. PSO gecertificeerde organisaties worden gewaardeerd voor de bovengemiddelde prestatie die zij leveren op het gebied van duurzame Social Return. Niet alleen voor deze ene opdracht, maar altijd. Om hun PSO-niveau op de prestatieladder te behouden of verder te groeien, moeten ze dit op kwalitatief goede wijze blijven doen.
Steeds meer (semi)publieke opdrachtgevers accepteren PSO bij de (gedeeltelijke) invulling van de Social Return eis. Inmiddels wordt het PSO certificaat door meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten en overheidsinstanties toegepast of geaccepteerd.
Als je op onze website zit, dan moet dat haast wel :). Of in ieder geval heb je interesse in sociaal inclusief ondernemen. Ook jouw organisatie kan het PSO certificaat behalen. Op de website van PSO kan je vrijblijvend verkennen welke trede je zou behalen op de PSO ladder. Onze certificering helpt jouw organisatie om te klimmen op de PSO-ladder. Want wanneer je zaken doet met een PSO gecertificeerde organisatie, dan telt dit mee in je eigen PSO-resultaat.
Mocht een PSO-certificering nog een brug te ver zijn, dan kan je socialer ondernemen door met een PSO gecertificeerde organisatie, zoals wij, samen te werken. Er zijn zo’n 1400 PSO gecertificeerde organisaties. Allemaal organisaties die het belangrijk vinden om de arbeidsparticipatie van personen met afstand tot de arbeidsmarkt te verhogen. Nieuwsgierig wie onze medestanders zijn? Bij PSO Nederland kan je ze opzoeken.