Barthold en Joyce

Pfizer: Mentor Program

april 7, 2021
Emma at Work

Pfizer is één van de organisaties die samen met ons een Mentor Program aanbiedt om chronische zieke jongeren en/of jongeren met een fysieke beperking kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Jongeren worden gekoppeld aan een mentor en samen gaan ze aan de slag met persoonlijke doelen. Werken aan het zelfvertrouwen, oefenen met sollicitaties; het kan van alles zijn. Zes maanden werken vijf jongeren met een chronische en/of fysieke beperking samen met hun Pfizermentor aan hun persoonlijke- en werkgerelateerde ontwikkeling.

Wat kan ik als ik ziek ben?

Barthold heeft neurofibromatose type 1 en gaat samen met mentor Nathalie de komende maanden aan de slag met het opbouwen van zijn zelfvertrouwen en het verkrijgen van inzicht in zijn eigen kwaliteiten. Ook mentor Nathalie werkt aan zichzelf: “Geduld is niet mijn beste eigenschap. Ik hoop dat ik door dit Mentor Program mijn tempo leer aan te passen aan andere mensen.”

Lees hier meer over de voortgang van Barthold en Nathalie.

Werken aan zelfvertrouwen

Joyce wil, net zoals Barthold, ook sterker in haar schoenen staan en haar zelfvertrouwen vergroten. Ze is geboren met een hersenbeschadiging en gaat samen met mentor Hendrien op zoek naar haar sterke en zwakke punten. “Hendrien en ik zijn een goede match. Haar instelling is ‘let’s go!’, waarmee ze me on track houdt; dat heb ik nodig!”

Lees hier meer over hun het mentortraject van Joyce en Hendrien verlopen is.

Coaching jongeren met een beperking

Pfizer ziet werk als medicijnen. Benieuwd hoe Pfizer bewustwording en aandacht creëert rondom dit thema? Bekijk het hier.

Gerelateerd