Ons aanbod

Het allerbelangrijkste vinden we bij Emma at Work dat een goede match wordt gemaakt en dat in geval van een goede match een kandidaat zo spoedig mogelijk kan starten bij u. Hoe dit precies in zijn werk gaat, hangt af van uw wensen. Zo is het mogelijk om een kandidaat zelf in dienst te nemen, maar behoort uitzenden of detacheren ook tot de mogelijkheden.

In dit laatste geval wordt het werkgeverschap volledig overgenomen door Emma at Work in samenwerking met onze partner FlexPay en worden alle zorgen voor u uit handen genomen.

Hulp nodig?

We denken graag met u mee!

Bel 020 566 4773 of Mail ons!

1. Werving en Selectie

Bij Emma at Work zijn we van mening dat het aannemen van deze jongeren een goed idee is. U als werkgever breidt niet alleen uw team uit met een gemotiveerde medewerker, maar vergroot ook de diversiteit op de werkvloer en het gevoel van trots en saamhorigheid bij het hele team.

Weet u niet waar te beginnen? Geen zorgen. Emma at Work als partner gaat met u in gesprek, en bekijkt of er eventueel nog aanpassingen nodig zijn om een van de kandidaten via Emma at Work succesvol bij uw bedrijf te laten starten. Uit ervaring weten we dat het belangrijkste is dat goede afspraken worden gemaakt. Eigenlijk zoals bij al uw werknemers. Ook na matching houden we contact om ervoor te zorgen de kandidaat duurzaam en succesvol bij u aan het werk blijft.

2. Detacheren en uitzenden

Detacheren is een aantrekkelijke tussenstap naar een rechtstreeks dienstverband. Een kandidaat gaat voor een vooraf afgesproken periode bij u aan de slag en u geeft hem/haar de kans onderdeel uit te maken van uw organisatie. U heeft hiermee zowel zekerheid als flexibiliteit. Bij een detachering worden onze jongeren tegen een vooraf afgesproken tarief bij u ingezet. Na de afgesproken periode bent u vrij om het dienstverband te verlengen of om de jongere zelf in dienst te nemen.

Kiest u voor uitzenden, dan worden kandidaten op flexibele basis tegen een vooraf afgesproken tarief bij u ingezet. Het aantal uren per week is flexibel, net zoals de duur van de werkzaamheden. Bij detacheren en uitzenden krijgt u de tijd om in een bepaalde periode te toetsen of de kandidaat past binnen uw organisatie en in staat is de gevraagde werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Emma at Work neemt de zorg uit handen van een aantal aspecten van het juridisch werkgeverschap, zoals ziekterisico en de administratieve rompslomp rond het aanvragen en verkrijgen van subsidies bij kandidaten met een uitkering of status.

3. Begeleiding

Door onze ruim tien jaar ervaring en opgedane kennis weten we wat nodig is om een duurzame en daarmee succesvolle match te realiseren. Hierbij ondersteunen we u graag. Onze begeleiding stopt niet als één van onze talenten ergens aan de slag gaat: de consultant van Emma at Work onderhoudt contact met de jongere en zijn of haar leidinggevende om te horen hoe het gaat op de werkvloer. We doen het dus samen en steunen en begeleiden waar we kunnen.

Een veilige plek
Belangrijk om in het achterhoofd te houden als een kandidaat via Emma at Work bij u start, is dat een nieuwe start altijd spannend is. Dit geldt zeker voor iemand met een chronische fysieke aandoening. Een open instelling doet al wonderen. Ga het gesprek aan, luister, kijk naar de mogelijkheden en bespreek eventuele aanpassingen die nodig zijn om het beste te kunnen werken. Duidelijke verwachtingen van beide kanten scheppen een mooie basis voor een positieve werksfeer.

Creëer draagvlak
Ook van belang bij een duurzame en succesvolle match is draagvlak op de afdeling. Als u besluit een talent van Emma at Work bij uw bedrijf te plaatsen zorg dan dat uw directie gecommitteerd is en uw werknemers openstaan voor een collega met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Vertel ze wat het voor de afdeling inhoudt en vooral hoe leuk en bijzonder het is: iedereen verdient een kans op een mooie toekomst!

