Over Emma at Work

  Waste disposal at Mama Tina Maternity Clinic. Placenta waste and liquid wastes.

  Werk maken van je toekomst!

  Of dat nou een bijbaan, vakantiebaan is of the real thing. Zit je nog op school en zoek je naar een leuke manier om wat bij te verdienen? Schrijf je in en zoek met ons de gaafste plekken waar je dat kan doen. En waar jij je op je gemak voelt.

  Ben jij er klaar voor?

  Ben je klaar voor je eerste baan dan gaan we nog een stapje verder. Want jij staat bij ons centraal. Wie ben je? Wat zoek je? Waar zit je kracht? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar zit de uitdaging? Zodra je bij ons binnenstapt zoeken we dat uit. En gaan we samen op zoek naar een baan waar jij je in herkent.

  Emma at Work zoekt werk dat je leuk vindt, dat je prikkelt en inspireert. Waar je fluitend naar toe gaat en met energie weer vandaan komt. Waar je een mooi project van de grond krijgt of gelachen hebt met collega’s.

  Alles eruit halen wat erin zit

  Werk dat past bij jouw (fysieke) mogelijkheden, of dat nou een lichamelijke handicap is of chronische ziekte. En dat is niet alleen goed voor nu, maar ook voor later. Je wilt toch ook zelfstandig en onafhankelijk in het leven staan? Alles eruit halen wat erin zit?
  Wij bieden je die kans.

  Emma at Work geeft talentvolle en gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar een plek op de arbeidsmarkt. Vast of tijdelijk, tijdens studie of vakantie. Van VMBO niveau tot HBO/universitair.

  Durf jij het aan?

  Waste disposal at Mama Tina Maternity Clinic. Placenta waste and liquid wastes.

  Emma at Work

  Emma at Work begeleidt talentvolle, gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een lichamelijke beperking of chronische ziekte naar een baan. Zo bieden we ze niet alleen een mooie uitdaging voor nu, maar bouwen we samen met hen aan een toekomst.

  Geschiedenis

  De wortels van Emma at Work liggen bij het Emma Kinderziekenhuis/AMC waar men jongeren behalve medische ook maatschappelijke zorg wilden bieden. Emma at Work begon als uitzendbureau, maar is inmiddels uitgegroeid tot een non-profit organisatie met volledig traject voor jongeren: van vakantiebaan of bijbaan tot trainingen om ze klaar te stomen voor een eerste ‘echte’ baan. Ook biedt Emma at Work consultancy voor bedrijven; waar dien je rekening mee te houden op het moment dat een jongere van Emma at Work bij u start? Emma at Work is sinds 2006 een feit en bemiddelt anno nu ruim 170 jongeren per jaar naar een passende werkplek.

  De jongeren staan bij ons centraal. We brengen in kaart waar hun kracht ligt en zoeken werk dat past bij hun (fysieke) mogelijkheden. Zo prikkelen we ze om onderdeel te worden van de arbeidsmarkt of dat nu vast of tijdelijk is, tijdens studie of vakantie. Van VMBO niveau tot universitair. De jongeren die zich inschrijven bij Emma at Work kunnen zelfstandig functioneren en zijn meer dan gemotiveerd om alles uit hun werk te halen.

  Nieuwsgierig?

  Lijkt het u leuk om iemand van Emma at Work bij u in het bedrijf te plaatsen? Is een flexibele opstelling of een kleine aanpassing op de werkplek geen probleem?

  Wilt u een boost geven aan u MVO beleid? Laat het ons weten. We denken graag met u mee!

  Geef deze groep jongeren een kans. Maak – samen met Emma at Work – werk van hun toekomst.

  Interesse? Wij nemen graag contact met op!

  Prof. Dr. Hugo Heymans, voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis en oprichter Emma at Work, vertelt waarom ‘gewoon meedoen’ belangrijk is voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en vertelt waarom het zo belangrijk is dat Emma at Work zich inzet voor deze jongeren!

  EMMA AT WORK

  Emma at Work begeleidt talentvolle, gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een chronische fysiek aandoening naar een passende baan. Zo bieden we ze niet alleen een mooie uitdaging voor nu, maar bouwen we samen met hen aan een zelfstandige toekomst.

  GESCHIEDENIS

  De medische wetenschap ontwikkelt snel. Ziektes waar vroeger kinderen in de kinderleeftijd nog aan zouden overlijden zijn inmiddels steeds vaker behandelbaar. Deze kinderen bereiken daardoor de volwassen leeftijd. Dit is succes, maar naast medische zorg hebben deze kinderen ook maatschappelijke zorg nodig. Vanuit die gedachte ontstond ruim 10 jaar geleden vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC Emma at Work.

