werken bij

de politie

Er komen regelmatig vacatures voorbij bij de politie door het hele land. Bijvoorbeeld: Audio Specialist of Camerabeeld Specialist in Rotterdam.

Audio Specialist

Standplaats: Rotterdam | Startdatum: 01-10-2021 | Einddatum: 30-09-2022 | Optie tot verlening: Ja | Uren per week: 24-36 uur (in overleg zijn afwijkende uren mogelijk)

Voor de eenheid Rotterdam, Dienst Regionale Recherche, afdeling Generiek opsporing zoekt de politie Audio Specialisten t.b.v. opsporingsonderzoeken. De DRR richt zich op de aanpak van ondermijning en zware georganiseerde criminaliteit. De rechercheonderzoeken naar b.v. moord, drugs of ontvoering overstijgen het districtsniveau. Je werkt in vaste gemêleerde teams.

De politie doet onderzoek naar misdrijven. De getuigen, benadeelden en verdachten worden daarover gehoord. Ook worden telefoons afgeluisterd en moet deze audio of andere opgenomen audio worden uitgewerkt. Deze audio opnamen worden vaak auditief of audiovisueel opgenomen. Zowel in grootschalige opsporing als bij de integrale aanpak is de verslaglegging van audiogesprekken en opname van afluisterapparatuur – de zogenaamde OVC-, erg belangrijk. Deze middelen zijn een grote bron van informatie voor het onderzoeksteam. Je zult dan ook onderdeel zijn van het team en deelnemen aan briefings, voortgang bespreken e.d. Voor de vervolgstappen is het essentieel dat audio uitgewerkt wordt op papier. Deze documenten kunnen worden gebruikt voor de bewijsvoering en voor vervolgstappen in het opsporingsproces. Ook worden de uitgewerkte audio gebruikt om de verhoorders input te geven om verhoren voor te bereiden. Het terugkijken of luisteren van de opgenomen audio is tijdrovend, maar erg belangrijk.

Wat ga je doen? Het product waarvoor je verantwoordelijk bent is de letterlijke of samenvattende uitwerking van de audio. Je directe leidinggevende is uiteindelijk verantwoordelijk voor dit product en deze leidinggevende ondertekent het product. De uitwerking van het audiomateriaal gaat mogelijk mee met het onderzoeksdossier naar de rechtbank. Accuratesse is hierdoor een vereiste voor deze functie.

Vooral op de opnames van het audiomateriaal kun je veel te maken hebben met achtergrond geluid. Je zult zeer geconcentreerd moeten luisteren en je moet in staat zijn om je langere tijd te focussen op wat je hoort.

Werkomgeving: Er zal een aanspreekpunt op de werkvloer zijn en je zult gedegen worden ingewerkt. Een aparte ruimte met geschikte ICT-faciliteiten wordt ingericht, zodat je geconcentreerd en effectief kan werken. Mogelijk deel je deze ruimte met andere audio specialisten.

Camerabeeld Specialist

Standplaats: Zuid-Holland (meerdere standplaatsen); na verificatiegesprekken zal een keuze worden gemaakt. Dit gebeurd in overleg met de kandidaat.

Startdatum: 01-10-2021 | Einddatum: 30-09-2022 | Optie tot verlening: Ja | Uren per week: 24-36 uur (in overleg zijn afwijkende uren mogelijk)

De politie heeft in opsporingsonderzoeken te maken met zowel beeld als audiomateriaal. In deze functie heeft de politie 2 specialisten gecombineerd t.b.v. de districtkantoren binnen de eenheid Rotterdam.

Beelden bekijken/uitwerken

De politie krijgt steeds meer camerabeelden van o.a. particulieren en bedrijven in opsporingsonderzoeken. Deze camerabeelden kunnen mogelijk aanwijzingen geven voor de opsporing van verdachten en belangrijke getuigen. In grote onderzoeken is het mogelijk dat er uren aan camerabeelden moet worden bekeken door de politie. Het uitkijken van camerabeelden is tijdrovend en vergt uitermate veel concentratie. Voor de gehele Eenheid Rotterdam zijn wij daarom opzoek naar camerabeeldspecialisten.

Wat ga je doen? Jouw taak zal het bekijken van de camerabeelden zijn waarbij je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een bepaalde auto of een bepaalde verdachte. Je wordt ingelicht over de zaak en het belang van de camerabeelden. Hierna ga je individueel of samen met het team van camerabeeldspecialisten op zoek naar relevante observaties in de camerabeelden.

Het product waarvoor je verantwoordelijk bent is een overzichtelijk verslag van alle relevante observaties in de camerabeelden. Dit verslag wordt ter beschikking gesteld aan het onderzoeksteam, waarmee zij aan de slag kunnen gaan. Het verslag wordt gebruikt om een proces-verbaal op te stellen, wat mee kan gaan met het onderzoeksdossier naar de rechtbank. Accuratesse in het bekijken van de camerabeelden is hierdoor erg belangrijk. Jouw observaties kunnen uiteindelijk leiden tot bewijs in een strafzaak.

Werkomgeving: Er zal een aanspreekpunt op de werkvloer zijn en je zult gedegen worden ingewerkt. Een aparte ruimte met geschikte ICT-faciliteiten wordt ingericht, zodat je geconcentreerd en effectief kan werken. Mogelijk deel je deze ruimte met andere camerabeeldspecialisten en ondersteuners voor het uitwerken van verhoren.

Waar ga je werken? De Districts Recherche (DR) bestaat uit 7 verschillende teams, welke op verschillende locaties werkzaam zijn. De DR-teams doen onderzoek naar eenvoudige en complexe zaken voor de opsporing. Doordat de afdeling een ondersteunende rol heeft, is dit de afdeling waar de functie wordt gevraagd.

Locaties: Rotterdam (Doelwater, Frederik Hendrikstraat, St. Jobshaven), Capelle ad Ijssel, Dordrecht, Spijkenisse, Hellevoetsluis.

Interesse? Neem contact op met:

“Iedereen kan meedoen!”

Marlies van Hilten
Directeur
“We accept the GAP!”

donja, business manager, emma at work, team
Donja van Vliet
Business Manager
“Grote dingen doen, binnen een kleine organisatie! “

Thomas Broedelet
Relatiemanager
“Kijk naar wat (je) allemaal kan!”

Marloes Klomp
Consultant
“Gewoon meedoen moet voor iedereen mogelijk zijn!”

Charlotte Fraterman
Marketing Communicatie
“Samen stappen zetten”

Berdien Griffioen
Programma Manager
“Vooruit is niet altijd rechtdoor”

Merijn
Merijn Dalstra
Consultant
“Jouw potentie is belangrijk voor iedereen!”

Nino van der Stoop
Financiële Administratie
“Waar de ene deur dicht gaat, gaat er een nieuwe open. Geef ‘m zelf een zetje!”

Marion Bouw
Programma Manager
“Samen dichten we de kloof”

Richard, team, Emma at Work, consultant
Richard van der Meer
Consultant
“Waar een wil is, is een weg”

Kim Verlegh
Relatiemanager
“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Lisa
Lisa Schreijer
Back office