GAP track op maat!


Ontdek wat je wil én wat je kan! 
Misschien weet jij al precies waar je goed in bent, of welke baan je zoekt, maar misschien kun je daar ook nog wat hulp bij gebruiken. Logisch, want je hebt wel andere dingen aan je hoofd. Binnen de GAP Track van Emma at Work kun je (online) trainingen volgen of in gesprek met een coach, om erachter te komen wat je wilt en kunt. Weet je dat al? Doe werkervaring op binnen ons netwerk van (grote) organisaties door heel Nederland. Schrijf je eerst even in, dan plannen we daarna meteen wat trainingen in!

Check hier de trainingen

fase#1 – inzicht

Je hebt je ingeschreven, en nu? Met jouw consultant ga je in gesprek over wat je wilt en kunt. Je maakt samen een profiel en een netwerkcirkel om goed te kijken wat je bij ons wilt leren en met wie je dat kunt doen. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk ontwikkelplan, dat is een plan op maat met trainingen en begeleiding om jou zo goed mogelijk te helpen.

fase#2 – ontwikkeling

Trainingen

Emma at Work biedt het hele jaar trainingen aan. Alle trainingen organiseren we samen met professionals uit het bedrijfsleven en zijn gericht op jouw ontwikkeling en het vinden van een (eerste) baan. Tijdens een workshop word je in één dagdeel bijgespijkerd over een bepaald onderwerp.  Ook kun je online aan de slag met onze partner New Heroes. Volg bijvoorbeeld de training ‘Zou je jezelf aannemen?’, ‘Mijn passie’ of ‘Grenzen stellen’.

Live workshops dit jaar zijn:

 • oriëntatie op jezelf
 • jij bepaalt!
 • jouw merk
 • solliciteren
 • video pitch training

Scroll naar beneden voor meer info!

Mentor Program

Een chronische ziekte of fysieke beperking hoeft echt niet te betekenen dat er geen leuke banen voor je zijn. Dat weten we bij Emma at Work maar al te goed, en we helpen je graag bij die eerste stappen om (weer) aan het werk te gaan. Weet je nog niet zo goed wat je wilt, of hoe ver je kunt gaan met jouw energie? Dan is het Mentor Program iets voor jou!

Het Mentor Program is opgezet om jou kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Een eerste stap naar die leuke (bij)baan! Je wordt gekoppeld aan een mentor die samen met jou aan je persoonlijke doelen gaat werken. Welk doel dat is? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld werken aan je zelfvertrouwen of oefenen met sollicitaties. Via het netwerk van jouw mentor kom je ook weer in contact met andere mensen die wat voor je kunnen betekenen.

Inmiddels zijn er maar liefst 10 Mentor Programs met succes afgerond, zowel offline als online! Organisaties zoals Schiphol Group, ING, Unilever, Pfizer, Hieroo, Ministerie Justitie & Veiligheid en het Openbaar Ministerie deden eerder al mee!

De bijeenkomsten en afspraken vinden in verband met corona online plaats. Mocht het in de toekomst mogelijk zijn om elkaar in het echt te ontmoeten, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk bij de mentorbedrijven zijn.

Lopende Mentor Programs:

 •  Jouw netwerk werkt 2.0. Bekijk hier de aftermovie van de eerste editie!

 Mentor Programs in 2021:

 • ADP – start op 4 maart
 • ING – start op 25 maart
 • Pfizer
COACHES

Heb jij werkgerelateerde vragen waar je graag wat dieper op ingaat? Ga in gesprek met één van onze professionele coaches. Hier bespreek je punten waar jij tegenaan loopt of waar je vragen over hebt. Het kan bijvoorbeeld gaan over grenzen aangeven, voeren van goede sollicitatiegesprekken, het achterhalen van je kwaliteiten of het uitzoeken welk werk goed bij je past.

Onze coaches zijn er voor jou. Benieuwd? Geef het aan bij jouw consultant of bij het inschrijven. Wij brengen je graag in contact met één van de coaches. Nieuw bij Emma at Work? Schrijf je dan hier meteen in. Meer dan 175 jongeren hebben nu via ons een coach. De coaches worden gemiddeld beoordeeld met een 8,4! Ook als je nog niet precies weet welke coachvraag je hebt, kan je dit bespreken met één van onze consultants. We helpen je graag verder.

fase#3 – inzet

Het gaat nu om jou en werk. Via oefensollicitaties in onze grote werkgeverspoule koppelen we je aan een werkgever. We introduceren je bij werkgevers met leuke banen en tijdens de Emma at Work Meet Up leer je verschillende bedrijven kennen. Voor je het weet ben je echt aan de slag, en heb je die leuke baan te pakken!

Trainingen GAP Track

 • 1. Trainingen “Oriëntatie op jezelf”

  Het doel van deze training is om helder te krijgen wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kunt. En hoe zorg je ervoor dat je dit ook terugziet op de werkvloer? Door deze training ontwikkel je een realistisch(er) zelfbeeld. Je krijgt zicht op je vaardigheden en kwaliteiten en de waarden die jij belangrijk geeft. Deze training geeft een goede basis in jouw ontwikkelproces naar werk.

 • 2. Trainingen “Jij bepaalt!”

  Op een interactieve manier ga je met de trainer en andere deelnemers aan de slag met communicatie over uitdagingen die je tegenkomt ten aanzien van je beperking of ziekte.

  Je gaat deze training in op:

   • Ben ik klaar om in een werksituatie mijn ziekte/fysieke aandoening bespreekbaar te maken?
   • Kan ik bespreekbaar maken welke aanpassingen ik nodig heb op mijn werkplek?
   • Wat heb ik nodig op mijn werk van mijn omgeving in relatie tot mijn ziekte/aandoening?
   • Wanneer, aan wie en hoe vertel ik over mijn ziekte/aandoening/nodige aanpassingen?
 • 3.  Training “Jouw merk”

  Deze training staat in het teken van personal branding. Wat is nu jouw merk? Oftwel: wat is jouw verhaal en wat maakt jou authentiek? Kom erachter wat je drijft, waar je kracht ligt en wat je te bieden hebt. De focus ligt hierbij op jouw mogelijkheden. Brainstorm hierover met de trainer en andere jongeren en oefen jou persoonlijke pitch. Jouw merk gaat over het in balans brengen van je binnen en buitenkant en dit laten zien en horen. Zo trek je de juiste omgeving aan, zowel mbt een baan als mensen om je heen.

 • 4.  Training “Solliciteren”

  Je leert alles over het sollicitatieproces van A tot Z. je gaat in deze training in op het vinden van de juiste vacature en het analyseren daar van. Je leert wat er nodig is aan voorbereidingen voor een sollicitatie, bijvoorbeeld een CV en motivatiebrief maar ook welke vragen je kunt stellen tijdens gesprekken en welke vragen je kunt verwachten.