voor organisaties

Concreet inclusief

De arbeidsmarkt van de toekomst is inclusief. Inclusiviteit inbedden in uw organisatie is daarom een must. Emma at Work gaat hier praktisch en concreet mee aan de slag op punten waar u behoefte aan heeft.

what’s in it for you?
JONGEREN ZIJN DOORZETTERS

Jongeren met een chronische fysieke aandoening hebben hun grootste gevecht al geleverd. Ze hebben leren knokken voor het hoogste haalbare, hun leven. Zij zijn enorm gemotiveerd om weer ‘mee te kunnen doen’ en deze ervaring nemen ze mee naar de werkvloer.

DUURZAME INVESTERING IN TALENT

Investeren in jong talent betekent een duurzame investering voor uw organisatie. In een tijd van vergrijzing zijn jonge talenten hard nodig. Hoe jonger we starten met hun opleiding en werkervaring, en organisaties hier op inrichten, hoe beter u bent voorbereid op de toekomst.

DIVERSITEIT ZORGT VOOR NIEUW INZICHT

Een divers personeelsbestand zorgt voor meer inzicht, een frisse blik en trots van medewerkers. Diversiteit binnen het bedrijf maakt een organisatie rijker. Jongeren met een (chronische) fysieke aandoening leren je anders kijken, brengen nieuwe inzichten mee.

ALGEMEEN ZIEKTEVERZUIM DAALT

Als werknemer zónder beperking realiseer je je dat kleine gezondheidsproblemen erg relatief zijn in vergelijking met de collega die ondanks zijn ziekte elke dag keurig op kantoor verschijnt. Medewerkers letten beter op elkaar, ‘ziek zijn’ wordt bespreekbaar.

BETROKKEN MEDEWERKERS

Projecten van Emma at Work bieden uw medewerkers de kans zich te ontwikkelen en worden op deze manier direct ambassadeur van uw MVO-beleid. Dit leidt tot betrokken (nieuwe) medewerkers, wat leidt tot een toename in productiviteit, tevredenheid, loyaliteit en omzetgroei.

INVULLING VAN UW SROI

Een partnerschap met Emma at Work waarin we jongeren ontwikkelen en kennis laten maken met het echte werk in uw organisatie kan in veel gevallen een juiste invulling van uw SROI verplichting betekenen.

DUURZAAM PARTNER

Onze doelen werkelijkheid maken, kunnen wij niet allleen. Hier hebben we partners voor nodig die samen met ons werken aan die inclusive arbeidsmarkt. Inclusiviteit gaat niet over één nacht ijs. We werken samen aan de inclusiviteit van organisaties en dit vergt commitment voor een meerjarige samenwerking. Het netwerk van GAP200 leden ondersteunt onze missie en zo bieden we jongeren met een fysieke aandoening een eerlijke start op de arbeidsmarkt.

Naar gap200

ervaring

Met onze 15 jaar ervaring hebben we de vraag naar jongeren met een fysieke aandoening op de arbeidsmarkt zien toenemen, maar we zien ook dat er vanuit het bedrijfsleven geaarzeld wordt. Wij begrijpen waar dit vandaan komt en onze aanpak werkt vanuit 2 invalshoeken: Met onze GAP Track focussen we op ontwikkeling en training van jongeren vanaf 15 jaar, en we helpen partners om het ‘gewoon te doen’, om draagvlak te creëren bij collega’s en begrip en inzicht bij managers, de drempels zo klein mogelijk te maken.

Meer info

En in de praktijk?

Benieuwd naar échte verhalen? Check hier de ervaringen van jongeren en organisaties.