Over Emma at Work

Waste disposal at Mama Tina Maternity Clinic. Placenta waste and liquid wastes.

Werk maken van je toekomst!

Of dat nou een bijbaan, vakantiebaan is of the real thing. Zit je nog op school en zoek je naar een leuke manier om wat bij te verdienen? Schrijf je in en zoek met ons de gaafste plekken waar je dat kan doen. En waar jij je op je gemak voelt.

Ben jij er klaar voor?

Ben je klaar voor je eerste baan dan gaan we nog een stapje verder. Want jij staat bij ons centraal. Wie ben je? Wat zoek je? Waar zit je kracht? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar zit de uitdaging? Zodra je bij ons binnenstapt zoeken we dat uit. En gaan we samen op zoek naar een baan waar jij je in herkent.

Emma at Work zoekt werk dat je leuk vindt, dat je prikkelt en inspireert. Waar je fluitend naar toe gaat en met energie weer vandaan komt. Waar je een mooi project van de grond krijgt of gelachen hebt met collega’s.

Alles eruit halen wat erin zit

Werk dat past bij jouw (fysieke) mogelijkheden, of dat nou een lichamelijke handicap is of chronische ziekte. En dat is niet alleen goed voor nu, maar ook voor later. Je wilt toch ook zelfstandig en onafhankelijk in het leven staan? Alles eruit halen wat erin zit?
Wij bieden je die kans.

Emma at Work geeft talentvolle en gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar een plek op de arbeidsmarkt. Vast of tijdelijk, tijdens studie of vakantie. Van VMBO niveau tot HBO/universitair.

Durf jij het aan?

Waste disposal at Mama Tina Maternity Clinic. Placenta waste and liquid wastes.

Emma at Work

Emma at Work begeleidt talentvolle, gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een lichamelijke beperking of chronische ziekte naar een baan. Zo bieden we ze niet alleen een mooie uitdaging voor nu, maar bouwen we samen met hen aan een toekomst.

Geschiedenis

De wortels van Emma at Work liggen bij het Emma Kinderziekenhuis/AMC waar men jongeren behalve medische ook maatschappelijke zorg wilden bieden. Emma at Work begon als uitzendbureau, maar is inmiddels uitgegroeid tot een non-profit organisatie met volledig traject voor jongeren: van vakantiebaan of bijbaan tot trainingen om ze klaar te stomen voor een eerste ‘echte’ baan. Ook biedt Emma at Work consultancy voor bedrijven; waar dien je rekening mee te houden op het moment dat een jongere van Emma at Work bij u start? Emma at Work is sinds 2006 een feit en bemiddelt anno nu ruim 170 jongeren per jaar naar een passende werkplek.

De jongeren staan bij ons centraal. We brengen in kaart waar hun kracht ligt en zoeken werk dat past bij hun (fysieke) mogelijkheden. Zo prikkelen we ze om onderdeel te worden van de arbeidsmarkt of dat nu vast of tijdelijk is, tijdens studie of vakantie. Van VMBO niveau tot universitair. De jongeren die zich inschrijven bij Emma at Work kunnen zelfstandig functioneren en zijn meer dan gemotiveerd om alles uit hun werk te halen.

Nieuwsgierig?

Lijkt het u leuk om iemand van Emma at Work bij u in het bedrijf te plaatsen? Is een flexibele opstelling of een kleine aanpassing op de werkplek geen probleem?

Wilt u een boost geven aan u MVO beleid? Laat het ons weten. We denken graag met u mee!

Geef deze groep jongeren een kans. Maak – samen met Emma at Work – werk van hun toekomst.

Interesse? Wij nemen graag contact met op!

Prof. Dr. Hugo Heymans, voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis en oprichter Emma at Work, vertelt waarom ‘gewoon meedoen’ belangrijk is voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en vertelt waarom het zo belangrijk is dat Emma at Work zich inzet voor deze jongeren!

Meet the team

Anouk Hillen

Consultant

Anouk@emma-at-work.nl
06-25476781

Inge van Son

Consultant

Inge@emma-at-work.nl
06-36306012

Jannieke Hooiveld

Office/Business Manager

Jannieke@emma-at-work.nl
020-5664773

Judy van den Berg

Senior consultant

Judy@emma-at-work.nl
06-19689419

Larissa Bergshoeff

Marketing & Communicatie

Larissa@emma-at-work.nl
06-15924467

Lilian van Heckers

Consultant

Lilian@emma-at-work.nl
06-40187880

Marja Witteman

Senior consultant

Marja@emma-at-work.nl
06-22377023

Marlies van Hilten

Directeur

Marlies@emma-at-work.nl
06-15869936

Marloes Klomp

Consultant

Marloes@emma-at-work.nl
06-27909692

Marthe de Win

Consultant

Marthe@emma-at-work.nl
06-11198026

Pam Wierda

Consultant

Pam@emma-at-work.nl
06-21380345

Thomas Broedelet

Projectleider Experience Lab

Thomas@emma-at-work.nl
06-10217545

Ook werken bij Emma at Work?

Op dit moment zoeken we een Marketing en Communicatie specialist voor 36-40 uur per week in Amsterdam.

Fotografie: Ton Döpping

DNA

Emma at Work is een non-profit organisatie en ondersteunt voor jongeren met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Dit doen we door deze jongeren te bemiddel naar werk in de vorm van vakantiebanen, bijbanen of vaste werkplekken. Daarnaast begeleiden we de jongeren binnen het Experience Lab door middel van één op één coaching, workshops en trainingen en kunnen jongeren gekoppeld worden aan een mentor uit het bedrijfsleven om te leren door te ervaren en hun netwerk te vergroten.

In onze werkwijze zetten we bij Emma at Work de kandidaat centraal. We hebben veel kennis en ervaring, zijn realistisch en weten daarom hoe we jongeren en werkgevers op maat samen kunnen brengen. We ontdekken samen met hen hun talenten en mogelijkheden die ingezet kunnen worden in een passende baan.

Dankzij Emma at Work vinden jongeren vaker een betaalde baan, blijven ze langer aan het werk en verbetert hun arbeidsmarktpositie. Daarnaast biedt onze werkwijze meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.

Samen met de jongeren, werkgevers en samenwerkingspartners werken we hieraan, om hen zo te begeleiden naar een uitdagende en passende baan en daarmee een zelfstandige toekomst. En dit doen we al jaren met groot succes!

Benieuwd naar de waarde van Emma at Work? Lees hier meer over in het impactonderzoek in 2016 uitgevoerd oor Pimbaa Onderzoek & Advies.

Bestuur en adviseurs

Naast het team heeft Emma at Work een stichtingsbestuur:

  • Mevrouw Mariken Gruppen, namens AMC, voorzitter
  • De heer Serge van Hees, penningmeester
  • De heer Hans van der Steen, namens AWVN, algemeen bestuurslid

Emma at Work kent adviseurs die over een bijzondere expertise beschikken die van belang is voor het functioneren van Emma at Work te weten:

  • De heer prof. dr. Bob Last, mede oprichter en voormalig voorzitter bestuur Emma at Work
  • De heer mr. Wijnand Bossenbroek – Partner/ Notaris NautaDutilh

Onze jaarverslagen

Download het jaarverslag (PDF) via onderstaande links:

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2013