Tot slot geven we nog graag mee: wees trots! Dat mag ook wel eens gezegd worden: met het plaatsen van een talent van Emma at Work werkt u en uw bedrijf aan de toekomst van jongeren die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben. Daar mag u best trots op zijn.

4. Netwerkprogramma

Emma at Work wil graag meer betekenen voor meer jongeren. Hier kunt u aan bijdragen door als mentor deel te nemen aan het netwerkprogramma. Het Netwerkprogramma heeft als doel voor jongeren om hun netwerk en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Laten we het samen aanpakken. Dit doet u door uw netwerk open te stellen en met een jongere actief aan de slag te gaan binnen een leerzame werkomgeving.

Wat betekent het Netwerkprogramma voor u?

  • U zet uw eigen netwerk in om een jongere ondersteunen bij het vinden van een passende baan.
  • U ondervindt hoe het is om samen te werken met een gemotiveerde jongere met een chronische fysieke aandoening
  • U kunt een verschil maken voor een gemotiveerde jongere met een chronische fysieke aandoening

Wat betekent het Netwerkprogramma voor de jongeren?

  • Ze vergroten hun zakelijk netwerk
  • Ze vergroten hun kansen op het vinden van een passende baan
  • Ze leren omgangsvormen en werkwijze bij een organisatie
  • Ze kunnen zichzelf profileren en bewijzen als waardevolle medewerker
  • Ze kunnen opgedane ervaring toevoegen aan hun cv
  • Ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling

Uiteraard kunt u tijdens deelname aan het programma voor vragen altijd contact met ons opnemen. Onze consultants en pool van vrijwillige coaches staan klaar om te ondersteunen indien nodig.

Wilt u samen aanpakken en direct bijdragen aan de missie van Emma at Work? Neem dan contact met ons op.

5. JOP

JOP is een plek waar jongeren, ondanks hun chronische ziekte of lichamelijke beperking, de wil en de drive hebben om zelfstandig te ondernemen. Wilt u een opdracht laten uitvoeren door een jonge ondernemer én een maatschappelijke bijdrage leveren? JOP helpt u daarbij! JOP is een initiatief van Emma at Work. Bij JOP gooien we het over een andere boeg: deze jongeren inspireren tot ondernemerschap. Zodat zij hun talenten en krachten op de meest optimale manier kunnen inzetten! Op de locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht werken de jonge ondernemers samen met gelijkgestemden, om verder te bouwen aan hun ondernemersdroom, een netwerk op te bouwen en om workshops te volgen van experts. Zo creëert JOP een team van jonge zelfstandige ondernemers, die vanuit hun eigen expertise en talent werken.

JOPdracht
Bij JOP kunt u een opdracht uitzetten, die door één van de jonge ondernemers uit het netwerk wordt uitgevoerd. Wilt u graag een maatschappelijke bijdrage leveren? En heeft u nog een opdracht liggen? Neem gerust contact met ons op.

Social return sluit aan bij het overheidsbeleid om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gelijke kansen te bieden en zo normaal mogelijk te laten werken naar vermogen. Doel is om arbeidsparticipatie onder deze groep te vergroten. Hoe dit precies bij u in zijn werk gaat, is per gemeente afhankelijk.

6. Social return

Wilt u écht invulling geven aan uw SROI en meer doen dan alleen uw kerstpakketten sociaal inkopen? Wat dacht u ervan om een kandidaat van Emma at Work aan te nemen? Op die manier vult u uw SROI actief in en draagt deze gemotiveerde kandidaat ook nog eens rechtstreeks bij aan uw bedrijfsdoelstellingen.

Social return sluit aan bij het overheidsbeleid om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gelijke kansen te bieden en zo normaal mogelijk te laten werken naar vermogen. Doel is om arbeidsparticipatie onder deze groep te vergroten. Hoe dit precies bij u in zijn werk gaat, is per gemeente afhankelijk.

Neem contact met ons op!

Hulp nodig?

We denken graag met u mee!

Bel 020 566 4773 of Mail ons!