  Bij Emma at Work vinden we het belangrijk om álle jongeren met een chronische fysieke aandoening van 15-30 jaar te begeleiden naar een zelfstandige toekomst. Het is onze missie om deze jongeren vanaf jongs af aan werkervaring op te laten doen om op die manier de kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst te vergroten

  Daarnaast biedt Emma at Work vanuit het Experience Lab begeleiding in de vorm van individuele coaching, worden workshops met focus op CV en solliciteren georganiseerd en is er voor jongeren de mogelijkheid om zich te laten koppelen aan een een professional uit het bedrijfsleven om samen te leren door te ervaren en een netwerk opbouwen.

  SAMEN AANPAKKEN

  Emma at Work werkt graag samen met haar partners; gemotiveerde bedrijven en werkgevers die met ons deze maatschappelijke kwestie aan willen pakken en net als wij geloven dat iedereen mee moet kunnen doen op de arbeidsmarkt. De jongeren van Emma at Work is een groep met veel potentie. Met een relatief kleine inspanning kunnen we hen ondersteunen bij de eerste stappen naar werk dat echt bij ze past. Op die manier krijgen ze de kans om net als ieder ander, gewoon mee te kunnen doen in de maatschappij.

   

  Wilt u samen aanpakken met ons?
  We nemen graag contact met u op!

  Meet the team

  Anouk Hillen

  Consultant

  Anouk@emma-at-work.nl
  06-25476781

  Inge van Son

  Consultant

  Inge@emma-at-work.nl
  06-36306012

  Jannieke Hooiveld

  Office/Business Manager

  Jannieke@emma-at-work.nl
  020-5664773

  Judy van den Berg

  Senior consultant

  Judy@emma-at-work.nl
  06-19689419

  Larissa Bergshoeff

  Marketing & Communicatie

  Larissa@emma-at-work.nl
  06-15924467

  Lilian van Heckers

  Consultant

  Lilian@emma-at-work.nl
  06-40187880

  Marja Witteman

  Senior consultant

  Marja@emma-at-work.nl
  06-22377023

  Marlies van Hilten

  Directeur

  Marlies@emma-at-work.nl
  020-5664773

  Marloes Klomp

  Consultant

  Marloes@emma-at-work.nl
  06-27909692

  Marthe de Win

  Consultant

  Marthe@emma-at-work.nl
  06-11198026

  Pam Wierda

  Consultant

  Pam@emma-at-work.nl
  06-21380345

  Thomas Broedelet

  Projectleider Experience Lab

  Thomas@emma-at-work.nl
  06-10217545

  Ook werken bij Emma at Work?

  Op dit moment hebben wij geen vacatures. Het is mogelijk een open sollicitatie te sturen naar info@emma-at-work.nl. Je sollicitatie wordt dan in behandeling genomen bij het eerstvolgende moment dat een vacature vrij komt.

  DNA

  Emma at Work is een non-profit organisatie en ondersteunt voor jongeren met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Dit doen we door deze jongeren te bemiddel naar werk in de vorm van vakantiebanen, bijbanen of vaste werkplekken. Daarnaast begeleiden we de jongeren binnen het Experience Lab door middel van één op één coaching, workshops en trainingen en kunnen jongeren gekoppeld worden aan een mentor uit het bedrijfsleven om te leren door te ervaren en hun netwerk te vergroten.

  In onze werkwijze zetten we bij Emma at Work de kandidaat centraal. We hebben veel kennis en ervaring, zijn realistisch en weten daarom hoe we jongeren en werkgevers op maat samen kunnen brengen. We ontdekken samen met hen hun talenten en mogelijkheden die ingezet kunnen worden in een passende baan.

  Dankzij Emma at Work vinden jongeren vaker een betaalde baan, blijven ze langer aan het werk en verbetert hun arbeidsmarktpositie. Daarnaast biedt onze werkwijze meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.

  Samen met de jongeren, werkgevers en samenwerkingspartners werken we hieraan, om hen zo te begeleiden naar een uitdagende en passende baan en daarmee een zelfstandige toekomst. En dit doen we al jaren met groot succes!

  Benieuwd naar de waarde van Emma at Work? Lees hier meer over in het impactonderzoek in 2016 uitgevoerd oor Pimbaa Onderzoek & Advies.

  Bestuur en adviseurs

  Naast het team heeft Emma at Work een stichtingsbestuur:

  • Mevrouw Mariken Gruppen, namens AMC, voorzitter
  • De heer Serge van Hees, penningmeester
  • De heer Hans van der Steen, namens AWVN, algemeen bestuurslid

  Emma at Work kent adviseurs die over een bijzondere expertise beschikken die van belang is voor het functioneren van Emma at Work te weten:

  • De heer prof. dr. Bob Last, mede oprichter en voormalig voorzitter bestuur Emma at Work
  • De heer mr. Wijnand Bossenbroek – Partner/ Notaris NautaDutilh

  Onze jaarverslagen

  Download het jaarverslag (PDF) via onderstaande links:

  Jaarverslag 2016

  Jaarverslag 2015

  Jaarverslag 2014

  Jaarverslag 2013