Vincent

Lot uit de (postcode)loterij!

december 13, 2021
Emma at Work

Vincent (30) is geboren met celebrale parese, een hersenbeschadiging die er bij hem voor zorgt dat hij sneller moe is en langzamer leert. Via een mentorproject en oefensollicitatieronde bij Emma at Work leerde Vincent zijn kwaliteiten en voorkeuren beter kennen, waardoor hij goed voorbereid bij de Postcode Loterij terechtkwam. Inmiddels werkt hij er al een half jaar met veel plezier als supportdeskmedewerker.

“Ik ben op een bijzondere manier bij de Supportdesk terecht gekomen” vertelt Vincent. “Ik werk graag met mensen en heb een liefde voor ICT. Door mijn maatschappelijke ervaring werd ik via Emma at Work in eerste instantie gekoppeld aan een HR-functie bij de Postcode Loterij. Helaas ben ik dat toen niet geworden, maar achteraf ben ik daar heel blij mee. Ik zit nu namelijk 1000 procent beter op mijn plek. In deze rol komen mijn liefde voor mensen en ICT perfect bij elkaar. Voor mij is dit een lot uit de loterij!”

“Bij de Supportdesk handelen we alle ICT-gerelateerde vragen van collega’s zo snel mogelijk af. Ik los technische problemen van collega’s op en houd me tussendoor bezig met het inspoelen van laptops voor nieuwe collega’s. Een veelzijdige baan in een hecht team, waarin ik volledig mezelf kan zijn. Ik zie mijn beperking niet meer als een belemmering. Mijn collega’s zijn ervan op de hoogte en geven mij de tijd en ruimte om me te ontwikkelen. Dat vind ik fijn, want dat is in het verleden niet altijd zo geweest. Ik zit pas een half jaar bij de Supportdesk, maar ik voel me nu al onderdeel van de loterijfamilie. Ik hoop hier in de toekomst dan ook door te mogen groeien tot systeembeheerder.”

“Dankzij Emma at Work heb ik ontdekt waar mijn kwaliteiten liggen, heb ik andere mensen met een beperking ontmoet en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Dankzij Emma at Work heb ik mijn match gevonden en kan ik weer volledig mezelf zijn!”

(Interview door PostcodeLoterij)

Gerelateerd